• 10 Μαρτίου, 2022

Ζωή Ράππου: Η ανθρωπιά είναι το μόνο χρέος μας – Προτάσεις δράσεων για τη φιλοξενία παιδιών από την Ουκρανία από τη ΔΠ #ζωή_αλλάζουμε

Ζωή Ράππου: Η ανθρωπιά είναι το μόνο χρέος μας – Προτάσεις δράσεων για τη φιλοξενία παιδιών από την Ουκρανία από τη ΔΠ #ζωή_αλλάζουμε

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις ανθρώπους να χαμογελούν και πίσω από το χαμόγελό τους να βρίσκεσαι εσύ.

Αυτό το χαμόγελο είναι η αμοιβή μας και όχι η αναγνώριση και η επιβράβευση.

1992-2022

30 χρόνια πριν

Ο Δήμαρχος Σπύρος Ράππος απέδειξε περίτρανα πως η ανθρωπιά είναι στάση ζωής, έχει κυκλική παρουσία και δεν βρίσκεται στραμμένη προς ένα μονάχα σημείο του ορίζοντα.

Με δική του πρόταση το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε και προχώρησε στην αδελφοποίηση σχολείων της Σερβίας.

Αμέσως μετά 40 παιδιά ηλικίας 6-10 χρονών από το Novi Sad της εμπόλεμης Σερβίας φιλοξενήθηκαν με πολλή φροντίδα και αγάπη για 6 μήνες από οικογένειες της πόλης μας. Δημιουργήθηκαν τόσο ισχυροί δεσμοί ώστε να διατηρούν επαφή μέχρι σήμερα με την πόλη μας.

Σήμερα

Ας αποδείξουμε και εμείς πως η ανθρωπιά δεν φθίνει, δεν εκπνέει.

Ας δραστηριοποιηθούμε άμεσα και συντονισμένα για τη φιλοξενία και τη φροντίδα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των παιδιών της Ουκρανίας.

Ας δώσουμε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να απομακρυνθούν για λίγο από τη φρίκη του πολέμου.

Ο δήμος μας δεν διαθέτει δομές φιλοξενίας. Διαθέτει, όμως, και το αποδεικνύει διαρκώς κάτι πολύ σημαντικό: μεγάλα αποθέματα αγάπης, προσφοράς, αλληλεγγύης και ενσυναίσθηση.

Εμείς, στο δήμο Αλμυρού,  επιλέγουμε να ζούμε προσφέροντας απλόχερα τη βοήθειά μας, γιατί αυτός ο τρόπος ζωής μάς χαρίζει προσωπική υπερηφάνεια και μας εμψυχώνει να συνεχίζουμε.

Γνωρίζουμε πως η ανθρωπιά είναι το μόνο χρέος μας.

Πρώτη η Ελλάδα στο συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ τόνισε την επιτακτική ανάγκη κάθε ευρωπαϊκή χώρα να αναλάβει την εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίου δράσης προστασίας των παιδιών της Ουκρανίας.

Ας ελπίσουμε πως ο Δήμος Αλμυρού θα είναι ο πρώτος που θα αναλάβει πρωτοβουλία φιλοξενίας των παιδιών σε όσες οικογένειες επιθυμούν και μπορούν.

Τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης #ζωή_αλλάζουμε προτείνουμε να γίνει  συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα και με την παρουσία των υπαλλήλων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και των μελών της Επιτροπής Ισότητας και να υποστηρίξουμε την πρόθεση των συμπολιτών μας να φιλοξενήσουν παιδιά με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δήμος θα πρέπει επίσης να πάρει πρωτοβουλίες για την φιλοξενία τους στην πόλη, να βρεθεί τουλάχιστον ένας μεταφραστής, να μπορούν να απασχοληθούν τις πρωινές ώρες στα σχολεία της περιοχής όπως είχε γίνει στο παρελθόν ή και στα ΚΔΑΠ του Δήμου και οι κοινωνικοί λειτουργοί να βοηθούν ή και να εποπτεύουν τις οικογένειες που θα αναλάβουν τα παιδιά. Είμαι σίγουρη ότι αυτή την προσπάθεια θα στηρίξουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες του Αλμυρού, με τον καλύτερο τρόπο.

Γιατί έτσι ακριβώς, θα ‘θελαμε να στηρίξουν τα ελληνόπουλα αν βρισκόμασταν «στα παπούτσια τους». Κανένα παιδί πεινασμένο, κανένα παιδί μόνο του… Τα παιδιά δεν είναι δικά μας… ή δικά τους… είναι παιδιά όλου του κόσμου…


Σχετικά Άρθρα

Ζωή Ράππου: Πριν τους ελέγχους στους πολίτες… να ολοκληρώσουν τα αυτονόητα

Ζωή Ράππου: Πριν τους ελέγχους στους πολίτες… να ολοκληρώσουν τα αυτονόητα

Τα νομοθετημένα κίνητρα προς τους πολίτες από τον Δήμο για τη σήμανση ζώων συντροφιάς και οι…
#ζωή_αλλάζουμε: Ο μεγάλος απών της τουριστικής προβολής είναι ο Δήμος Αλμυρού

#ζωή_αλλάζουμε: Ο μεγάλος απών της τουριστικής προβολής είναι ο Δήμος Αλμυρού

Ο μεγάλος απών από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας είναι ο δήμος Αλμυρού τη στιγμή…
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού: Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού: Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ Αλμυρού, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του προέδρου του Ε.Ε.Σ Dr Aντωνίου Αυγερινού για…