- 30 Μαρτίου, 2022
Σεμινάρια παραδοσιακής μαγειρικής
Σεμινάρια παραδοσιακών μαγειρικών συνταγών διοργανώνει ο Σύλλογος Οξυωτών Νέας Αγχιάλου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «με βαθιά αίσθηση πολιτιστικής μνήμης, αποφασίσαμε την έναρξη ειδικών πολιτιστικών σεμιναρίων, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της γαστρονομίας στην ελληνική άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε τον πρώτο κύκλο ειδικών πολιτιστικών σεμιναρίων με γαστρονομικό χαρακτήρα. Οξυώτισσες κυρίες θα κληθούν να μεταλαμπαδεύσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις, πολύτιμα μυστικά της κουζίνας και παραδοσιακές συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά κι έφεραν μαζί τους από το χωριό της Οξυάς. Ο πρώτος κύκλος των μαγειρικών σεμιναρίων περιλαμβάνει μαθήματα παραδοσιακών συνταγών πίτας, το ζύμωμα και την Παρασκευή του, όπως μπατζίνα (κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα), ζεματούρα (ή αλλιώς η πίτα της τεμπέλας, πίτα ψημένου χυλού που γίνεται με αλεύρι, αυγά, φέτα), πλαστός (χωρίς φύλλο με μπομποτίσιο αλεύρι και διάφορα αρωματικά χόρτα), χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα με άνοιγμα φύλλο και ζύμωμα πρόσφορου.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αυτό τον λόγο οι θέσεις στα μαθήματα θα είναι περιορισμένες. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Συλλόγου Οξυωτών.