Φωτορεπορτάζ από τη νοσταλγική μουσική παράσταση των παιδιών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου

Φωτορεπορτάζ από τη νοσταλγική μουσική παράσταση των παιδιών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου

Μία υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδικά τμήματα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες θεατές το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο.

Δόθηκε στο παρκάκι στα Πεύκα απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και μας έφερε γλυκιές αναμνήσεις από τα παλιά χρόνια της ανεμελιάς και της τρυφερότητας, ήταν μια

νοσταλγική μουσική διαδρομή. Το «παρών» έδωσαν τιμώντας την εκδήλωση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κος Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η πρώην Υφυπουργός κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου κα Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου κα Βάσω Πυργάνη Παρασκευοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας κος Γιώργος Κίτσιος, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου, γονείς, παππούδες-γιαγιάδες, φίλοι από τα παιδιά που συμμετείχαν.

Η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου κα Βαλασία Πετρίδη απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ δήλωσε πως ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια οι δράσεις άρχισαν και πάλι στους συνηθισμένους ρυθμούς. Τόνισε πως όλα τα παιδιά προετοιμάστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο για να παρουσιάσουν την παράσταση με τίτλο «από το χθες στο σήμερα, ένα τραγούδι δρόμος». «Μετά από έναν δύσκολο για όλους μας χειμώνα, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ξεπεράσουμε την πραγματικότητα, να κάνουμε θέατρο για να διασκεδάσουμε, να μάθουμε και να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο παλμό της ομάδας, μέσα από το τραγούδι, τον χορό, την κίνηση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μπορεί το διάστημα για τις πρόβες να ήταν σύντομο, το αποτέλεσμα όμως άρτιο! Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κι ενθουσίασαν με το νάζι, το σκέρτσο, τις χορευτικές τους επιδόσεις, από τα μικρότερα έως το μεγαλύτερα. Μεταφερθήκαμε σε άλλες εποχές όταν τα αγόρια έκαναν καντάδες, «χορέψαμε» βαλς, καν-καν, τουίστ. Μία όμορφη παράσταση με στοιχεία πρόζας, δηλαδή με διαλόγους σε θεατρική μορφή με μουσικοχορευτικά μέρη, λόγο με σκέρτσο και θεατρικότητα που έγραψε η Βαλασία Πετρίδη. Χοροδιδάσκαλοι του Φιλοπρόοδου οι Θάλεια Μπούτλα, Θανάσης Μπέας, μαέστρος η Μαριάνα Σαμαρτζή.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια δεν περιγράφουν τόσο καλά τα όσα έγιναν, για αυτό ακολουθεί το πλούσιο φωτορεπορτάζ μας.


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Ένα έργο που περιμένουν εδώ κι αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου άρχισε να υλοποιείται…