• 9 Μαΐου, 2022

8η Ιππική συνάντηση Ελευθεροχωρίου – Προορισμός η Μονή Τεκέ

8η Ιππική συνάντηση Ελευθεροχωρίου – Προορισμός η Μονή Τεκέ

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου 2022 στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, πραγματοποιήθηκε η 8η Ιππική Συνάντηση στο Ελευθεροχώρι.

Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε μια μικρή βόλτα 7-8 χιλιομέτρων και ιππικά αγωνίσματα στον χώρο του γηπέδου Ελευθεροχωρίου.

Η πρώτη ημέρα της συνάντησης έκλεισε με γλέντι στην πλατεία του χωριού. Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πορεία των 18 χιλιομέτρων, ακολούθησαν εκδηλώσεις για τα παιδιά και την επαφή τους με την ιππασία και τέλος, ο επίλογος των εκδηλώσεων έγινε με ένα αποχαιρετιστήριο γλέντι στην πλατεία!

Η μεγάλη διαδρομή της δεύτερης μέρας, κατέληξε στην Μονή Τεκέ. “Τεκέδες” ονομάζονταν τα μοναστήρια των μωαμεθανών μυστικιστών και ήταν συχνά μεγάλα ιδρύματα στην ύπαιθρο, δομημένα και οργανωμένα μέσα σε περιβόλους, κατ’ αντιστοιχία με τα χριστιανικά μοναστήρια. Όπως πολύ συχνά συνέβαινε με τους τεκέδες, ο Ιρενί τεκές χτίσθηκε επάνω στα ερείπια ενός Βυζαντινού, όπως ομολογείται, μοναστηριού του 10ου αιώνα, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.

Ο κ. Αλέξανδρος Στατήρας, δήλωσε στο “Λαό της Μαγνησίας”: Είμαστε φίλοι ελεύθερης ιππασίας, Ελευθεροχωρίου Μαγνησίας. Σήμερα είναι γύρω στα 60 άλογα με ιππείς απ΄ο όλη την Ελλάδα. Είναι μια διαδρομή με πολλές εναλλαγές, διαφορετικά μονοπάτια και πηγές. Οι φίλοι της ιππασίας μπορούν να μας βρουν μέσα από τη σελίδα μας στο facebook.

Ο κ. Κράβαρης δήλωσε: αυτό που είναι αξιοθαύμαστο σ’ αυτή τη διοργάνωση, είναι ότι μαζεύονται φίλοι της ιππασίας από όλη την Ελλάδα, κάνουν τις βόλτες τους, ανταμώνουν, ανταλάσσουν πληροφορίες και ιδέες για τη φροντίδα των αλόγων τους και όλα αυτά με τη στήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το ξεκινήσαμε μόνοι μας, αλλά όταν μεγάλωσε πολύ η διοργάνωση, ο Δήμος στάθηκε αρωγός.