• 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Εκδήλωση για την ποιητική συλλογή του Στάθη Λιώτη στον Αλμυρό

Εκδήλωση για την ποιητική συλλογή του Στάθη Λιώτη στον Αλμυρό

Παρουσίαση βιβλίου το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022 στον Αλμυρό. Συγκεκριμένα, οι εκδόσεις Όστρια, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού και του βιβλιοπωλείου Βούλγαρη, παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Στάθη Λιώτη με τίτλο «Στην καρδιά μου γράφει Ελλάδα».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην καφετέρια Sweet (Βασιλέως Κωνσταντίνου 123, Κεντρική πλατεία Αλμυρού) με ώρα έναρξης στις 20:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δήμητρα Θεοδωράκη, συνεργάτης στο Όραμα Ελπίδας και η Γεωργία Τσακεροπούλου, φιλόλογος η οποία θα έχει τον συντονισμό.

Ο Στάθης Λιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα της «Μουσειοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι αριστούχος διπλώματος μονωδίας και θεατρικών σπουδών. Είναι απόφοιτος μονωδίας του δημοτικού Ωδείου Βόλου και απόφοιτος της δραματικής σχολής «Κεντρική σκηνή Μίμης Ντενίση». Έχει παρακολουθήσει μαθήματα για μιούζικαλ στην ομώνυμη σχολή και σεμινάρια σκηνοθεσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διηύθυνε για πέντε χρόνια το ωδείο «μουσικός κόσμος» στην Παλλήνη Αττικής, όπου είχε ανεβάσει πολλές παραστάσεις θεάτρου, μιούζικαλ και όπερας. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βόλο όπου διδάσκει μαθήματα τραγουδιού, θεάτρου, φωνητικής και ορθοφωνίας. Από την ηλικία των 16 ετών ασχολείται με την ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει βραβευθεί δύο φορές για την ποίησή του. Στον Α΄ Διαγωνισμό ποίησης το 1994 του Δήμου Αμαρουσίου και το 1995 στον παναθηναϊκό διαγωνισμό ποίησης του Δήμου Αθηναίων με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής την Άννα Σικελιανού. Επαίνους για το έργο του έχει δεχθεί από πολλούς σημαντικούς λογοτέχνες όπως ο Βασίλης Βασιλικός, ο Μιχάλης Σταφυλάς, από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο από άλλους. Το 2003 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο διηγημάτων του «Και στο θάνατο, Ζωή» που απέσπασε ευμενή σχόλια. Είναι μέλος της Ενώσεως Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…