• 4 Φεβρουαρίου, 2022

Έκκληση για αγώνα από ΟΓΕ, Επ. Εγαζομένων, Αγροτικού Συλλόγου – Σ. Συνταξιούχων ΙΚΑ – «Θα πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο»

Έκκληση για αγώνα από ΟΓΕ, Επ. Εγαζομένων, Αγροτικού Συλλόγου – Σ. Συνταξιούχων ΙΚΑ  – «Θα πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο»

«Τώρα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία»

«Τώρα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία» ήταν το κύριο θέμα των φορέων του Αλμυρού, δηλαδή της Επιτροπής Ένωσης Αγώνα Εργαζομένων Αλμυρού, της Ομάδας Γυναικών Αλμυρού, του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και του Παραρτήματος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, που προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου.

Η κάμερα του e-almyros.gr βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τις δηλώσεις της κας Κατερίνας Κολτσίδη και του κ. Σάββα Τσόγκα επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση.

κα Κατερίνα Κολτσίδη: διεκδικούμε μέτρα προστασίας για το «Λαό», δηλαδή:

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στο Νοσοκομείο Βόλου.

– Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

– Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

– Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

– Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

Καλούμε το Λαό του Αλμυρού να αγωνιστεί μαζί μας μέσα από τους φορείς μας για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αποτέλεσμα στο χώρο της υγείας που «πάσχει» εν μέσω πανδημίας.

κ. Σάββας Τσόγκας: υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Οι φορείς της περιοχής μας που αγωνίζονται και συμπαραστέκονται και ‘μεις ως Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε τον κόσμο να συσπειρωθεί στον αγώνα των εργαζομένων και των αγροτών, γιατί όσο περνάει ο καιρός, αντί να μειώνεται το πρόβλημα, αυξάνεται και η απόδειξη αυτού είναι οι αύξηση των θανάτων. Επιστήμονες δηλώνουν ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού, μηχανημάτων και μέσων παρακολούθησης-ανάσχεσης της πανδημίας.  Στην περιοχή μας έχουμε το Κέντρο Υγείας, το οποίο δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό για τις μέρες της πανδημίας. Δεν υπάρχει αγροτικό ιατρείο… σε Πτελεό, Σούρπη, Αγίους Θεοδώρους, περισσότεροι από 6.000 συμπολιτών μας δεν εξυπηρετούνται από ιατρό… Εξυπηρετούνται μόνο από το Κέντρο Υγείας. Αντί οι κυβερνώντες –βέβαια υπάρχουν και οι παραλείψεις των προηγούμενων- να αυξήσουν τις δαπάνες για την υγεία, δυστυχώς τις μειώνουν. Μειώθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για την πρωτοβάθμια υγεία, κατά 52%. Αν δεν ξεσηκωθούμε όλοι, αν δεν οργανωθούμε όλοι, οι θάνατοι θα αυξάνονται. Οι άνθρωποι θα πεθαίνουν στον δρόμο.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…