• 28 Ιουνίου, 2022

«Φτελιανά ενθυμήματα» από τον Λαογραφικό Όμιλο Πτελεού

«Φτελιανά ενθυμήματα» από τον Λαογραφικό Όμιλο Πτελεού

Με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή των μελών του, ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού πραγματοποίησε την γενική συνέλευσή του και ολοκλήρωσε τη διαδικασία των εκλογών, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.

Η συνέλευση έγινε στη λέσχη του ομίλου, η οποία διανύει τον τέταρτο χρόνο εύρυθμης λειτουργίας της. Τα έξοδά της (ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, κλπ) καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη και τους φίλους του ομίλου.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός πεπραγμένων δράσεων των τελευταίων χρόνων, στη δύσκολη εποχή των περιορισμών του Covid-19. Παρά τις αντιξοότητες, ο Λαογραφικός απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι δράσεις του δεν έχουν εποχιακό χαρακτήρα, αλλά πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στη συνέλευση συζητήθηκαν και καταγράφηκαν προτάσεις εξωραϊσμού και καθαριότητας του τόπου, οι οποίες υπήρξαν πηγή έμπνευσης και για άλλες ομάδες εθελοντών της περιοχής, πλην του Λαογραφικού.

Επίσης προγραμματίστηκαν και παρουσιάστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού με τη χορωδία του ομίλου, οι υπόλοιπες δράσεις και τα προσεχή σχέδια.

Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού, μετά την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, με τίτλο «Πτελεός Μαγνησίας: φωτογραφία και συλλογική μνήμη», προχωρά στην έκδοση του δεύτερου βιβλίου του που τιτλοφορείται «Φτελιανά ενθυμήματα:  Μέρος Ι». Πρόκειται για μία πρωτοποριακή, πρωτότυπη και σύνθετη έκδοση. Απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τον τόπο τους, σέβονται την παράδοσή του και γνωρίζουν την αξία και το ειδικό βάρος που φέρουν τέτοιου είδους εκδόσεις. Η παρουσίαση στου βιβλίου προγραμματίζεται για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου 2022, ενώ μετά απ’ αυτή θα ακολουθήσει κι άλλη εκδήλωση του συλλόγου.

Στα προσεχή σχέδια εντάσσεται η λειτουργία δύο νέων τμημάτων, εκτός από το χορευτικό και τη χορωδία.

Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού εξέφρασε ευχαριστίες προς τα μέλη και τους φίλους του, για τη συμπαράστασή τους και την έμπρακτη απόδειξη πως η δεκατριάχρονη πορεία του ομίλου δεν είναι προϊόν συγκυρίας αλλά αγάπης και αφοσίωσης σε ένα σύλλογο που έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον πολιτισμό και στη λαογραφία του Πτελεού και των παραδόσεών του.


Σχετικά Άρθρα

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Ένας 49χρονος από τον Πτελεό, ο οποίος διέμενε μόνος στη Λεύκη, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής…
Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το…
Οι γυναίκες του Πτελεού αγαπούν να βλέπουν ποδόσφαιρο!

Οι γυναίκες του Πτελεού αγαπούν να βλέπουν ποδόσφαιρο!

Στα παιχνίδια του Πρωτεσίλαου που παρακολουθήσαμε τη φετινή σεζόν στο γήπεδο του Πτελεού, μάς έκανε εντύπωση…