• 22 Αυγούστου, 2022

Απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για την πολύκροτη υπόθεση της Ε.Α.Σ. Αλμυρού

Απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για την πολύκροτη υπόθεση της Ε.Α.Σ. Αλμυρού

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά, με χαρακτήρα έγκλησης, πρώην υπαλλήλου και πρώην εκκαθαριστή της ΕΑΣ Αλμυρού, ασκήθηκε σε 23 άτομα ποινική δίωξη για απιστία ή συνέργεια σε απιστία, με ζημία άνω των 120.000 ευρώ. Η υπόθεση της Ε.Α.Σ. Αλμυρού, εμπλέκει πολλά άτομα, τις οικογένειές τους, αλλά και πολλούς επαγγελματίες της περιοχής.

Μετά τις ανακριτικές διαδικασίες το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου καταλήγει ότι «η αποδιδόμενη κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, εδράζεται στην εσφαλμένη προϋπόθεση ότι από την εκμίσθωση των ακινήτων στον Α.Σ.Ε.Π. Αλμυρού προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της Ε.Α.Σ. Αλμυρού, η οποία προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο τελικά σε ποσό 126.300,19 ευρώ. Από τα στοιχεία της δικογραφίας όμως προκύπτει ότι ουδεμία ζημία προκλήθηκε στην περιουσία της Ε.Α.Σ. Αλμυρού και τούτο διότι ο Α.Σ.Ε.Π. Αλμυρού, ως οικονομικό αντάλλαγμα για τις επίμαχες μισθώσεις πέραν του μισθώματος της άμεσης προκαταβολής μισθωμάτων ποσού άνω των 1-00.000 κλπ, ανέλαβε και την πρόσθετη οικονομική υποχρέωση να εξοφλήσει όλες τις οφειλές της Ε.Α.Σ. Αλμυρού προς τους προμηθευτές και τους κτηνοτρόφους που παρέμειναν ανεξόφλητες μέχρι την 31.12.2014 συνολικού ποσού 130.215,10 ευρώ. Οπότε δεν προκύπτει ζημία κι δε στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση της αποδιδόμενης στους κατηγορούμενους κατηγορίας…»

Επιπλέον αναφέρεται ότι «άπαντες οι κατηγορούμενοι ακολούθησαν τις οδηγίες, τις κατευθύνσεις, τις νομικές γνωμοδοτήσεις και τις πληροφορίες των ειδικών (Νομικού Συμβούλου και έμπειρων και καταρτισμένων υπαλλήλων της Ε.Α.Σ. Αλμυρού) που έλαβαν, αφού δεν διέθεταν τις γνώσεις για να έχουν προσωπική γνώση και άποψη. Όχι μόνο δεν επεδίωξαν να βλάψουν την περιουσία της Ε.Α.Σ. Αλμυρού, αλλά προσπάθησαν με τη στάση τους να διευκολύνουν την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων της Ε.Α.Σ. Αλμυρού, αφενός με προστίθεντα έσοδα στην εκκαθάριση από τα συμφωνηθέντα μισθώματα, και αφετέρου με ανάληψη των παραπάνω πρόσθετων οικονομικών υποχρεώσεων που ανέλαβε ο Α.Σ.Ε.Π. Αλμυρού μειώνονταν το παθητικό της Ε.Α.Σ. Αλμυρού και εξοφλούνταν άμεσα σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις της, που θα επιβάρυναν πλέον την εκκαθάριση.»

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι θα …χυθεί και άλλο μελάνι για την υπόθεση της Ε.Α.Σ.. Κάποιοι θεωρούν ότι δεν έκλεισαν όλοι οι λογαριασμοί. Παρά ταύτα… η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε και ανακοινώθηκε… και αποσαφηνίζει γιατί δεν στοιχειοθετείται κατηγορία.


Σχετικά Άρθρα

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…
Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας.

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας.

Την Παρασκευή 5/04 τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού επισκέφτηκαν την Ανάβρα όπου συναντήθηκαν με τα…