• 12 Ιανουαρίου, 2022

Επίσημα η παράταση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας

Επίσημα η παράταση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας

Με δελτίο Τύπου του υπουργείο Υγείας ανακοινώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα επιπλέονm δηλαδή μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.
  • Απαγορεύεται η μουσική.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
    Στο 10% η πληρότητα των γηπε΄δων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα

Τι είπε ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τοποθετούμενος για το θέμα των περιορισμών είπε ότι «τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση» χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ως επαρκή, ενώ πρόσθεσε πως «δεν χρειάζονται επιπλέον (μέτρα)».

«Αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως λόγου χάριν η μουσική, για τα οποία θα συζητήσουμε με την Επιτροπή εάν αυτά τα μέτρα που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι, τα οποία συνήθως γίνονταν μέσα στην εορταστική περίοδο, έχουν κάποιο νόημα» σχολίασε, στον απόηχο της συζήτησης περί χαλάρωσης των περιορισμών ο κ. Πλεύρης και κατέληξε, λέγοντας πως «αν τώρα η Επιτροπή εισηγηθεί με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο προφανώς και αυτό θα εκτιμηθεί».


Σχετικά Άρθρα

“Άρχισαν τα όργανα” – Ποια μέτρα αίρονται και πότε

“Άρχισαν τα όργανα” – Ποια μέτρα αίρονται και πότε

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, κατά την ενημέρωση για τα μέτρα κατά του…
Αλλάζει η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης

Αλλάζει η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης

Με υπουργική απόφαση που όπως είπε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης θα εκδοθεί άμεσα, όσοι είναι…