Με μικρή συμμετοχή η Γ.Σ. της Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού – Όλα όσα συζητήθηκαν

Με μικρή συμμετοχή η Γ.Σ. της Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού – Όλα όσα συζητήθηκαν

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πρώην Εργατικό Κέντρο Αλμυρού πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού.

Βάσει καταστατικού, πραγματοποιήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο απολογισμός έργου, ο οικονομικός απολογισμός και προτάθηκαν μέλη για την εφορευτική επιτροπή.

Ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Μπούντης, αναφέρθηκε στις δράσεις του Σώματος, όπως τη δημιουργία e-shop, τις πλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη χρονιά της εκλογής τους, τον επιτυχημένο ετήσιο χορό λίγο πριν την επέλαση του κορωνοϊού, την απαιτούμενη από το νόμο αλλαγή του καταστατικού, την επικαιροποίηση του μητρώου και τις 27 συνελεύσεις του Δ.Σ. δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη.

Ιδιαίτερα για την ψηφιακή πλατφόρμα ο κ. Μπούντης δήλωσε: Εντάχθηκαν περίπου 25 επιχειρήσεις με e-shop και 50 με απλή καταχώριση. Θελήσαμε η ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα σχολείο για τους επαγγελματίες. Παραμένει στην ιδιοκτησία του Συλλόγου και η επόμενη διοίκηση μπορεί να την εμπλουτίσει και να την ανανεώσει.

Τέλος ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη του Αλμυρού τονίζοντας: εκτός από το λιανεμπόριο, αν και είναι δύσκολος ο χειμώνας, βλέπω προοπτική. Ο αναπτυξιακός νόμος θα βοηθήσει τον Αλμυρό, την αξιοποίηση του αεροδρομίου, τα cargo, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, το open mall που πρέπει να «τρέξουμε»… Νεόφυτες επιχειρήσεις, ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα…

Όπως παρουσίασε ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Καραψιάς, παρά τις δυσκολίες, η Ένωση αφήνει περίπου το ταμείο που παρέλαβε, ενώ εκκρεμεί και ένα τιμολόγιο ΛΑΕΚ προς είσπραξη.

Διευκρινίσεις και ενστάσεις επί της διαδικασίας των εκλογών και κυρίως εάν μπορεί να σχηματιστούν πολλά ψηφοδέλτια, απασχόλησαν το Σώμα, μετά από αίτημα της κας Αλεξάνδρας Οικονόμου και του κ. Κώστα Τσόγκα.

Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 2/10/2022, ενώ άτυπα έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις υποψηφιότητας.

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει και ενδιαφέρον για συνέχεια από κάποια μέλη του Δ.Σ., αλλά και η διάθεση από νέα πρόσωπα να συμβάλλουν με τις δικές τους προσπάθειες στο έργο της στήριξης και ανάκαμψης της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου του Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν συνδεσιμότητα wi-fi στην αγορά Αλμυρού

Δωρεάν συνδεσιμότητα wi-fi στην αγορά Αλμυρού

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που είχαμε φιλοξενήσει στις σελίδες της εφημερίδας μας για τις εργασίες που…
Μήνυμα στήριξης των αγροτών από την Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου

Μήνυμα στήριξης των αγροτών από την Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου

Η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Σε σχετική ανακοίνωσή…
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού συστρατεύεται με τις αντίστοιχες ενώσεις ανά το πανελλήνιο…