• 3 Ιανουαρίου, 2022

Τοπική αθλητική ανασκόπηση του 2021

Τοπική αθλητική ανασκόπηση του 2021

Φτωχή (και φέτος) η αθλητική ανασκόπηση του έτους καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του είχαμε αναστολή διοργανώσεων. Παρά την έξαρση της πανδημίας ωστόσο, για την αγωνιστική σεζόν 2021-22 τα πρωταθλήματα σε διάφορα αθλήματα προχωρούν απρόσκοπτα, αν και το νέο έτος θα μπει χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα… κάτι δίχως αμφιβολία που θα αποτελέσει πλήγμα για όλα τα σωματεία… Ας δούμε τι έκαναν οι ομάδες της περιοχής μας μέσα στο 2021 και κάποιοι αθλητές σε ατομικό επίπεδο.

Δήμητρα ποδόσφαιρο: Ύστερα από πέντε μήνες απραξίας, στις 11 Απριλίου η Δήμητρα μπήκε ξανά στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής για να ολοκληρώσει τη σεζόν, η οποία αποφασίστηκε από την ΕΠΟ να διεξαχθεί σε έναν γύρο. Η ομάδα της Ευξεινούπολης σημείωσε μόνο τρεις νίκες (η μία στα χαρτιά) τη σεζόν 2020-21, ωστόσο ήταν αρκετές για να της χαρίσουν την παραμονή! Την Κυριακή 6 Ιουνίου σφραγίστηκε η σωτηρία με το 2-1 επί της Νέας Αρτάκης χάρη σε δύο γκολ του Αντώνη Τζοβάρα (φωτογραφία οι πανηγυρισμοί). Το καλοκαίρι υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ύστερα από τέσσερα χρόνια και έγιναν δεκαπέντε μεταγραφές, ωστόσο η ομάδα παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα, βρίσκεται στην τρίτη θέση πριν τη διακοπή των εορτών. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδος! Μέσα στο 2021, η Δήμητρα για πρωτάθλημα και Κύπελλο έδωσε συνολικά 180 αγώνες και σημείωσε: 8 νίκες-5 ισοπαλίες-5 ήττες, με τέρματα 16-13.

ΓΣΑ ποδόσφαιρο: Με τέσσερις ισοπαλίες στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές, ο ΓΣΑ δεν μπόρεσε να κερδίσει την παραμονή στη Γ’ Εθνική, κατηγορία που αποχαιρέτησε ύστερα από τέσσερα χρόνια όταν στα τελευταία παιχνίδια του πήγαν όλα στραβά… Στις 26 Ιουλίου ο σύλλογος πραγματοποίησε εκλογές κι αναδείχθηκε νέος πρόεδρος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λεωνίδας Κωτούλας, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο της «επανεκκίνησης» του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι χρονιά που ο ΓΣΑ ξαναέγινε …αλμυριώτικος όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό του και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά. Στο έτος 2021, το ποδόσφαιρο του ΓΣΑ έδωσε συνολικά 19 αγώνες και ο απολογισμός ήταν: 7 νίκες-8 ισοπαλίες-4 ήττες με τέρματα 19-18.

Αίας ποδόσφαιρο: Επίσημη δράση μόνο στους τελευταίους τρεις μήνες για τα σωματεία της ΕΠΣΘ! Ο Αίας πορεύεται ύστερα από αρκετά χρόνια με νέο προπονητή, έχοντας όμως κρατήσει την πλειοψηφία των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που διαθέτει στο ρόστερ του. Έτσι, η ομάδα έχει μια συνέχεια και συγκαταλέγεται σταθερά στις κορυφαίες του τοπικού. Μέσα στο έτος που μας αφήνει, έδωσε 11 παιχνίδια: Κέρδισε τα 9, έφερε 1 ισοπαλία και ηττήθηκε 1 φορά, με τέρματα 26-6.

Πρωτεσίλαος ποδόσφαιρο: Ο Θανάσης Μάκρας επέστρεψε στη θέση του προέδρου στις 5 Ιουλίου και η ομάδα του Πτελεού συνεχίζει στην Α’ Τοπική έχοντας αρκετά καλή πορεία, παλεύοντας να μπει στα πλέι οφ κι αν δεν συμβεί αυτό, να έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα για τα πλέι άουτ.. Μέσα στο 2021 συμπλήρωσε 60 χρόνια από την ίδρυσή της και σε 12 αναμετρήσεις, τα αποτελέσματα ήταν ισορροπημένα: 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες, με τέρματα 12 υπέρ και 16 κατά.

Μυρμιδόνες ποδόσφαιρο: Χωρίς νίκη φεύγει το έτος για τον σύλλογο του Πλατάνου που συμμετέχει στην Α’ Τοπική Κατηγορία και μέσα στο 2021 κατέγραψε, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο,  5 ισοπαλίες και 7 ήττες σε σύνολο 12 αγώνων, με τέρματα 2-34.

Αχιλλέας ποδόσφαιρο: Χαμηλές πτήσεις για την ομάδα του Αχιλλείου καθώς το 2021 είχε 9 αναμετρήσεις, από τις οποίες κέρδισε μία, έφερε ισοπαλία σε μία κι έχασε τις υπόλοιπες επτά φορές, με τέρματα 7 υπέρ και 41 κατά.

Άθλος ποδόσφαιρο: Ισορροπία σε αποτελέσματα και γκολ για τον Άθλο καθώς μέσα στο 2021 έδωσε εννιά ματς για το πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής κι ένα Κυπέλλου, σημειώνοντας τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες, τέσσερις ήττες, με γκολ 18-21.

ΓΣΑ μπάσκετ: Λίγα παιχνίδια, όμως σχεδόν όλα με νίκες! Η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη ηττήθηκε στην πρεμιέρα του τρέχοντος πρωταθλήματος, ωστόσο στη συνέχεια σημείωσε έξι συνεχόμενες νίκες που την έχουν φέρει σταθερά στη δεύτερη θέση και με πολλές αξιώσεις για να διεκδικήσει την άνοδο! Ρεκόρ 6-1 λοιπόν μέσα στο 2021, με πόντους 529 υπέρ-462 κατά, σε ένα έτος που ολοκληρώθηκε με αναβολή αγώνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και θα αρχίσει με τρία ματς σε διάστημα μίας εβδομάδας από 9 έως 16 Ιανουαρίου.

Τιτάνες μπάσκετ: Μεγάλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου το καλοκαίρι του 2021 καθώς νεαροί παίκτες που είχαν ξεχωρίσει τα προηγούμενα χρόνια, πέρασαν σε σχολές εκτός Μαγνησίας κι αποχώρησαν, ξεχωρίζουμε τη μεταγραφή του Παύλου Κοσμίδη στην Ένωση Ιλίου που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Η ανδρική ομάδα στην Α2 ΕΣΚΑΘ, μέσα σ’ αυτό το έτος που φεύγει, έδωσε 9 αγώνες με ρεκόρ 3-6 και πόντους 599-617.

ΓΣΑ βόλεϊ: Δεκαέξι παιχνίδια για τον ΓΣΑ σε επίπεδο Γυναικών (Β’ Εθνική) και Κορασίδων (Α1 Θεσσαλίας). Από αυτά, η ομάδα του Αλμυρού, με προπονητή τον Χρήστο Μακρή, είχε 50% σε επιτυχίες, αφού κέρδισε τα οκτώ και έχασε τα άλλα οκτώ, συνολικά τα σετ ήταν 15 υπέρ και 14 κατά στις Γυναίκες, 15-18 για τις Κορασίδες.

ΓΣΑ στίβος: Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 στις 26-27 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος Κοντοβάς (φωτό) κατέκτησε δύο μετάλλια! Χρυσό στο ύψος με 1,76, κορυφαία επίδοσή του και τρίτος στο άλμα εις τετραπλούν με 14,95. Τέταρτη στο ύψος η Ελένη Μπιντέλα στην ίδια διοργάνωση. Τέσσερα μετάλλια στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18 ετών στις 29 Μαΐου: 1η η Θεοδώρα Καλομοίρη στον ακοντισμό, 1ος στο μήκος και δεύτερος στο τριπλούν ο Δημοσθένης Τσιρογιάννης, 2ος στο ύψος ο Σταύρος Κοντοβάς. Στο διασυλλογικό Κ16, ο Κοντοβάς είχε χρυσό στο ύψος και χάλκινο στο τετραπλούν, η Μπιντέλα ήταν 2η στο ύψος, ενώ η Αναστασία Τσομπάνογλου στο μήκος ήταν 3η στο διασυλλογικό Γυναικών και 8η στο πανελλήνιο.

ΕΟΣ Αλμυρού: Αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος Boulder στην αγωνιστική αναρρίχηση φιλοξενήθηκαν στην πίστα του ΕΟΣ στο Κουρί στο τέλος Μαΐου και στο τέλος Ιουνίου, ενώ στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο 5ος αγώνας δρόμου Αλμυρού-Ζερέλια με μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. Η Ηλέκτρα Παπανάτσιου κατετάγη 5η στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος αγων. αναρρίχησης στην κατηγορία Κορασίδες Β’, ενώ ο ΕΟΣ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανέβηκε τέσσερις θέσεις στην τελική γενική κατάταξη.

Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ23 ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Ο 22χρονος κωπηλάτης με καταγωγή από τον Πτελεό ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 ετών που διεξήχθη τον Ιούλιο στο Ράτσιτσα της Τσεχίας. Ο Αντώνης πρώτευσε στις τρεις κούρσες που έκανε και στον τελικό της 11ης Ιουλίου, στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών, νίκησε τον Ιταλό πρωταθλητή Ευρώπης και μεγαλύτερο σε ηλικία Τόρρε, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο κι ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο! Μερικές ημέρες αργότερα, κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια στο 87ο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στη λίμνη της Καστοριάς.

Επιτυχίες για Καραλή, 4ος στο Βαλκανικό
Η 4η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 με επίδοση 14,90 στο τριπλούν ήταν η κορυφαία στιγμή του Σπύρου Καραλή στο 2021, ο πρώτος του διεθνής αγώνας εκτός Ελλάδος. Ο αθλητής από το Αϊδίνι πήρε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν, μετέβη στην πρωτεύουσα της Εσθονίας αλλά λόγω covid δεν αγωνίστηκε! Επίσης, πρώτευσε στο μίτινγκ Τοφάλεια στην Πάτρα, ήταν δεύτερος στο τριπλούν στο πανελλήνιο Κ20 και τρίτος στο τριπλούν στο πανελλήνιο Κ23.

Διαβάσατε στον «Λαό» ότι: τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ διεξάγονται με νέο σύστημα σε ομίλους και πλέι οφ-πλέι άουτ, στις 31 Μαρτίου έγιναν εκλογές στην ΕΠΣΘ και πρόεδρος εξελέγη ένας δικός μας άνθρωπος από τον Αλμυρό, ο Μίλτος Καλόγηρος και γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Βελάνης, ενώ καταργήθηκε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ στα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ύστερα από 56 χρόνια!
Ανακοινώθηκε νέο γήπεδο στη Νέα Αγχίαλο, προχώρησαν κάπως οι διαδικασίες για τα έργα σε αυτό της Σούρπης, ενώ η Ιταλία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου νικώντας στα πέναλτι την οικοδέσποινα του τελικού, Αγγλία. Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που διεξήχθησαν χωρίς φιλάθλους, ο Θοδωρής Ζαγοράκης άντεξε 165 μέρες στην προε4δρία της ΕΠΟ πριν παραιτηθεί, ο Άθλος προχώρησε τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σπουδαίο φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων μεταξύ ΓΣΑ-ΑΕΚ. Τρεις μήνες μετά γέμισε το κλειστό για αγώνα παλαιμάχων αθλητών του Αλμυρού στο μπάσκετ. Στο Ράλι Ακρόπολις στις 9-12 Σεπτεμβρίου έλαβαν μέρος και τερμάτισαν τα ξαδέρφια Βασίλης και Γιάννης Βελάνης με καταγωγή από τους Κωφούς, έγινε γνωστό ότι το Ράλι Αλμυρός επιστρέφει στο καλεντάρι των αγώνων για το 2022. Τέλος, έφυγαν από τη ζωή παλιοί αθλητές που αγωνίστηκαν σε ομάδες της περιοχής μας και κυρίως στον ΓΣΑ όπως οι Σεραφείμ Κοντούρης, Γιώργος Νανάς, Παύλος Βανγκέλι, Γιάννης Αγριόδημος, Δημήτρης Αραπίτσας.


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…