• 15 Νοεμβρίου, 2021

Παρέμβαση του Χρ. Μπουκώρου για γιατρό στο ιατρείο Πτελεού

Παρέμβαση του Χρ. Μπουκώρου για γιατρό στο ιατρείο Πτελεού

Ερώτηση κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας την άμεση στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό των δομών πρωτοβάθμιας υγείας των περιοχών του Πτελεού αλλά και υπόλοιπων περιοχών του Δήμου Αλμυρού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας επισημαίνονται τα εξής: «Έγινα πρόσφατα αποδέκτης επιστολής διαμαρτυρίας 355 κατοίκων του Πτελεού  Μαγνησίας για την διακοπή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου εδώ και ενάμιση χρόνο. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς ένα μεγάλο τμήμα του ευρύτερου Δήμου Αλμυρού Νομού Μαγνησίας έχει μείνει υγειονομικά ακάλυπτο λόγω έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Για έξι περίπου χρόνια η λειτουργία του ιατρείου ήταν ανεπαρκής, καθώς λειτουργούσε μία φορά την εβδομάδα ακόμα και μία φορά το δεκαπενθήμερο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν εντελώς κλειστό. Αν και προβλέπονται δύο γιατροί για την εξυπηρέτηση όλων των χωριών της περιοχής και οι θέσεις είναι καλυμμένες από αγροτικούς γιατρούς, το Περιφερειακό Ιατρείο Πτελεού, καθώς και τα ιατρεία σε γειτονικά χωριά όπως αυτό του Αχιλλείου, των Αγίων Θεοδώρων και της Γαύριανης έχουν εγκαταλειφθεί.

Επίσης, οι δύο γιατροί που προσλήφθηκαν για το Περιφερειακό Ιατρείο υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και για όλους τους μόνιμους κατοίκους, κυρίως για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, αλλά και για τους επισκέπτες, ακόμη και μία επίσκεψη στο γιατρό έχει γίνει ταλαιπωρία αφού πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να φθάσουν, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον έξοδα.

Είναι ένα ζήτημα με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις, το οποίο υπαγορεύει την αναγκαιότητα στελέχωσης των δομών υγείας των περιοχών αυτών με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να υπάρξει πλήρης θωράκιση τους ακόμη και απέναντι στην ασύμμετρη απειλή του κορωνοϊού.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς προτίθεστε να στελεχώσετε με ιατρικό και λοιπό προσωπικό τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των ως άνω περιοχών του Δήμου Αλμυρού;».

Σχετικά Άρθρα

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Ένας 49χρονος από τον Πτελεό, ο οποίος διέμενε μόνος στη Λεύκη, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής…
Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το…
Οι γυναίκες του Πτελεού αγαπούν να βλέπουν ποδόσφαιρο!

Οι γυναίκες του Πτελεού αγαπούν να βλέπουν ποδόσφαιρο!

Στα παιχνίδια του Πρωτεσίλαου που παρακολουθήσαμε τη φετινή σεζόν στο γήπεδο του Πτελεού, μάς έκανε εντύπωση…