• 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Γενέθλια τεσσάρων δεκαετιών για τον Σύλλογο Γυναικών Ν. Αγχιάλου / φωτογραφίες

Γενέθλια τεσσάρων δεκαετιών για τον Σύλλογο Γυναικών Ν. Αγχιάλου / φωτογραφίες

Με μια όμορφη εκδήλωση γιόρτασε τα 40 χρόνια ζωής του ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου. Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του αμφιθεάτρου του Δραγνειοδημαρχιακού μεγάρου και το «παρών» έδωσαν δεκάδες μέλη του.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, είδαμε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κο Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Αντιδημάρχους Βόλου κ. Αργύρη Κοπάνα, κα Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κα Βάσω Πυργάννη-Παρασκευοπούλου, τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κο Γιάννη Κίτσιο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Χριστίνα Καρανικόλα άνοιξε την εκδήλωση με την ομιλία-ανασκόπηση δράσεων, μίλησε για τη συμβολή όλων των γυναικών που για τέσσερις δεκαετίες διοίκησαν, στήριξαν και ανέδειξαν τον σύλλογο ως σημείο αναφοράς για την πόλη, ενώ επισήμανε πως είναι ανάγκη να έρθουν και νεαρότερες κοντά στο συμβούλιο για τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ των άλλων όπως είπε: «ο σύλλογος ξεκίνησε το 1982 από έναν μικρό τότε τόπο, χωριό, και όχι μόνο κατάφερε να διανύσει μια πορεία 40 χρόνων αλλά προσέφερε και προσφέρει ένα μοναδικό κοινωνικό έργο στην πόλη μας, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερες γυναίκες. Από την ίδρυσή του, προσπαθεί ανελλιπώς να δίνει το στίγμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που έφεραν οι πρόγονοί μας από την παλιά Αγχίαλο. Όλα αυτά τα χρόνια αμέτρητες ομιλίες, παρουσιάσεις, κάθε χρόνο γιορτινές εκδηλώσεις, αναβιώνουμε τα ήθη κι έθιμα του τόπου μας. Το κοινωνικό μας έργο αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στην κοινωνία μας, με φιλανθρωπική δράση για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Ακολούθησε απαγγελία τριών ποιημάτων και θα σταθούμε ιδιαίτερα σε αυτό που εμπνεύστηκε ο Ζαν-Κλωντ, ένας Γάλλος φιλέλληνας που ζει στη Ν. Αγχίαλο, ο οποίος το απήγγειλε στη μητρική του γλώσσα και η κα Βούζα μεταφρασμένο στα ελληνικά. Ο Δημήτρης Τζουμερκιώτης στο αρμόνιο και η Ελένη Μακρυγιάννη-Κολώνη στο τραγούδι επιμελήθηκαν το μουσικό πρόγραμμα, άρτιο με αγαπημένα κομμάτια μιας άλλης εποχής, ενώ το ζεύγος Κουτμάνη χάρισε ένα αρμονικό βαλς που απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Κολυνδρίνη, ο κος Κοπάνας και η κα Μποντού-Τοκαλή, όλοι τους εξήραν την πλούσια δραστηριότητα του Συλλόγου Γυναικών, τον σημαντικό του ρόλο στην τοπική κοινωνία και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους από τη θέση που κατέχουν να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 1982 έως και σήμερα, ο Σύλλογος Γυναικών είχε τις εξής προέδρους: Ελισάβετ Δερβελάκου, Λίνα Μαγκλάρα, Μαρίνα Κολλάτου, Ελευθερία Κολλάτου, Ευαγγελία Βλαχάκη, Παρθένα Σπυρίδη, Ελένη Μαραγκοπούλου, Βασιλική Κουτμάνη, Ουρανία Σιψή-Μαυροειδή, Ολυμπία Σκούμα, Στέλλα Μπογιατζή, Αμαλία Πίνα και τα τελευταία χρόνια η Χριστίνα Καρανικόλα.

Κάποιες εξ αυτών ήταν παρούσες στην εκδήλωση και παρέλαβαν το ξύλινο αναμνηστικό δωράκι που ετοιμάστηκε τιμής ένεκεν στις παλιές προέδρους, ενώ δωράκι -ξύλινο μπρελόκ με την αναγραφή της επετείου 40 ετών του συλλόγου- και κέρασμα δόθηκε σε όλους όσοι ήταν το βράδυ του Σαββάτου στα «γενέθλια».


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Ένα έργο που περιμένουν εδώ κι αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου άρχισε να υλοποιείται…