• 3 Μαΐου, 2022

Μελέτη για αποχέτευση σε Κρόκιο-Πλάτανο

Μελέτη για αποχέτευση σε Κρόκιο-Πλάτανο

Αίτημα για χρηματοδότηση δικτύου αποχέτευσης σε Κρόκιο και Πλάτανο θα υποβληθεί από την ΔΕΥΑ Αλμυρού τις επόμενες ημέρες καθώς «τρέχει» η σχετική πρόσκληση με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας. Μελέτες για το δίκτυο σε αυτούς τους δύο οικισμούς είχαν γίνει παλιότερα αλλά είχαν απορριφθεί λόγω του μικρού τους πληθυσμού, τώρα υποβάλλονται ξανά στην πρόταση που αφορά μέρη με λιγότερους από 2000 κατοίκους.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης αφορούν σε έργα υποδομής δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, σε έργα αναβάθμισης, επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού, σε έργα υλοποίησης υποδομής διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.
Στόχος του προγράμματος χρηματοδότησης είναι η κάλυψη με επαρκή δίκτυα αποχέτευσης και Μονάδες Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών με πληθυσμό κάτω των 2.000 ι.κ. και, κατά συνέπεια, στην εξάλειψη σηπτικών δεξαμενών στις περιοχές αυτές, στην εφαρμογή νέων η/και καινοτόμων τεχνολογιών ή/και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη βελτιωμένη διαχείριση της συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 ι.κ.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…