• 3 Οκτωβρίου, 2022

Νέα καθήκοντα για τον Πυραγό Π. Γκουγκουτούδη – Ευχαριστήρια επιστολή

Νέα καθήκοντα για τον Πυραγό Π. Γκουγκουτούδη – Ευχαριστήρια επιστολή

Ο αξιόμαχος Πυραγός κ. Παναγιώτης Γκουγκουτούδης κλείνει έναν κύκλο καθηκόντων και ανοίγει έναν άλλο όπως εξηγεί στην ευχαριστήρια επιστολή του που δημοσιεύουμε. Του ευχόμαστε τα καλύτερα!

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Ήταν στα μέσα Ιουνίου του 2015 όταν ανέλαβα καθήκοντα στην απαιτητική θέση ευθύνης, του επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου (τότε) Αλμυρού (νυν Δρυμώνα). Από εκείνη την ημέρα, πέρασαν κάτι παραπάνω από 7 χρόνια, γεμάτα σκληρή και συστηματική δουλειά, αναμνήσεις και έντονες επιχειρησιακές εμπειρίες, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός μεγάλου κεφαλαίου του έως τώρα υπηρεσιακού βίου μου και οδηγώντας με σήμερα, στην ανάληψη νέων υπηρεσιακών καθηκόντων σε θέση ευθύνης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Π/Α Νέας Αγχιάλου.

Με την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος και εν είδη απολογισμού, αισθάνομαι συγκινημένος και χαρούμενος διότι συνέβαλλα κι εγώ, και όχι πάντα υπό τις πιο εύκολες συνθήκες, στην επιχειρησιακή αναβάθμιση του Κλιμακίου και στην εδραίωσή του στην σκέψη των συνδημοτών μας, ως μιας άρτιας, κάθετης επιχειρησιακής δομής, η οποία μπορεί να φέρει εις πέρας το επιχειρησιακό έργο της με ταχύτητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σώζοντας ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τον φυσικό μας πλούτο.

Ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή δεν ήμουν μόνος. Είχα συνεχώς δίπλα μου πολυάριθμους άοκνους συμπαραστάτες, με πολλούς εκ των οποίων συνδέομαι πλέον με δεσμούς άρρηκτους, σχεδόν οικογενειακούς. Έτσι, νιώθω βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο στο έργο μας:  Τους υπηρεσιακούς μου Προϊσταμένους, και ιδιαιτέρως, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Τουρνά Ευάγγελο, τον  Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Ράπανο Αλέξιο, τον Αρχηγό (Αντιστράτηγο εν αποστρατεία) Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Κολοκούρη Στέφανο,  τον Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν Μαγνησίας, Πύραρχο κ. Βλόντζο Γεώργιο, τον Διοικητή ΠΕ.Π.Υ.Δ. Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχο κ. Φαλάρα Ευάγγελο, τους Συναδέλφους πυροσβέστες  από το Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία, τους επιχειρησιακούς μας συνοδοιπόρους, φίλους αστυνομικούς, στρατιωτικούς, υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων ΕΟΣ Αλμυρού και Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

Θερμές ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία και στα μέλη των παρατάξεων των δύο Δημοτικών Αρχών Αλμυρού με τις οποίες συνυπήρξα αυτά τα χρόνια, τη νυν και την απελθούσα, τους Δημάρχους Αλμυρού (νυν) κ. Χατζηκυριάκο Ευάγγελο και (τέως) κ. Εσερίδη Δημήτριο, τον νυν Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βούλγαρη Λεωνίδα, τον τέως Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νικοβιώτη Κωνσταντίνο αλλά και τους ιδιαίτερα προσφιλείς σε μένα, εκλιπόντες Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Βαλαμούτη Κωνσταντίνο και κ. Παπαϊωάννου Γεώργιο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην αεικίνητη και αγαπημένη Αντιπεριφερειάρχη μας, κα Κολυνδρίνη Δωροθέα αλλά και όλους τους  υπηρετούντες στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σας ευχαριστώ!

Ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες για τη διαχρονική συνδρομή τους, μέσω χορηγιών σε υλικά και μέσα, στον τον κ. Λούλη Νικόλαο Πρόεδρο ΔΣ του Ομίλου ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε  και τον Διευθυντή του Ομίλου και φίλο, κ. Κοζανίτη Λεωνίδα. Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε εναργώς δίπλα στην Υπηρεσία!

Προσωπικές ευχαριστίες και στον κ. Πυργιώτη Σόλωνα, Διευθυντή εργοστασίου της SOVEL A.E.

Πάντα δίπλα μας και το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ. Θερμά ευχαριστώ τον ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και την εκδότη- δημοσιογράφο και αγαπημένη φίλη, κα Βιβή Τσιντσίνη, το TRT Θεσσαλίας και τον φίλο μου δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο, το ASTRA TV και την δημοσιογράφο και φίλη κα Ελένη Καραγιάννη, τον ALPHA και την φίλη κα Μαρινέλλα Μπάμπου, τα τοπικά site αλλά και όλα τα μέσα που επικοινωνούν και μεταφέρουν το νευραλγικό έργο που διατελεί το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τους φίλους, ενεργούς συνδημότες, τους επιχειρηματίες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι συνεργάστηκαν άριστα μαζί μας ώστε να μην δυσκολέψει παραπάνω το ήδη δύσκολο επιχειρησιακό μας έργο. Σας ευχαριστώ για την στήριξη!

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω, τον πρώην Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και νυν Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, για όλη την εναργή στήριξη των επιχειρησιακών μας αναγκών. Ευχαριστώ από καρδιάς!

Τίποτα δεν θα λειτουργούσε ομαλά χωρίς τη στήριξη, την αγάπη και την υπομονή της συζύγου μου Έλενας Ράπτη, η οποία, παρόλες τις φρενήρεις υποχρεώσεις της είναι πάντα δίπλα σε μένα, αλλά και στο Κλιμάκιο!

Για το τέλος, αλλά στην αρχή της κάθε σκέψης, της κάθε ημέρας των τελευταίων  επτά υπηρεσιακών χρόνων μου, άφησα εσάς, τους συναδέλφους και φίλους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού.  Τους άμεσους συνεργάτες μου, Δημήτρη Αναστασίου, Ρίζο Καραγιάννη και Μαρία Βαλαμούτη, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά από τους συναδέλφους των τριών βαρδιών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!! Από όλες τις καλές αλλά και ίσως όχι τόσο καλές στιγμές και εμπειρίες μας, τις κρατώ όλες, ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Όποιος δεν προχωρά, πάει προς τα πίσω. Εις το επανιδείν!

Με εκτίμηση,

Γκουγκουτούδης Κ. Παναγιώτης

Πυραγός


Σχετικά Άρθρα

Αλμυρός: Φωτιά σε βιομηχανία

Αλμυρός: Φωτιά σε βιομηχανία

Φωτιά σε βιομηχανία της περιοχής του Αλμυρού, εκδηλώθηκε περίπου στις 5:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 13…
Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο ΠΚ Δρυμώνος – Απομακρύνσεις δέντρων και ένας απεγκλωβισμός

Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο ΠΚ Δρυμώνος – Απομακρύνσεις δέντρων και ένας απεγκλωβισμός

Σε επιφυλακή και με άμεσες παρεμβάσεις αντιμετωπίστηκε ο “Διομήδης” από τους πυροσβέστες του Π.Κ. Δρυμώνος. Ιδιαιτέρως…
Ο Διοικητής του Π.K. Δρυμώνα Παναγιώτης Γκουγκουτούδης εφιστά την προσοχή στους δημότες Αλμυρού

Ο Διοικητής του Π.K. Δρυμώνα Παναγιώτης Γκουγκουτούδης εφιστά την προσοχή στους δημότες Αλμυρού

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονόπτωση…