• 12 Νοεμβρίου, 2022

Κρίμα! Η ανατροπή έμεινε ημιτελής: ο ΓΣΑ έχασε ξανά στο τάι μπρέικ (ρεπορτάζ/φωτογραφίες)

Κρίμα! Η ανατροπή έμεινε ημιτελής: ο ΓΣΑ έχασε ξανά στο τάι μπρέικ (ρεπορτάζ/φωτογραφίες)

Κρίμα για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα κορίτσια του Χρήστου Μακρή! Το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είχε ίδια κατάληξη με το πρώτο, δηλαδή ήττα στο τάι μπρέικ για την κυανόλευκη ομάδα. Ο ΓΣΑ άφησε ημιτελή την ανατροπή, αφού από 0-2, ισοφάρισε σε 2-2, στο πέμπτο σετ όμως η ομάδα του Φοίβου Γιάννουλης ήταν καλύτερη και πανηγύρισε τη νίκη στο κλειστό του Αλμυρού.

 

Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ότι στα 4 σετ, ο ΓΣΑ έφθασε πρώτος στους 24 πόντους, ωστόσο κομβικό σημείο για την εξέλιξη ήταν το γεγονός ότι από το 24-20, έχασε 24-26 στο δεύτερο (!!!). Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά σημεία του παιχνιδιού που άρχισε στις 6 και τελείωσε στις 8.26!

Αναφέρουμε επίσης ότι περίπου 10 φορές μπήκαν οι προπονητές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να καθαρίσουν με μία πετσέτα νερά που έσταζαν από την οροφή σε ένα σημείο στο κέντρο του γηπέδου.

Στο 1ο σετ, ο ΓΣΑ είχε φοβερό ξεκίνημα και προηγήθηκε 7-1 με δύο πόντους από την Μπουκουβάλα, έναν από Καραγιάννη, Τσιγάνη, Κυρίτση. Η τελευταία με πόντο πάνω στο φιλέ έκανε το 9-5, αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα είχε λύσεις τόσο στην επίθεση όσο και με καλές άμυνες. Ισοφάρισε στους 10 πόντους, η Κυρίτση το 11-10 με καρφί σε πρώτο χρόνο και η Χριστοδουλοπούλου για τον Φοίβο το 12-13 που ήταν το πρώτο προσπέρασμα από πλευράς συλλόγου Γιάννουλης. Με έναν άσο από την Εύη Κωνσταντίνου και καρφί της Ιωάννας Μπουκουβάλας το 16-15, η τελευταία το 19-18, αλλά μετά είχε άστοχο σερβίς και η Στατήρη πήρε άσο με τη βοήθεια της τύχης αφού η μπάλα χτύπησε στο φιλέ. Η Καραγιάννη ισοφάρισε, ακολούθησαν δύο πόντοι για τον Φοίβο, ο ΓΣΑ έκανε σερί 3-0 με επιθέσεις από τις Καραγιάννη, Μπουκουβάλα πίσω από τα 3 μέτρα, Τσιγάνη με πέρασμα στην απέναντι γωνία. Ισοπαλία με άστοχο καρφί της Μπουκουβάλας, η Τσιγάνη με κερδισμένο μπλοκ-άουτ το 24-23, έφερε το σετ στα ίσα η ομάδα του Φοίβου, 25-24 μετά από επίθεση της Κωνσταντίνου που δεν ολοκλήρωσαν οι αντίπαλες την άμυνά τους, 25-25 με άστοχο καρφί της Κυρίτση, 25-26 με άσο της Κρανιά και 25-27 αφού ο ΓΣΑ είχε τρεις επιθέσεις αλλά οι του Φοίβου έβγαλαν ωραίες υποδοχές.

Στο 2ο σετ,  πάλι ο ΓΣΑ είχε κεφάλι στο σκορ στα πρώτα λεπτά, 3-2 και 5-2 με δύο άσους της Κωνσταντίνου, είχαμε 0-4 για τον Φοίβο, με δύο πόντους σε σερβίς της Μπουκουβάλας ο φωτεινός πίνακας έδειξε 10-7 και το σερί του ΓΣΑ ανέβηκε σε 5-0 όταν η Τσιγάνη είχε δύο επιτυχημένες επιθέσεις. Η Χριστοδουλοπούλου με δύο άσους μείωσε στον πόντο, η Κυρίτση «απάντησε» με μονό μπλοκ και το σκορ έγινε 13-13 με πολύ έξυπνο πέρασμα από την Γεωργαντζιά. Η πασαδόρος του Φοίβου είχε μερικές πολύ ωραίες προσπάθειες, φαινόταν ότι θα πασάρει αλλά περνούσε την μπάλα στο αντίπαλο τερέν εκεί που δεν το περίμεναν οι παίκτριες του ΓΣΑ, και το έκανε όχι μία ή δύο αλλά τουλάχιστον τέσσερις φορές στο σημερινό ματς. Τσιγάνη και Μπουκουβάλα μονοπώλησαν τους πόντους για την κυανόλευκη ομάδα στη συνέχεια. Η πρώτη έκανε το 15-14, η δεύτερη το 16-15, το 18-71, το 30-18, η Βίβιαν ξανά το 21-18 και πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό της τρόπο, με υψωμένη τη γροθιά. Με δύο ωραία καρφιά από την Μαρίνα Καραγιάννη ο ΓΣΑ έφθασε στο 23-19 και πιο μετά στο 24-20. Ήθελε έναν πόντο για να πάρει το σετ, αλλά εν τέλει ο Φοίβος το κέρδισε με σερί 0-6! Αυτή που έκανε τη διαφορά ήταν η Γεωργαντζιά με τα σερβίς της. Χωρίς άλμα αλλά με δύναμη, έστελνε την μπάλα εκεί που ήθελε, η Βελέη και η Μπουκουβάλα δεν μπόρεσαν να βγάλουν υποδοχή στα δύο τελευταία και έτσι, με 24-26 ο Φοίβος είχε 0-2 σετ υπέρ του.

Στο 3ο σετ, το αρχικό 3-3 έγινε 11-3 όταν στο σερβίς ήταν η Αναστασία Κυρίτση, η 17χρονη κεντρικός είχε τέσσερις άσους! Η Τσιγάνη με καρφί το 12-4 και η ίδια με μονό μπλοκ το 13-4, αργότερα ξανά με καρφί το 14-6. Η αλμυριώτικη ομάδα ήλεγχε το παιχνίδι σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Μπουκουβάλα το 15-7, η Παπαγιώργου με δύο σερί πόντους το 17-7 και η Κωνσταντίνου με άσο το 18-7. Το 23-12 έγινε 23-14, το 24-14 έγινε 24-17 αλλά με ένα καρφί της Καραγιάννη ο ΓΣΑ πήρε το σετ.

Στο 4ο σετ, η Μπουκουβάλα με καρφί και μετά με άσο έγραψε το 2-0, από μια εξαιρετική δική της άμυνα στην εξέλιξη κάρφωσε η Τσιγάνη για το 3-0. Ο Φοίβος μείωσε και προσπέρασε 4-5 με καρφί της Στατήρη που ήταν μία από τις καλύτερες παίκτριές του. Μα άσο από την Τσιγάνη και καρφί της Μπουκουβάλας το 8-6, η τελευταία με μπλοκ ισοφάρισε στους εννιά πόντους, μείωσε 10-11 πιο μετά. Η Καραγιάννη είχε δύο πόντους, η Κυρίτση άσο, η Τσιγάνη ένα άπιαστο καρφί στην ευθεία και η Καραγιάννη έκανε μπλοκ. Με αυτές τις φάσεις ο ΓΣΑ προηγήθηκε 15-13. Με ένα φοβερό καρφί της Καραγιάννη  το 16-14, άσο η ίδια με τη βοήθεια του φιλέ για το 18-14 και με την Τσιγάνη τα κορίτσια του Χρήστου Μακρή είχαν προβάδισμα με 4 (20-16). Ο Φοίβος ισοφάρισε στους 21, με μια κακή υποδοχή και πόντο της Κρανιά προσπέρασε 22-23, αλλά «μίλησε» η Ιωάννα Μπουκουβάλα, πρώτα με ένα καρφί και μετά με ένα σερβίς που η Κρανιά δεν έβγαλε άμυνα με τα δάχτυλα. Ο ΓΣΑ έκανε το 25-24 σε μια επίθεση της Τσιγάνη που βγήκε υποδοχή αλλά μετά έγινε λάθος από πλευράς παικτριών του Φοίβου, 25-25 από την Δουμπάλα, 26-25 όταν η Καραγιάννη είχε μπροστά της διπλό μπλοκ αλλά πέρασε το καρφί και 27-25 με έναν υπέροχο πόντο σε σερβίς της Μιτζελιώτισσας ακραίας που πήγε στην ευθεία.

Στο 5ο σετ, η Γεωργαντζιά πήρε έναν τυχερό άσο με το φιλέ για το 2-4, η Καραγιάννη το 4-5 και ο ΓΣΑ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος για να ισοφαρίσει. Με ένα άστοχο σερβίς της Κωνσταντίνου το 7-8, με έναν άσο της Χριστοδουλοπούλου το 7-9 και με ένα μπλοκ-άουτ της Παπαγιώργου το 7-10. Σε αυτή τη φάση μάς φάνηκε πως η μπάλα κατέληξε στο αντίπαλο τερέν, αρκετοί φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά ο διαιτητής έδωσε τον πόντο στον Φοίβο. Η Χριστοδουλοπούλου ήταν καθοριστική αφού πήρε νέο άσο όταν η Καραγιάννη δεν μπόρεσε να βγάλει υποδοχή, μετά κι άλλον άσο όταν Κυρίτση και Μπουκουβάλα μπερδεύτηκαν. Ο ΓΣΑ μείωσε με ένα σερί 3-0 σε 10-12, μία επίθεση της Μπουκουβάλας στο φιλέ, ένα άστοχο καρφί της Καραγιάννη και ένας πόντος από την Στατήρη έφεραν το 10-15 και τη νίκη για τον Φοίβο.

Για τον ΓΣΑ, η Μπουκουβάλα είχε 29 πόντους, η Καραγιάννη 21, η Τσιγάνη 17, η Κυρίτση 9, η Κωνσταντίνου 6 και η Παπαγιώργου 2. 

Σετ:  25-27, 24-26, 25-17, 27-25, 10-15.
ΓΣΑ: Βελέη, Καραγιάννη, Κουνά, Μπουκουβάλα, Κωνσταντίνου, Κυρίτση, Τσιγάνη, Παπαγιώργου, Μποτού, Μαυρογέννη, Τσιάτσιου, Λιάπη.
Φοίβος Γιάννουλης: Γουιγούη, Δουμπάλα, Κρανιά, Χριστοδουλοπούλου, Γεωργαντζιά, Κοσμά, Στατήρη, Μαυρομμάτη, Προβίδα, Ρουμπιέ.


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…