Μικροθήβες: Μία υπέροχη έκθεση δημιουργιών φτιαγμένων με μεράκι και φαντασία

Μικροθήβες: Μία υπέροχη έκθεση δημιουργιών φτιαγμένων με μεράκι και φαντασία

Για ακόμη μία χρονιά, οι γυναίκες των Μικροθηβών έβαλαν όλο το μεράκι και τη φαντασία τους και ετοίμασαν μία υπέροχη έκθεση με Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες που φιλοξενήθηκε το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροθηβών «Φθιώτιδες Θήβες».

Ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου που έγινε για τρίτη φορά και θα συνεχιστεί, αφού αρέσει πολύ και τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης από τους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο… Το Σάββατο, πρώτη ημέρα της έκθεσης, πλήθος κόσμου προσήλθε για να θαυμάσει τις χειροτεχνίες, να γευτεί τα εδέσματα που προσφέρθηκαν, αλλά και να διασκεδάσει με τη μουσική και τα τραγούδια που επιμελήθηκαν οι Γιώργος Αποστολόπουλος και Αχιλλέας Μοχλούλης.

Μεταξύ των άλλων, το «παρών» έδωσαν η πρώην Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νέων Τεχνολογιών, Μεταφορών και Επικοινωνιών  Ιωάννης Τέας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, το μέλος της επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας Θοδωρής Στάμος, ο εκπρόσωπος της κας Ζέττας Μαρκής, Απόστολος Νάσιος, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Ν. Αγχιάλου και Αϊδινίου, Βάσω Πυργάνη, Δημήτρης Βαλκανιώτης αντιστοίχως, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων από τη Ν. Αγχίαλο.

Παρευρεθήκαμε κι εμείς στην όμορφη εκδήλωση στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού και είδαμε από κοντά όλα όσα ετοίμασαν τα μέλη του συλλόγου και οι γυναίκες των Μικροθηβών από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τώρα, αφιερώνοντας αρκετές ώρες για τις δημιουργίες τους. Ημερολόγια, γούρια, διακοσμητικά στεφάνια, κολοκύθες, ρόδια, κατασκευές με φωτισμό, κούπες, βραχιολάκια για τα παιδιά, χειροποίητα λικέρ ήταν μερικά μόνο από αυτά που είχαν την ευκαιρία να δουν και να προμηθευτούν όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση το Σαββατοκύριακο. Οι υπόλοιποι θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία το Σάββατο 3/12/22 κατά την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Μικροθηβών όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα έχει το δικό του χώρο και …καλούδια να προσφέρει.


Σχετικά Άρθρα

Nέος ιερέας στον Αγιο Γεώργιο Μικροθηβών

Nέος ιερέας στον Αγιο Γεώργιο Μικροθηβών

Νέος ιερέας λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μικροθήβες. Όπως είπε…
Nίκη τίτλου για Μικροθήβες! Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Nίκη τίτλου για Μικροθήβες! Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Οι Μικροθήβες νίκησαν 3-1 τον Τοξότη Β’ και μία αγωνιστική πριν το τέλος κράτησαν τη θέση…
Σούπερ Σγούρδας οδήγησε τις Μικροθήβες σε διπλό!

Σούπερ Σγούρδας οδήγησε τις Μικροθήβες σε διπλό!

Ταξιδάκι στο νησί της Σκιάθου για την ομάδα των Μικροθηβών σήμερα Σάββατο. Οι “τράγοι” του Άρη…