• 30 Μαρτίου, 2022

Ανάβρα: Έκλεψαν 88χρονη – “Κινηματογραφική” καταδίωξη

Ανάβρα: Έκλεψαν 88χρονη – “Κινηματογραφική” καταδίωξη

Μια ακόμη επιτυχία μετρά το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, αλλά και η τοπική κοινωνία, καθώς με τη συνέργεια Αστυνομικών και πολιτών συνελήφθησαν κλέφτες που έδρασαν στην Ανάβρα.

Πιο συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες δυο άνδρες, επισκέφθηκαν ηλικιωμένο στην οικία του, με την πρόφαση ότι είναι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και πρέπει επειγόντως να επιδιορθώσουν βλάβη στον πίνακά του. “Βάλε σε ένα μαξιλάρι τα χρήματά σου, γιατί θα καούν μαζί με το σπίτι”, του είπαν. Ο ηλικιωμένος όμως κατάλαβε τι συνέβαινε, τους απείλησε με μαχαίρι και τους έτρεψε σε φυγή.

Μέλη της ίδιας σπείρας, ένας άντρας και μια γυναίκα, χθες Τρίτη 29 Μαρτίου, περίπου στις 10 το βράδυ, εισέβαλαν σε οικία 88χρονης, παραβιάζοντας παράθυρο, ενώ δυο συνεργοί τους περίμεναν έξω με ΙΧ. Η γυναίκα ακινητοποίησε την 88χρονη και ο άνδρας έψαχνε για χρήματα και πράγματα αξίας το σπίτι. Η 88χρονη άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και να την αφήσουν γιατί δεν είχε χρήματα στο σπίτι. Η γυναίκα της έκλεισε το στόμα, αλλά λίγο η αντίσταση της 88χρονης, λίγο η μικρή λεία των 5 ευρώ που βρήκαν, τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή.

Συγχωριανοί ενημερώθηκαν αμέσως για το συμβάν, ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Αλμυρού και στήθηκε μια αλυσίδα συνεργασίας με σκοπό να συλληφθούν οι δράστες. Πολίτες ανέλαβαν δράση, ενημέρωσαν κατοίκους άλλων χωριών, να στήσουν καρτέρι για το αυτοκίνητο και όταν περάσει από τον κεντρικό δρόμο του χωριού τους, να καταγράψουν τις πινακίδες του και να τις αναφέρουν στο ΑΤ Αλμυρού. Έτσι, γνώριζαν την πορεία του αυτοκινήτου διαφυγής και τις πινακίδες και από εκεί και έπειτα το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, καταδίωξε τους δύο από τους τέσσερις δράστες και τους συνέλαβε έξω από το Κρόκιο.

Βάσει έγκυρων πληροφοριών, φαίνεται πως συγγενής των δραστών διέμενε στην Ανάβρα. Τις ανακρίσεις διενεργεί το Α.Τ. Αλμυρού.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση μετά την ανάρτηση του “Λαού”: Συνελήφθησαν, σήμερα (30-03-2022) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, -4- άτομα, από τα οποία -3- ημεδαποί, -2- άνδρες και -1- γυναίκα, καθώς και -1- αλλοδαπός, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.

Ειδικότερα, χθες (29-03-2022) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Αλμυρού, δύο από τους δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο εσωτερικό της οικίας της ηλικιωμένης και αφού την ακινητοποίησαν, ασκώντας σωματική βία, αφαίρεσαν από κομοδίνο υπνοδωματίου το χρηματικό ποσό των -5- ευρώ. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο όπου τους ανέμεναν οι συνεργοί τους και διέφυγαν.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος και τη σύλληψη των δραστών. Το αφαιρεθέν από την οικία χρηματικό ποσό των -5- ευρώ βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Στη Βουλή έφερε το θέμα του ιατρείου Ανάβρας ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Στη Βουλή έφερε το θέμα του ιατρείου Ανάβρας ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Να εξασφαλιστεί καθημερινή λειτουργία & επαρκής εφημέρευση δομών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές» «Μια ορεινή περιοχή…
Ανάβρα: Με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Σεραφείμ

Ανάβρα: Με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Σεραφείμ

Με λαμπρότητα τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαΐου στη μνήμη του…
Σε Ανάβρα και Ανθότοπο η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου

Σε Ανάβρα και Ανθότοπο η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Β. Σποράδων Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, μαζί με επικεφαλής κλιμακίου των Τεχνικών…