• 22 Αυγούστου, 2022

Νεωτερισμοί, περιφρούρηση και μεράκι για το νέο παζάρι Αλμυρού

Νεωτερισμοί, περιφρούρηση και μεράκι για το νέο παζάρι Αλμυρού

Με μεράκι εργάστηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού, κατά τις εντολής της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μπορέσουν να διοργανώσουν το παζάρι του Αλμυρού με τον καλύτερο τρόπο.

Χρειάστηκε μια σειρά από πολλές και ευρείες διαβουλεύσεις με τον Δήμαρχο Αλμυρού, τους υπεύθυνους αιρετούς, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, τους ειδικούς συνεργάτες, εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά και της Ειδικής ομάδας διάσωσης Μαγνησίας, που για πρώτη φορά δίνει το παρόν στο παζάρι του Αλμυρού.

Πολλά από τα θέματα πέρασαν και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, όπου πήραν το πράσινο φως για την υλοποίησή τους.

Στήθηκαν 493 παράγκες από τις οποίες νοικιάστηκε το 89% αυτών, δηλαδή σε 142 εμπόρους και 11 στον χώρο καθήμενων στις υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τοπογραφικό παζαριού, ψηφιοποιημένα έγγραφα, ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι μερικοί νεωτερισμοί που προστίθενται στην καθιερωμένη διοργάνωση.

Ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για τις εξόδους διαφυγής, αλλά και πρόσβασης σε οχήματα άμεσης ανάγκης. Στις άκρες του παζαριού θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες. Οι διοργανωτές πρόβλεψαν την διάθεση δωρεάν wi-fi με ελεύθερη πρόσβαση για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των επισκεπτών. Ταμπέλες εισόδων – εξόδων, αλλά και stand όπου σημαίνονται τα σημαντικότερα σημεία της περιοχής του παζαριού, στήνονται για πρώτη φορά σε στρατηγικά σημεία. Στο παζάρι θα βρείτε και τον χώρος φιλοξενίας του μεικτού κλιμακίου της αστυνομίας και του προσωπικού του Δήμου Αλμυρού, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση ανάγκης.

Για το παραπάνω αποτέλεσμα εργάστηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου, Κούργιας Ευάγγελος (του Νικολάου) υπεύθυνος της διοργάνωσης, Ιωάννης Αλεξογιαννόπουλος προϊστάμενος εσόδων του Δήμου, Στυλιανός Κουτσιμπός και οι συμβασιούχοι Αντωνιάδου Χρύσα, Καλογήρου Δέσποινα και Βασιλική Αλογάρη. Καθοριστική στις ετοιμασίες ήταν η συνεργασία με το τμήμα καθαριότητας του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Βούλγαρη.

Το παζάρι ανοίγει τις πύλες του ανεπίσημα σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου και επίσημα την Τρίτη 23, ενώ κλείνει στις 30 Αυγούστου.


Σχετικά Άρθρα

Στο παζάρι του Αλμυρού η ελληνική ομάδα διάσωσης τμ. Μαγνησίας

Στο παζάρι του Αλμυρού η ελληνική ομάδα διάσωσης τμ. Μαγνησίας

Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου της ελληνικής ομάδας διάσωσης σχετικά με την συνεργασία των μελών της με την…
Ποινικές διώξεις για τον θάνατο της Σεραΐνας στο παζάρι Αλμυρού

Ποινικές διώξεις για τον θάνατο της Σεραΐνας στο παζάρι Αλμυρού

Η κοινωνία του Αλμυρού δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνο το βράδυ του Αυγούστου που η Σεραΐνα…
Προπαρασκευαστικές ενέργειες και αποφάσεις για το Παζάρι του Αλμυρού

Προπαρασκευαστικές ενέργειες και αποφάσεις για το Παζάρι του Αλμυρού

Εισήγηση της Οικονομικής  για μείωση τιμών σε Λούνα παρκ, πάγκους και καντίνες λόγω covid Στο Δημοτικό…