• 2 Νοεμβρίου, 2022

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 28/10/22

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 28/10/22

Το “Δελτίο Θυέλλης” που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό” στις 28 Οκτωβρίου.

Πάντα οι Τούρκοι εθίζονται
στο δόλο και στο ψέμα,
όταν εμείς ποτίζουμε
τη Λευτεριά με αίμα.

Καλημέρα σας και διπλά χρόνια πολλά, από την προχθεσινή γιορτή του Πολιούχου μας, τους Δημήτριους και τις Δημητρούλες που κυρίως γιόρταζαν, αλλά και τη θρυλική επέτειο του «Όχι» και του Έπους της Αλβανίας.

Στους δύσκολους καιρούς μας και με τις μόνιμες απειλές, που καθημερινά «κάθονται» στους σβέρκους μας …εξ Ανατολών, δεν αρκεί απλά να λέμε «δεν φοβόμαστε και το ηθικό μας είναι υψηλό».  Πρέπει και έμπρακτα να το αποδεικνύουμε, με κάθε πρόσφορο τρόπο.  Η χρονική συγκυρία λοιπόν επιτάσσει γι’ αυτό να «πνίξουμε» όλη τη χώρα στη γαλανόλευκη, στους σημαιοστολισμούς και να γεμίσουμε τους ναούς και τους κεντρικούς δρόμους πόλεων και χωριών, συμμετέχοντας στις δοξολογίες και στις παρελάσεις.

ΚΙ ας μας αποκάλεσε ο γλίτσας ο Τσαβούσογλου  …ψυχοπαθείς. Ναι ρε, τσανακογλύφτη του Ερντογάν… Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι «ψυχοπαθείς» με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Πίστη, το δίκαιο, τον πολιτισμό και το φιλότιμο. Γιατί το μόνο που σας απομένει, μετά το κλιμακούμενο παγκόσμιο ρεζιλίκι σας, είναι να μας αναγκάσετε τελικά -όπως έλεγε και ο συχωρεμένος ο παππούς- να φάτε ένα γερό «σουλτάν μερεμέτ», για να το θυμάστε για χρόνια, σαν ….φάρμακο για τους υπερφίαλους, αστήρικτους μεγαλοϊδεατισμούς σας.

Κι επειδή ο ρεζίλης «σουλτάνος» σας μιλάει για τα …απέραντα σύνορα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας σας (τα οποία πάλι διεκδικεί), θα του απαντήσουμε με αυτό που είπε -σαν σήμερα το 1940- ο  μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς: «Η μεγαλοσύνη των εθνών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».

Όσο για τον δήθεν «φιλελληνικό και ειρηνικό τουρκικό λαό», ας κόψουμε άπαντες αυτό το παραμύθι…. Κάθε φορά που ο Ερντογάν και η κλίκα του μας βρίζουν και μας απειλούν, κερδίζουν πόντους στις προεκλογικές τους δημοσκοπήσεις. Άρα… Εμείς όμως δεν διεκδικούμε τίποτε απ’ αυτούς, εκτός από μια ενιαία και ελεύθερη Κύπρο. Δεν θέλουμε πόλεμο, να μας αφήσουν ήσυχους θέλουμε, να ζήσουμε ειρηνικά. Αν όμως παρατραβήξουν το σχοινί  και επιμένουν, να θυμούνται το …σουλτάν μερεμέτ του παππού.

Επίσης αυτοί που είπανε κάποτε το… «Μάλτα γιοκ» δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα ναυτοσύνης ή …κολύμβησης στον πιο ναυτικό λαό του κόσμου. Όταν εμείς γεννούσαμε μπουρλοτιέρηδες, αυτοί έψαχναν μάταια τη …Μάλτα. Κι αν συνεχίσουν να πατάνε σε δυο βάρκες, να φοβούνται μήπως …σκιστούν τα σκέλια τους.

Αρκετά ασχοληθήκαμε με την Τουρκιά, ας αλλάξουμε σελίδα… Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας για την πανδημία: «Αποτύχαμε, γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμπιστευόμασταν την ιδεοληψία μας». Δεν αναφερόταν σε τρίτους, αλλά σε επιστήμονες και σε κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας που απέτυχε να επικοινωνήσει τον κίνδυνο και το όφελος των εμβολίων με απλούς όρους και εντιμότητα στις απαντήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις δόθηκε η εντύπωση ότι επιστήμονες προσπάθησαν να αναδείξουν τον εαυτό τους και να εκφράσουν την προσωπική τους θέση, δίνοντας «χώρο» σε αντιεμβολιαστές και συνωμοσιολόγους. «Ζήσαμε άπειρες ψευδείς ειδήσεις και ακόμα ζούμε. Χορηγήθηκαν 12,7 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Πού είναι αυτή η επιδημία θανάτου από το «θανατηφόρο», «δηλητηριώδες» εμβόλιο;», αναρωτήθηκε ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας δηλώσεις όσων υποστήριζαν ότι τα εμβόλια θα οδηγήσουν τάχα σε περισσότερους θανάτους.

Εντάξει, κύριε Σωτήρη… Μόλις έκανα το αντιγριπικό και σε δυο βδομάδες πάω για την επικαιροποιημένη 4η δόση. Είμαι καλό παιδάκι εγώ…. Και …υποκείμενο.

Τί σας έγραφα την περασμένη βδομάδα; Φίσκα οι τουριστικοί προορισμοί για το τρέχον εορταστικό τριήμερο… Ακριβαίνουν -κατά τα άλλα- η γραβιέρα, οι πατάτες και τα …τσιτσίραβλα. Αν δεν πεθάνουμε από …πείνα, σίγουρα θα πεθάνουμε από …γκρίνια. Μάλλον θέλουμε και επίδομα …διακοπών. Στο καλάθι…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Μέχρι την περασμένη βδομάδα σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας έμεινε να περιφέρεται άπραγος και θυμωμένος, να ταλαιπωρείται χωρίς αγωνιστική δράση, εξαιτίας των αντιφατικών αποφάσεων που παίρνουν ή …δεν παίρνουν οι καρεκλοκένταυροι που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πού το πάνε; Να διαλύσουν μεθοδικά κι αυτόν το χώρο; Να γίνουν «ζούγκλες» και χωράφια χιλιάδες γήπεδα κωμοπόλεων και χωριών; Να μην αθλούνται εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κάθε ηλικίας; Να καταργήσουν την (πικρή) εθελοντική προσφορά των διοικήσεων στα ερασιτεχνικά σωματεία;

Όλες οι δομές του Ελληνικού ποδοσφαίρου νοσούν βαριά και απαξιώνονται ραγδαία. Τα πρωταθλήματα αργούν και τα έξοδα συμμετοχής ακριβαίνουν. Οι φίλαθλοι απομακρύνονται ολοένα από τις κερκίδες των γηπέδων. Κι όσοι παίζουν στοίχημα προσπαθούν να μαντέψουν τους …στημένους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής.

Το facebook διέγραψε την τραγική φωτογραφία, που έδειχνε μόνο το μπούστο των 93ών μεταναστών που ξεγύμνωσαν οι Τουρκαλάδες, γιατί τη θεώρησε …σεξιστική. Με άλλα λόγια, «έσταξε η ουρά του γαϊδάρου», δηλαδή η ουρά του …facebook. Μουντζώστε ελεύθερα…

Αυτές οι γλύκες του Πούτιν με τον Ερντογάν έχουν κι …αχλάδα; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να δούμε κάποτε πόσο «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

«Από τους σπουδαίους προγόνους μας κληρονομήσαμε δύο ένδοξους βράχους. Την Ακρόπολη και τον Καιάδα. Και σταθήκαμε ανάξιοι όχι μόνο στο ύψος του πρώτου αλλά και στο βάθος του δεύτερου». (Αλέκος Σακελλάριος – Πρόσωπα).

«Η γιαγιά μου έλεγε: Μην πας εκεί που δεν σε καλούν. Μη μιλάς για αυτά που δεν ξέρεις. Μην μπλέκεις σε ό,τι δεν σε αφορά. Μην ανοίγετε το ψυγείο στο σπίτι κάποιου άλλου. Μην τηλεφωνείτε μετά τις δέκα το βράδυ. Μην πηγαίνετε να επισκεφτείτε κάποιον το μεσημέρι. Μην εισέρχεστε στα υπνοδωμάτια άλλων ανθρώπων χωρίς άδεια. Ήταν οι κανόνες της καλής εκπαίδευσης και συνεχίζουν να είναι, γιατί η εκπαίδευση δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.» (Fumara.gr – Άγνωστος συγγραφέας).

«Πώς γίναμε έτσι οι άνθρωποι; Θρηνούμε τους νεκρούς μας διαδικτυακά. Γιορτάζουμε τους ανθρώπους μας μπροστά σε οθόνες. Εκθέτουμε τα παιδιά μας σε κοινή θέα για να μαζέψουμε λαϊκ. Πονάμε με φατσούλες, γελάμε με αυτοκόλλητα. Δηλώνουμε πως νιώθουμε σε άγνωστους και άσχετους, που στην ουσία δεν τους καίγεται καρφάκι. Προσποιούμαστε ότι ζούμε ζωές που δεν υπάρχουν. Περνάμε τους εαυτούς μας από φίλτρα για να δείχνουμε αψεγάδιαστοι. Και τελικά… λαμπερά ψέματα, ψηφιακά συναισθήματα, κορνίζες απάτες, τέλεια τίποτα και ουάου για την πλάκα μας. Κι η αλήθεια; Πού πήγε η αλήθεια;» (Giatros-in.gr).

Περίεργα θαύματα… Ο Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Δένδια, που νόσησε ήπια από κορωνοϊό, για να του ευχηθεί περαστικά. Ο Ακάρ όμως, που προείπε ότι «ο Δένδιας δεν πρέπει να μιλάει για έξι μήνες ή ένα χρόνο» δεν είπε τίποτε. Φαίνεται πως ο δικός του Αλάχ είναι …κουφός και το …ζαγάρ’ κατάπιε τη γλώσσα του.

Όχι… Δεν θα γράψω τίποτε για τη βρώμικη υπόθεση με τους παιδόφιλους του Κολωνού. Όσοι θέλετε αρρωστημένο, τοξικό «μπανιστήρι», ψάξτε αλλού….

Γκαντεμιά… Είναι μέχρι τώρα πάνω από δυο χιλιάδες κληρώσεις που ΔΕΝ κερδίζω το τζόκερ.

Βρήκα δουλειά στη λαϊκή αγορά. Θα γυρνάω εκεί και θα πουλάω …μυαλό.

Κάνε το καλό όπου μπορείς. Ό,τι σπείρεις σήμερα, θα το θερίσεις αργότερα.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!!!


Σχετικά Άρθρα

Νίκη Βόλου, σημείο αναφοράς όλων των προσφύγων – του Γιώργου Τσιντσίνη – Απόσπασμα από ανέκδοτο βιβλίο

Νίκη Βόλου, σημείο αναφοράς όλων των προσφύγων – του Γιώργου Τσιντσίνη – Απόσπασμα από ανέκδοτο βιβλίο

Το παρακάτω βιωματικό κείμενο προέρχεται από τον πρόλογο του ανέκδοτου βιβλίου «Η αθλητική ιστορία της Νέας…
Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…