• 31 Δεκεμβρίου, 2021

Δηλώσεις Δ. Εσερίδη για το δρόμο Λεύκη-Νηές

Δηλώσεις Δ. Εσερίδη για το δρόμο Λεύκη-Νηές

Σε δηλώσεις στο «Λαό» προέβη ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ώστε να επικοινωνήσει στους αναγνώστες μας σχετικές πληροφορίες και την εξέλιξη του μεγάλου έργου του δρόμου Λεύκη Πτελεού – Νηές Σούρπης, ύψους 2.000.000 ευρώ που εντάχθηκε, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο βουλευτής Μαγνησίας με τη Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Εσερίδη:

Για το έργο της σύνδεσης Λεύκη-Νηές, το 2017 η διαδρομή αυτή δεν ήταν προσβάσιμη. Επί της δημαρχίας μου και με ενέργειες της τότε δημοτικής Αρχής, έγινε διάνοιξη του δρόμου, έγινε προσβάσιμος, ενώ ταυτόχρονα εκπονήσαμε μελέτη για τη σύνδεση αυτή του παραλιακού μετώπου. Ήταν όραμα μας να ασφαλτοστρωθεί η διαδρομή και να αξιοποιηθεί η πανέμορφη αυτή περιοχή για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Σε κοινή μας επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές κ. Μεϊκόπουλο, κα Χρυσοβελώνη και εκπρόσωπο της κας Παπανάτσιου, λάβαμε τη δέσμευσή τους για την ένταξη του έργου, πράγμα που δεν πραγματοποιήθηκε, όπως και άλλες δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η σημερινή εξέλιξη είναι θετική για την ανάπτυξη της περιοχής, αποκαλύπτει άγονες ανεκμετάλλευτες περιοχές σπάνιας ομορφιάς και μια διαδρομή με εκπληκτική θέα. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για την τουριστική ανάπτυξη του Αλμυρού καθώς θα αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για τους επενδυτές.

Πλησιάζει η στιγμή που η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πρέπει να απολογηθεί για την αδράνειά της σε συμβασιοποιημένα έργα μας. Θα πρέπει να απολογηθεί για τις απευθείας αναθέσεις (αλλά με διαπραγμάτευση) έργων χρηματοδοτούμενων για τον Ιανό και με μικρά ποσοστά έκπτωσης από 1 έως 10%.

Είχαμε ενημερώσει τον κο Μπουκώρο ότι όλες οι μελέτες μας ήταν έτοιμες και ο βουλευτής μας ανταποκρίθηκε θετικά για να προχωρήσει το έργο, η παρέμβαση και το ενδιαφέρον του ήταν καταλυτική για την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου, όπως επίσης και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή.


Σχετικά Άρθρα

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…
Επιστολές αναγνωστών στον “Λαό” για Αχίλλειο, Πτελεό, Νηές

Επιστολές αναγνωστών στον “Λαό” για Αχίλλειο, Πτελεό, Νηές

Αχίλλειο – Κίνδυνος πυρκαγιάς από κλαδιά και σκουπίδια σε ιδιωτικούς χώρους Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε τη φωτογραφία,…
Ράλι Αλμυρός: 25 αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν 19 – Αποτελέσματα κάθε ειδικής διαδρομής

Ράλι Αλμυρός: 25 αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν 19 – Αποτελέσματα κάθε ειδικής διαδρομής

Το Ράλι Αλμυρός ολοκληρώθηκε περίπου στις 15:30 χωρίς απρόοπτα με εξαίρεση το ατύχημα που σημειώθηκε γύρω…