• 1 Μαρτίου, 2022

ΤΑΙΠΕΔ: Στον Δήμο Αλμυρού η χερσαία ζώνη Αμαλιάπολης – Στον Βόλο το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

ΤΑΙΠΕΔ: Στον Δήμο Αλμυρού η χερσαία ζώνη Αμαλιάπολης – Στον Βόλο το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

Αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ που ικανοποιεί τα αιτήματα των Δήμων Βόλου και Αλμυρού. Στον Δήμο Βόλου παραχωρείται το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και έκταση 20 στρεμμάτων στη συνοικία του παλιού λιμεναρχείου και στον Αλμυρό η χερσαία ζώνη Αμαλιάπολης.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Αλμυρού φρόντιζε για την καθαριότητα του χώρου που σήμερα έρχεται στην κατοχή του, ενώ οι πολίτες πλήρωναν τέλη στο Λιμεναρχείο του Βόλου και όχι στον Δήμο Αλμυρού, τα οποία θα είναι πλέον και πολύ πιο προσιτά οικονομικά.

Δηλώσεις Δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου: Είναι μεγάλη επιτυχία η απόφαση αυτή. Ήταν στόχος από την αρχή της Δημοτικής Αρχής και για το θέμα αυτό κάναμε κάποιες συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά το πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας. Την πρώτη φορά φορά γύρισε πίσω η πρόταση για διορθώσεις. Τελικά, έπειτα, προχώρησε γρήγορα η τελική απόφαση, και είναι πλέον τυπικό θέμα να περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να κοινοποιηθεί στον Δήμο μας. Αποχαρακτηρίζεται λοιπόν από χερσαία ζώνη η περιοχή και εμείς είμαστε έτοιμοι για κάποια πρώτα έργα, όπως να σταθεροποιήσουμε με υποστηλώσεις το τμήμα που είναι έτοιμο να πέσει στη θάλασσα, να νομιμοποιήσουμε το κτίριο του αλιευτικού καταφυγίου και οι καταστηματάρχες, να μπορέσουν να έχουν κιόσκια, με χαμηλά τέλη και χωρίς πρόστιμα. Είναι μια νίκη της Δημοτικής Αρχής και μια καλή εξέλιξη για τους κατοίκους και επιχειρηματίες της Αμαλιάπολης.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ:

Την εξαίρεση του συνολικού τμήματος της, στην περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας, όπως είχε καθοριστεί με την αριθμ. 82/2000 Πράξης της Λιμενικής Επιτροπής Μαγνησίας και στο συνημμένο από 11.5.2000 τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:1000 που εγκρίθηκαν με την αριθμ. 15465/30-10-2000 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΦΕΚ835Δ/29-11-2000) “Περί καθορισμού ζώνης λιμένα Αμαλιάπολης επαρχίας Αλμυρού Ν. Μαγνησίας”.


Σχετικά Άρθρα

Επιστολή αναγνώστη για την παιδική χαρά στην Αμαλιάπολη

Επιστολή αναγνώστη για την παιδική χαρά στην Αμαλιάπολη

Η παιδική χαρά στην Αμαλιάπολη καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την επέλαση του Daniel τον Σεπτέμβριο του 2023.…
Πανήγυρης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως

Πανήγυρης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως

Σας προσκαλούμε όλους στην πανήγυρή μας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως. Το πρόγραμμα της πανήγυρης έχει ως…
Πυρετός εργασιών στην Αμαλιάπολη για αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές

Πυρετός εργασιών στην Αμαλιάπολη για αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές

Στην Αμαλιάπολη, το τελευταίο τρίμηνο έγιναν και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης των υποδομών που είχαν υποστεί σημαντικές…