• 13 Δεκεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρία αναγνώστη για τη θέση παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αλμυρού

Διαμαρτυρία αναγνώστη για τη θέση παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αλμυρού

Αναγνώστης της εφημερίδας μας διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη παιδιάτρου τις περισσότερες μέρες στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και ιδιαίτερα λόγω συνθηκών την τελευταία εβδομάδα. Η ταλαιπωρία παιδιών και οι διαμαρτυρίες γονέων του Αλμυρού, καταγράφονται επί σειρά ετών στην εφημερίδα και ιστοσελίδα μας και δεν φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση της κεντρικής διοίκησης να δώσει λύση στο θέμα, παρά τις πάνω από 6.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν προ ετών για τη θέση παιδιάτρου και τις θέσεις οδηγών ασθενοφόρων.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει ο αναγνώστης, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο ιδιώτης παιδίατρoς του παιδιού του δεν δέχονταν επισκέψεις λόγω ασθενείας κι όταν μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, διαπίστωσε ότι επίσης απουσίαζε ο παιδίατρος.

Επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή του Κ.Υ. κο Ξηραδάκη ο οποίος μας είπε ότι ο παιδίατρος έρχεται δύο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες καλύπτει βάρδιες στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ σε περίπτωση ασθενείας ή απουσίας του, δεν υπάρχει αντικαταστάτης. «Δώσαμε αγώνα για να τον φέρουμε στον Αλμυρό και να τον κρατήσουμε» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Είναι αλήθεια πάντως ότι η περιοχή του Δήμου Αλμυρού με παραπάνω από 10.000 κατοίκους έχει έλλειψη παιδιάτρων και θεωρείται επιτακτική ανάγκη η παρουσία ενός γιατρού αυτής της ειδικότητας σε καθημερινή βάση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Ο αναγνώστης μας δηλώνει: είναι τουλάχιστον παράνομο –αν όχι εγκληματική αμέλεια-, να κρατά το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές κανονικά και να μη μας παρέχει σε μόνιμη βάση και για όλες τις βάρδιες, παιδίατρο. Λυπάμαι, γιατί κανείς δεν δίνει τον αγώνα τον καλό, μέχρι να καλυφθεί μια και για πάντα αυτή η ανάγκη του Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφαλείας ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δίκτυο αρμοδιότητάς…