Φωτορεπορτάζ από τη νοσταλγική μουσική παράσταση των παιδιών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου

Φωτορεπορτάζ από τη νοσταλγική μουσική παράσταση των παιδιών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου

Μία υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδικά τμήματα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες θεατές το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο.

Δόθηκε στο παρκάκι στα Πεύκα απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και μας έφερε γλυκιές αναμνήσεις από τα παλιά χρόνια της ανεμελιάς και της τρυφερότητας, ήταν μια

νοσταλγική μουσική διαδρομή. Το «παρών» έδωσαν τιμώντας την εκδήλωση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κος Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η πρώην Υφυπουργός κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου κα Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου κα Βάσω Πυργάνη Παρασκευοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας κος Γιώργος Κίτσιος, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου, γονείς, παππούδες-γιαγιάδες, φίλοι από τα παιδιά που συμμετείχαν.

Η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου κα Βαλασία Πετρίδη απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ δήλωσε πως ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια οι δράσεις άρχισαν και πάλι στους συνηθισμένους ρυθμούς. Τόνισε πως όλα τα παιδιά προετοιμάστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο για να παρουσιάσουν την παράσταση με τίτλο «από το χθες στο σήμερα, ένα τραγούδι δρόμος». «Μετά από έναν δύσκολο για όλους μας χειμώνα, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ξεπεράσουμε την πραγματικότητα, να κάνουμε θέατρο για να διασκεδάσουμε, να μάθουμε και να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο παλμό της ομάδας, μέσα από το τραγούδι, τον χορό, την κίνηση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μπορεί το διάστημα για τις πρόβες να ήταν σύντομο, το αποτέλεσμα όμως άρτιο! Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κι ενθουσίασαν με το νάζι, το σκέρτσο, τις χορευτικές τους επιδόσεις, από τα μικρότερα έως το μεγαλύτερα. Μεταφερθήκαμε σε άλλες εποχές όταν τα αγόρια έκαναν καντάδες, «χορέψαμε» βαλς, καν-καν, τουίστ. Μία όμορφη παράσταση με στοιχεία πρόζας, δηλαδή με διαλόγους σε θεατρική μορφή με μουσικοχορευτικά μέρη, λόγο με σκέρτσο και θεατρικότητα που έγραψε η Βαλασία Πετρίδη. Χοροδιδάσκαλοι του Φιλοπρόοδου οι Θάλεια Μπούτλα, Θανάσης Μπέας, μαέστρος η Μαριάνα Σαμαρτζή.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια δεν περιγράφουν τόσο καλά τα όσα έγιναν, για αυτό ακολουθεί το πλούσιο φωτορεπορτάζ μας.


Σχετικά Άρθρα

Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ως οικολογικό σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου συνεχίζει να υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις. Μετά τις διαδρομές σε…
Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Ν. Αγχίαλο γέννησαν τη δημιουργία της «Ασπίδας Προστασίας»

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Ν. Αγχίαλο γέννησαν τη δημιουργία της «Ασπίδας Προστασίας»

Συστάθηκε ομάδα με νομική υπόσταση με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και…
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές για τον 3ο αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου!

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές για τον 3ο αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου!

Ο αγώνας δρόμου στην παραλία της Νέας Αγχιάλου διεξάγεται για τρίτη χρονιά και τείνει να καθιερωθεί…