• 1 Νοεμβρίου, 2022

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση του πολιτιστικού Ευξεινούπολης κρούει ο πρόεδρος κ. Τέφογλου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση του πολιτιστικού Ευξεινούπολης κρούει ο πρόεδρος κ. Τέφογλου

Προβλήματα ασφάλειας αλλά και ενεργειακής υπερκατανάλωσης

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, το Σώμα απασχόλησαν τα αιτήματα σχετικά με την διάθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης σε Συλλόγους και δράσεις φορέων.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου, έθεσε δυο σημαντικά θέματα υπόψιν των Συμβούλων. Παραθέτουμε τις παρεμβάσεις του εν περιλήψει (ολόκληρη τη συνεδρίαση και τις δηλώσεις του μπορείτε να δείτε σκανάροντας το qr code που θα βρείτε σ’ αυτή τη σελίδα ή μπορείτε να επισκεφθείτε στον ιστότοπό μας e-almyros.gr).

“Δεν έχω κανένα θέμα με τους Συλλόγους και τη διάθεση του χώρου… Η πολεοδομία πρέπει να έρθει να ελέγξει όταν θα έχει γεμίσει με νερό η ταράτσα. Όταν ένας χώρος 10x10x1 μέτρο ύψος γεμίζει νερό, ερμηνεύεται για ‘μενα 20-25 τόνους νερό. Όταν μεθαύριο θα έρθει κάποιο σχολείο ή κάποιος σύλλογος να κάνει μια εκδήλωση θα τρέμει η καρδιά μου να μη γίνει ατύχημα… Γι’ αυτό και μέχρι να γίνουν οι επισκευές όπως είχαμε κανονίσει, δεν πρέπει να μπει κανένας μέσα…

Σχετικά με το χαρτί που μας κοινοποιήσατε για οικονομία στο ρεύμα. Κάποιες κυρίες κάνουν κάποια καλλιτεχνήματα με πηλό και χρησιμοποιούν το υπόγειο του Πολιτιστικού. Έχουν προσκολληθεί στον Πολιτιστικό σύλλογο Ευξεινούπολης. Για τον πηλό χρησιμοποιούν τους φούρνους πάνω από 24 ώρες. Αυτό το χόμπι τους το πληρώνουν όλοι οι Δημότες του Αλμυρού. Από τον 1ο του 2021 έως τον 7ο του 2022, η κατανάλωση στο πολιτιστικό κέντρο ανήλθε στις 23.965 Kwh ενώ το κοινοτικό κτίριο που λειτουργεί επτά μέρες την εβδομάδα, για το ίδιο διάστημα κατανάλωσε 9.129 Kwh… Είμαι αρνητικός να συνεχίσουν και οι πολίτες να πληρώνουν το χόμπι τους.”

Παρά τις παρεμβάσεις του κ. Τέφογλου, δόθηκε η άδεια σε Συλλόγους να χρησιμοποιούν για τις δράσεις τους το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης, ενώ η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο.


Σχετικά Άρθρα

Η Παναγιά Δαμάστα στην Ευξεινούπολη

Η Παναγιά Δαμάστα στην Ευξεινούπολη

Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως Ιδιαίτερη ευλογία για την επαρχία Αλμυρού αποτελεί…
Σεζόν ανόδου κι αγωνιστικής αναγέννησης για την Δήμητρα

Σεζόν ανόδου κι αγωνιστικής αναγέννησης για την Δήμητρα

Μετά την καταιγίδα, βγαίνει ο ήλιος… κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη σεζόν 2023-24 για…
Γλέντι αστείρευτο για τους Ανατολικορωμυλιώτες με τους Καφαντάρδες στο Κουρμπάνι

Γλέντι αστείρευτο για τους Ανατολικορωμυλιώτες με τους Καφαντάρδες στο Κουρμπάνι

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, τα μέλη του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, αναβίωσαν ακόμη μια φορά το…