• 27 Φεβρουαρίου, 2022

Δύσκολο μεν, νικηφόρο δε, το πέρασμα του ΓΣΑ από το κλειστό της Νίκαιας

Δύσκολο μεν, νικηφόρο δε, το πέρασμα του ΓΣΑ από το κλειστό της Νίκαιας

Τα εύκολα, δύσκολα έκανε ΓΣΑ στην έδρα της ουραγού Νίκαιας 2012, το κλειστό «Ι. Παττάκης» της Νίκαιας. Η κυανόλευκη ομάδα πήρε ροζ φύλλο με σκορ 74-76, σε ένα ματς θεωρητικά εύκολο, που ξεκίνησε καλά αλλά δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Παναγιώτης Νάνης και οι παίκτες του. Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 14 τρίποντα (!) και έμειναν μέχρι τέλους κοντά στην έκπληξη, ενώ είχαν χαμένη την τελευταία επίθεση για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Η αναμέτρηση άρχισε καλά για τον ΓΣΑ που πήρε διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, 16-25 έληξε η πρώτη περίοδος. Η Νίκαια 2012 όμως “πυροβολούσε” έξω από τα 6,75. Σημείωσε πέντε τρίποντα στη β’ περίοδο, εκ των οποίων τα τέσσερα συνεχόμενα στο φινάλε του ημιχρόνου. Στην ανάπαυλα, η ομάδα του νομού Λάρισας προηγούνταν με την ελάχιστη διαφορά, 38-37. Στην τρίτη περίοδο, με σερί 0-10 ο ΓΣΑ έφθασε την υπέρ του διαφορά στους επτά, όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει παραπάνω.

Ένα επιθετικό ξέσπασμα από πλευράς «κυανολεύκων» τούς έδωσε το πάνω χέρι στο τελευταίο κομμάτι του ματς όταν ο Κοντοστάθης σημείωσε τρίποντο και μετά ο Μιχάλης Πολίτης είχε τρία στη σειρά εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75! Το σκορ διαμορφώθηκε 63-73, μείωσαν εκ νέου οι γηπεδούχοι κι όταν έγινε 74-75, ο Φώτης Τάσσος πήρε επιθετικό ριμπάουντ, φάουλ και σημείωσε 1/2 βολές ενώ απέμεναν 20 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση, ο Κοντοστάθης έκοψε τον Μπλιάτζα και μετά οι γηπεδούχοι είχαν ανάποδο λέι απ για να στείλουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, αστόχησαν και έτσι, με την …ψυχή στο στόμα, ο ΓΣΑ πανηγύρισε το 10ο ροζ φύλλο σε δώδεκα αγώνες.

Πλέον, την Τετάρτη η ομάδα του Νάνη θα πάει στις Σοφάδες για το εξ αναβολής ματς. Στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Σπάρτακος κέρδισε 92-74 την Αναγέννηση Λαμίας, ο ΓΣ Σοφάδων πήρε νίκη με 92-76 κόντρα στον Αμπελώνα, ενώ αναβλήθηκαν τα ματς Αγριά-Καναλάκι, Αγρίνιο-Τρίκαλα λόγω κακοκαιρίας.

Νίκαια 2012-ΓΣ Αλμυρού 74-76
Δεκάλεπτα: 16-25, 38-37, 57-59, 74-76
Νίκαια (Μπελαλίδης): Καμζέλας, Μουράτης 12 (4), Ντάφος 9 (3), Κουρανάς, Τουρναβίτης, Καραγιάννης 6 (2), Χήρας 13 (3), Πασχάλης 3 (1), Μπλιάτζας 12 1), Ξανθόπουλος, Φιλιππόπουλος 19.
ΓΣΑ (Νάνης): Κοντοστάθης 18 (3), Μυλωνάς, Μαμούρας, Παπούλιας 18, Χασιώτης, Γώγουλας, Βαλαμούτης 2, Τσαβές 2, Πολίτης 27 (4), Τάσσος 9.


Σχετικά Άρθρα

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
ΓΣΑ Στίβος: Μετάλλια για Κωτούλα και Μπαγλατζή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16

ΓΣΑ Στίβος: Μετάλλια για Κωτούλα και Μπαγλατζή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16

Δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη για τις αθλήτριες του ΓΣΑ Οι διασυλλογικοί αγώνες της κατηγορίας…
ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

Το φωτορεπορτάζ από τη σημερινή νίκη του ΓΣΑ με σκορ 1-0 επί του Πυράσου.