• 18 Απριλίου, 2022

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων προϋπολογισμού 400.000 ευρώ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων προϋπολογισμού 400.000 ευρώ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στο τελευταίο στάδιο πριν τη δημοπράτηση βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με χρηματοδότηση 400.000 ευρώ, για την κατασκευή Καταφύγιου αδέσποτων ζώων με πλήρες εξοπλισμένο κτηνιατρείο.

Η εγκατάσταση θα γίνει σε οικόπεδο πλησίον της Εθνικής Οδού μεταξύ Αερινού κι Αγίου Γεωργίου. Το σύγχρονο Καταφύγιο-Κτηνιατρείο θα εξασφαλίζει εκείνες τις συνθήκες που συμβάλουν στη διασφάλιση ευζωίας των ζώων, ενώ μακροπρόθεσμα θα συνεισφέρει στη σταθεροποίηση και κατ’ επέκταση στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Στα σχέδια του έργου, προβλέπεται εσωτερικός χώρος άσκησης-προαυλισμού και δύο εξωτερικοί περιφραγμένοι χώροι, θέσεις ξεχωριστές για τα υγιή και τα άρρωστα ζώα, συνολικά 30 θέσεις.

Το δημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων με το δημοτικό κτηνιατρείο θα τηρούν τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές τόσο πολεοδομικά όσο και από άποψη υγειονομικού και εξοπλισμού, ενώ πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργήσει ως χώρος όπου οι μαθητές των σχολείων θα μπορούν να τον επισκέπτονται αναπτύσσοντας φιλοζωικά αισθήματα και καλλιεργώντας τον εθελοντισμό.
Σχετικά Άρθρα

Απεγκλωβισμοί σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο

Απεγκλωβισμοί σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο

Σε απεγκλωβισμούς έξι ανθρώπων προχώρησαν οι πυροσβέστες το βράδυ της Τετάρτης 27/9 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου,…
Πλήθος πολιτών στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Νασίκα

Πλήθος πολιτών στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Νασίκα

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22/9, το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” με επικεφαλής…
Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Νίκος Χαυτούρας υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ της Ελευθερίας Τζανακούλη

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Νίκος Χαυτούρας υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ της…

Με την υποψήφια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ελευθερία Τζανακούλη επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ, καθώς και με μέλη…