• 14 Μαΐου, 2022

Πρόσκοποι, παιδιά, εθελοντές και δημοτικοί φορείς φύτεψαν λουλούδια και θάμνους στη Ν. Αγχίαλο /φωτορεπορτάζ

Πρόσκοποι, παιδιά, εθελοντές και δημοτικοί φορείς φύτεψαν λουλούδια και θάμνους στη Ν. Αγχίαλο /φωτορεπορτάζ

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου στη Νέα Αγχίαλο. Το ραντεβού δόθηκε στις 14:00 στον χώρο δίπλα από την παιδική χαρά, μπροστά από την είσοδο του αμφιθεάτρου στο προαύλιο του Δραγνειοδημαρχειακού μεγάρου.

Με πρωτοβουλία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ν. Αγχιάλου, την πολύτιμη και σημαντική αρωγή του Δήμου Βόλου και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, των τοπικών συλλόγων κι εθελοντών, φτιάχτηκε ένας βραχόκηπος με πολύχρωμα λουλούδια και φυτεύτηκαν περιμετρικά φωτίνιες. «Οι πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου» είναι το όνομα αυτής της καλής πρακτικής, όπου τα παιδιά υιοθετούν πράσινες γωνιές της περιοχής τους και ευαισθητοποιούνται μαθαίνοντας για την πανίδα και χλωρίδα του αστικού περιβάλλοντος.

Σκοπός είναι η ανάδειξη των «πράσινων γωνιών» μέσα από την παρατήρηση των φυτών, των ζώων και των πετρωμάτων και την ανακάλυψη των αλληλεπιδράσεων τους και του ρόλου τους στα οικοσυστήματα.

Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου δεν άφησε το φτυάρι και τον κασμά από το χέρι της, μαζί και ο σύζυγός της Γιώργος, οι πρόσκοποι, μικροί και μεγάλοι, από τη Ν. Αγχίαλο, τα παιδιά από τους συλλόγους Οξυωτών και το 2ο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο, η εκπρόσωπος του Φιλοπρόοδου κα Παρθένη. Όλοι συνεισέφεραν στον καλό σκοπό και το ωραίο αποτέλεσμα ήρθε ύστερα από δουλειά σχεδόν δύο ωρών. Πρώτα κουβάλησαν τις μεγάλες πέτρες, μετά άνοιξαν τις τρύπες, φύτεψαν και πότισαν τα λουλούδια και τους θάμνους, τοποθέτησαν τα προστατευτικά καλάμια.

Παρών ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου κος Αργύρης Κοπάνας, ο οποίος μιλώντας στον «Λαό» τόνισε: «Χαιρετίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες που δίνουν περισσότερο χρώμα και φως σ’ αυτό το σημείο της Νέας Αγχιάλου. Τέτοιες ενέργειες ομορφαίνουν και αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας, ταυτόχρονα διαμορφώνουν περιβαλλοντική συνείδηση στέλνοντας το μήνυμα ότι οφείλουμε να αγαπάμε το περιβάλλον, εμπράκτως πρέπει να προστατεύουμε και φροντίζουμε τη φύση. Ο Δήμος Βόλου είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και στόχος μας είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες γωνιές της Νέας Αγχιάλου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της σημερινής δράσης και όλους τους συμμετέχοντας. Ιδιαίτερα θα σταθώ στη μεγάλη παρουσία των παιδιών, ήταν κάτι ευχάριστο κι ενθαρρυντικό!».

Η Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν και στήριξαν αυτή τη πρωτοβουλία λέγοντας πως ομορφύναμε ένα σημείο σε κεντρικό σημείο της πόλης, δίπλα στο πάρκινγκ και την παιδική χαρά, στο προαύλιο του αμφιθεάτρου, ενώ τα παιδιά συμμετέχοντας τα ίδια στη δενδροφύτευση, έκαναν πράξη το μήνυμα για ένα πιο πράσινο, πιο ωραίο περιβάλλον στον τόπο όπου ζούμε. Ο «Λαός» συμμετείχε επίσης στη δράση!

Η Περιβαλλοντική Δράση του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε μέσω της οικονομικής ενίσχυσης του κου Αργύρη Κοπάνα, της κας Βασιλικής Πυργάνη-Παρασκευοπούλου, του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Αγχιάλου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Βαρνάλειου 2ου Δημοτικού Σχολείου, όπως και συμπολιτών μας, της κας Θεοδώρας Μαστροπέτρου και της κας Σμαρώ Κλεφτάκη.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ετοίμασε ο Φώτης Γαλούσης:


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…