• 15 Νοεμβρίου, 2022

Αλμυριώτικη εκπροσώπηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σωματικής διάπλασης στην Ισπανία

Αλμυριώτικη εκπροσώπηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σωματικής διάπλασης στην Ισπανία

Στη Βαρκελώνη βρέθηκε το διάστημα 2-7 Νοεμβρίου ο Αλμυριώτης Κώστας Τελκής ως συνοδός της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Βετεράνων Σωματικής Διάπλασης, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Fitness Challenge.

Ειδικότερα, στην περιοχή Σάντα Σουζάνα, ένα τουριστικό θέρετρο κοντά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, διεξήχθη αυτή η μεγάλη, ετήσια, διοργάνωση που συγκέντρωσε 1.200 αθλητές από 120 χώρες.

Η χώρα μας έλαβε μέρος με οκτώ αθλητές και αθλήτριες, τέσσερις στη σωματική διάπλαση και τέσσερις στο κομμάτι του Fitness challenge. Μαζί τους ο αρχηγός αποστολής, ιδρυτικός πρόεδρος Τάσος Κολιγκιώνης, ο διεθνής κριτής Χαράλαμπος Καζήλας και ο συνοδός αποστολής, Κώστας Τελκής ο οποίος είναι μέλος στο δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες. Συνολικά έντεκα μέλη στην ελληνική εκπροσώπηση, με την Ομοσπονδία να καλύπτει όλα τα έξοδα των αθλητών. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν 2 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα που συμμετείχαν. Ιδιαίτερη μνεία στον Λευτέρη Σιδηρόπουλο, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε senior κατηγορία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IFBB, διαχρονικά.

Ο κος Τελκής ήταν επικεφαλής στην προετοιμασία των αθλητών πριν τον αγώνα τους, ενώ επίσης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της IFBB, στο οποίο διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, με επανεκλογή στη θέση του προέδρου του Ράφαελ Σαντόχα. Μιλώντας στον «Λαό», μάς ανέφερε ότι ήταν μια ωραία εμπειρία για τα μέλη της ελληνικής αποστολής καθώς οι αθλητές μας είχαν σημαντικές διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ για τον ίδιο ήταν χαρά και τιμή που τον επέλεξε η Ομοσπονδία για αυτή τη διοργάνωση και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο.


Σχετικά Άρθρα

Τακτική Γ.Σ. κι εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού

Τακτική Γ.Σ. κι εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού

Ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. στις 15 Μαΐου 2023…