• 24 Ιανουαρίου, 2022

Διερευνητικές- ενημερωτικές συναντήσεις της Ζωής Ράππου με Υφυπουργούς για αξιοποίηση φυσικού πλούτου και δυνατότητες ανάπτυξης του δήμου Αλμυρού

Διερευνητικές- ενημερωτικές συναντήσεις της Ζωής Ράππου με Υφυπουργούς για αξιοποίηση φυσικού πλούτου και δυνατότητες ανάπτυξης του δήμου Αλμυρού

Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης #ζωή_αλλάζουμε κας Ζωής Ράππου, σχετικό με τις επισκέψεις της σε Υπουργεία για υποθέσεις του Δήμου Αλμυρού:

Στις αρχές Ιανουαρίου, είχα διαδοχικές συναντήσεις με συγκεκριμένη ατζέντα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, ο οποίος έχει κάνει σπουδαία δουλειά για τις προστατευόμενες περιοχές natura σε Κρήτη, Έβρο, Ροδόπη, Πελοπόννησο και συνεχίζει σε 446 ακόμη περιοχές μέχρι το τέλος του έτους, με πρόγραμμα προστασίας δασών 50 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός των συγκεκριμένων επαφών ήταν αρχικά να διαπιστώσω αν όντως υπάρχουν αιτήματα του δήμου Αλμυρού και σε ποιο σημείο βρίσκονται, να ενημερωθώ για τις διαδικασίες και τις δυνατότητες διεκδίκησης για θέματα που συνδέονται άρρηκτα με την ανάπτυξη του Αλμυρού και την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου.

Το Κουρί (το μοναδικό πεδινό δρυοδάσος στα Βαλκάνια και προστατευόμενη περιοχή natura), τα Ζηρέλια (λίμνες μοναδικές στον ελλαδικό χώρο και προστατευόμενη περιοχή natura), η Μαγούλα (προϊστορικός οικισμός αρχαιολογικού ενδιαφέροντος), η Όθρυς (ορεινός όγκος με πολλές πτυχώσεις και κορυφές),  ήταν τα θέματα που συζητήσαμε.  

Οφείλω να ενημερώσω τους δημότες μας ότι ο δήμος Αλμυρού είναι άγνωστος στα συγκεκριμένα υπουργεία.

Πολλά από τα αιτήματα που η παράταξή μας θεωρεί θεμελιώδη, δεν τέθηκαν ποτέ.

Πολλά από τα πλεονεκτήματα του Δήμου μας δεν τέθηκαν ποτέ προς αξιοποίηση.

Άγνωστες οι λίμνες Ζηρέλια,  άγνωστο το δάσος  Κουρί, άγνωστο το βουνό  Όθρυς.

Αφανής ο δήμος μας.

Η τρίτη συνάντησή μου ήταν με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, η προσφορά του οποίου στο δήμο μας είναι αδιάλειπτη και σημαντική σε κάθε τομέα.

Συζητήσαμε για την  πορεία αποκαταστάσεων από τις καταστροφές του Ιανού στο δήμο μας. Επιπλέον του έθεσα το θέμα της αποπεράτωσης του  σχολείου των Κωφών ως μουσείο ώστε να  στεγαστεί το έργο του Στεφάνου Κομμητά. Σε ό,τι αφορά το λαογραφικό μουσείο που προτάθηκε να εγκατασταθεί δίπλα από το παλιό σχολείο των Κοκκωτών, θεωρώ ότι οι πόροι του Δήμου, επαρκούν για ένα τόσο οικονομικό αλλά και απαραίτητο έργο.

Διαπίστωσα ότι όλοι οι φορείς, Υπουργοί, Υφυπουργοί και μόνιμοι υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να σκύψουν πάνω σε οποιοδήποτε αίτημα.  Διαπίστωσα ότι οι μηχανισμοί υπάρχουν και είναι έτοιμοι. Για πρώτη φορά έχουμε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, μια κυβέρνηση με επάρκεια και όραμα αλλά θέλουμε και έναν δήμο που να ακολουθεί.

Αναμένουν προτάσεις και μελέτες για το δήμο μας. Προτάσεις που βεβαίως δεν γίνονται από την αντιπολίτευση αλλά από τη δημοτική αρχή.

Σκοπεύουμε ως παράταξη να συνεχίσουμε τις ενημερωτικές συναντήσεις, για να βοηθήσουμε έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης ώστε να προωθηθούν θέματα του δήμου αλλά και για να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη δική σας εντολή να βοηθήσουμε τον Αλμυρό να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει, ως ευρωπαϊκός δήμος που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…