• 20 Οκτωβρίου, 2022

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για τον δρόμο Νηές-Λεύκη

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για τον δρόμο Νηές-Λεύκη

Σε συνεδρίαση της στις 17 Οκτωβρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποδέχθηκε τους όρους της πρόσκλησης/ανακοίνωσης χρηματοδότησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τη «βελτίωση-ασφαλτόστρωση δημοτικής παραλιακής οδού Νηές Δ.Ε. Σούρπης-Λεύκη Δ.Ε. Πτελεού”. Επίσης, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για  τη χρηματοδότηση της πράξης συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Ο Δήμαρχος-Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος εισηγούμενος το θέμα, είπε τα ακόλουθα: Στις 20/04/2022 δημοσιεύθηκε πρόσκληση /ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για υποβολή πρότασης με τίτλο “Βελτίωση-ασφαλτόστρωση δημοτικής παραλιακής οδού Νηές Δ.Ε. Σούρπης – Λεύκη Δ.Ε. Πτελεού Δήμου Αλμυρού” στο ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και στον Άξονα Προτεραιότητας 4.5 “Οδικές Υποδομές”, με δυνητικό δικαιούχο τον Δήμο Αλμυρού.

Αντικείμενο της ανωτέρω πρόσκλησης είναι η βελτίωση-ασφαλτόστρωση δημοτικής παραλιακής οδού Νηές-Λεύκη με τη δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) να ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει εκπονηθεί μελέτη με αντικείμενό της την εκπόνηση της βελτίωσης του τμήματος Νηές-Αγ. Μαρίνα Πτελεού μήκους περίπου 11.5 χιλιομέτρων. Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την υποβολή της πρότασης, διότι είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα βοηθήσει στην τουριστική/αγροτική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου των δύο δημοτικών ενοτήτων του Δήμου και κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν σχετικά. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη.


Σχετικά Άρθρα

Δ.Τ. Δημοτικής Αρχής Αλμυρού για τα έργα στο δρόμο Νηές – Λεύκη

Δ.Τ. Δημοτικής Αρχής Αλμυρού για τα έργα στο δρόμο Νηές – Λεύκη

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού: Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου…
Υπεγράφη η σύμβαση για τον δρόμο Νηές-Λεύκη, δημοπρατήθηκαν τα αρδευτικά Πλατάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για τον δρόμο Νηές-Λεύκη, δημοπρατήθηκαν τα αρδευτικά Πλατάνου

Το 2023 κλείνει με δύο σημαντικές ειδήσεις όσον αφορά σε έργα στον Δήμο Αλμυρού. Τις τελευταίες…
Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ:  Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ: Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Στην πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης με υποβολή πρότασης χάραξης και σηματοδότησης μονοπατιών στην Όθρυ συμμετέχει ο…