• 3 Αυγούστου, 2022

Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη μαζί με τον Πρωθυπουργό στην Κεφαλλονιά

Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη μαζί με τον Πρωθυπουργό στην Κεφαλλονιά

Την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνόδευσε -στο πλαίσιο κυβερνητικού κλιμακίου- τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο νησί της Κεφαλλονιάς.

Κατά την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο πεδίο και ενημερώθηκε αρμοδίως, μεταξύ άλλων, για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Πόρου-Αργοστολίου, την ενίσχυση του νοσοκομείου και την αναβάθμιση του λιμανιού του Αργοστολίου, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Κεφαλλονιάς-Ιθάκης.

Σε συνέχεια της σύσκεψης και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «η βούλησή μου είναι να συγκροτήσουμε, υπό τον Υφυπουργό Επικρατείας, τον κύριο Τριαντόπουλο -τον οποίο εξάλλου γνωρίζετε καλά γιατί έχετε συνεργαστεί πολύ στενά μαζί του- μια ευέλικτη επιτροπή που θα ασχοληθεί ειδικά με τα θέματα της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε και την Περιφέρεια, να επιταχύνουμε μια σειρά από έργα αποκατάστασης, διότι σίγουρα μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα και να διορθώσουμε ακόμα ζημιές οι οποίες έρχονται από το παρελθόν».

Την αμέσως επόμενη, λοιπόν, περίοδο θα διαμορφωθεί η εν λόγω Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με σκοπό να έχει ενεργό και άμεσο ρόλο στην προώθηση έργων και παρεμβάσεων που αφορούν την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την υλοποίηση του έργου στήριξης και αποκατάστασης που έχει -μέχρι τώρα- ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, και μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Κεφαλλονιά, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «με εντολή Πρωθυπουργού, δημιουργούμε μία ειδική ευέλικτη Κυβερνητική Επιτροπή, της οποίας θα έχω τον συντονισμό, ώστε -βοηθώντας τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής- να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς μία σειρά από κρίσιμα έργα υποδομών, παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, έργα λιμενικών υποδομών, αλλά και παρεμβάσεις αρδευτικών υποδομών και δικτύων.

Έργα τα οποία -σε στενή συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία- πέρα από την αποκατάσταση από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές, θα διαμορφώσουν και νέες συνθήκες για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη των δύο νησιών. Και θα κινηθούμε εντατικά την επόμενη περίοδο, όλοι μαζί».
Σχετικά Άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: 3η καταβολή πρώτης αρωγής –  Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαιούχους

Χρ. Τριαντόπουλος: 3η καταβολή πρώτης αρωγής –  Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648…

Από τη Λάρισα και το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, η ενημέρωση των…
Χρ. Τριαντόπουλος: Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η πρώτη καταβολή της πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας

Χρ. Τριαντόπουλος: Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η πρώτη καταβολή της πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς…

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 η καταβολή πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς του Σεπτεμβρίου, η…
Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση περίπου 21 εκατ. ευρώ προς Δήμους της Μαγνησίας για αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές

Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση περίπου 21 εκατ. ευρώ προς Δήμους της Μαγνησίας για αποκαταστάσεις από φυσικές…

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης…