• 28 Ιουνίου, 2022

Ο Στέργιος Σιούτης έτρεξε στο Τρόμσο της Νορβηγίας

Ο Στέργιος Σιούτης έτρεξε στο Τρόμσο της Νορβηγίας

Σε αγώνα στο Τρόμσο της Νορβηγίας στις 18 Ιουνίου 2022 συμμετείχε ο Στέργιος Σιούτης, τυφλός μαραθωνοδρόμος, με την καθοδήγηση και βοήθεια του γυμναστή και συνοδού του Σωτήρη Κωσταρέλλου.

Ο Στέργιος Σιούτης είναι τυφλός μαραθωνοδρόμος ο οποίος έχει λάβει μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004 στον Μαραθώνιο καταλαμβάνοντας τη δωδέκατη θέση, σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, την έβδομη θέση στον Μαραθώνιο στην Ιαπωνία  το 2002, σε πέντε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πήρε τρίτη θέση σε μαραθώνιο στο Κόσιτσε Σλοβακίας το 2001. Η τελευταία του χρονικά συμμετοχή αυτή στη Νορβηγία πριν λίγες ημέρες φθάνοντας με αυτή, σε 46 παρουσίες σε μαραθώνιους των πέντε ηπείρων.

Αυτός και ο γυμναστής και συνοδός του Σωτήρης Κωσταρέλλος  θέλουν να ευχαριστήσουν για την υποστήριξή του τον χορηγό τους. Πάντα ο τυφλός δρομέας συμμετέχοντας σε αγώνες αναδεικνύει μηνύματα. Στον αγώνα αυτό το μήνυμα είναι η παγκόσμια ειρήνη, διότι όπως έχει γράψει ο ιστοριογράφος Ηρόδοτος «Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο οι πατεράδες θάβουν τους γιούς» και όπως έχει πει ο Albert Einstein «δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αλλά ο τέταρτος θα γίνει με πέτρες και ξύλα».

Αποτέλεσμα αγώνα: 4 ώρες και 20 λεπτά, θέση κατάταξης στην κατηγορία ατόμων με προβλήματα όρασης: 2η Θέση


Σχετικά Άρθρα

Στον Μαραθώνιο του Ελσίνκι θα λάβει μέρος ο Στέργιος Σιούτης

Στον Μαραθώνιο του Ελσίνκι θα λάβει μέρος ο Στέργιος Σιούτης

Ο μαραθωνοδρόμος των Παραολυμπιακών Αγώνων 2004 Στέργιος Σιούτης, με συνοδό τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σωτήρη Κωσταρέλλο,…