• 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ενημέρωση των μαθητών Λυκείων για την έμφυλη βία – Εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Αλμυρού

Ενημέρωση των μαθητών Λυκείων για την έμφυλη βία – Εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Αλμυρού

Οι  μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Λυκείων του Δήμου Αλμυρού συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αλμυρού και συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου (ΔΕΠΙΣ) που διεξήχθη σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ήταν μια ωραία εκδήλωση που έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που έχει καθιερωθεί να είναι η 25η Νοεμβρίου. Παρούσα η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις ομιλίες.

Σε βίντεο προβλήθηκαν μηνύματα που απέστειλαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα και η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα.

Η Αρετή Μπέη στη σύντομη ομιλία της περιέγραψε τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της ΔΕ.ΠΙ.Σ. που συστάθηκε τον Μάρτιο του 2022 στον Δήμο Αλμυρού για να συμβάλει στην ανάδειξη της ισότητας των φύλων σε όλα τα επίπεδα και την αποφυγή κάθε μορφής βίας που βασίζεται στο διαφορετικό φύλο.

Τις κεντρικές ομιλίες της εκδήλωσης παρουσίασαν δύο κυρίες, η Αστυνόμος Β’, σύμβουλος ψυχικής υγείας Πέγκυ Κυρίτση και η ψυχολόγος Ιφιγένεια Αρίδη.

Η κα Κυρίτση μίλησε για τις μορφές της ενδοοικογενειακής βίας, τη νέα εφαρμογή panic button και τον ρόλο της Αστυνομίας, ενώ η κα Αρίδη αναφέρθηκε στη βία κατά των εφήβων κοριτσιών και τους τρόπους προστασίας κι έγκαιρης παρέμβασης, μίλησε για το προφίλ του άνδρα θύτη και της γυναίκας θύματος, τα συναισθήματα, τον κύκλο βίας και τον ρόλο του θεατή μάρτυρα.

Μεταξύ των άλλων, επισημάνθηκε πως τα θύματα πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους και να ζητήσουν βοήθεια, ενώ τονίστηκε ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία μπορεί να σταματήσει μόνο με την κινητοποίηση όλων μας.

Στο βίντεο προβλήθηκαν, εκτός από τους χαιρετισμούς που προαναφέραμε, διαφημιστικό σποτάκι της Γενικής Γραμματίας Ισότητας καθώς επίσης και η ταινία του ΕΠΑΛ «Ο κύκλος της βίας» η οποία βραβεύτηκε στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας και η Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής πολιτικής.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
Η Ζ. Μακρή ομιλήτρια για την Παιδεία  σε ημερίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Ζ. Μακρή ομιλήτρια για την Παιδεία σε ημερίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή τοποθετήθηκε με ομιλία…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…