• 6 Νοεμβρίου, 2021

Αίας κορυφής, έσπασε το αήττητο του Πυράσου με ανατροπή στο σκορ

Αίας κορυφής, έσπασε το αήττητο του Πυράσου με ανατροπή στο σκορ

Ο Αίας έσπασε το αήττητο του Πυράσου και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣΘ, στο 2ο όμιλο καθώς έφυγε νικητής με σκορ 2-1 από το μεγάλο ντέρμπι που διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο του Πλατάνου.

Η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά μάλιστα πήρε το τρίποντο με ανατροπή στο σκορ, σε μια αναμέτρηση που είχε πολύ πάθος, ένταση, επεισόδια και τους παίκτες να βάζουν τα πόδια …στη φωτιά στις περισσότερες μονομαχίες. Εκτός από αυτά όμως, είδαμε και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Αίαντα και του Πυράσου που δημιούργησαν αρκετές καλές φάσεις.

Στο 7ο λεπτό, ο Βλάχος γύρισε το σώμα του και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής πάνω στον Χαλάτση, σε μια φάση που ο επιθετικός των φιλοξενουμένων ήταν αμαρκάριστος αλλά βιάστηκε να την τελειώσει. Στο 11’ μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» όταν σε σέντρα του Μπιρτσάι, ο Αλέκος Αραπίτσας μόνος στην καρδιά της άμυνας, από πλεονεκτικό σημείο, έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Χειλά από πλάγια αριστερά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η απάντηση από πλευράς Πυράσου στο 20’: κόρνερ του Οικονόμου και κεφαλιά του Μιχόπουλου, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μπιρτσάι. Μέχρι το ημίωρο, ο ρέφερι Θεοχάρης είχε ήδη δείξει πέντε κίτρινες κάρτες, στη συνέχεια άφησε περισσότερο τα μαρκαρίσματα… Σουτ από δύσκολη θέση του Μακανίκα ήταν άστοχο (29’), σουτ του Χειλά μέσα από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε πάνω στον Κεφαλά (33’). Ο Αίας ήταν πιο απειλητικός σε εκείνο του σημείο του αγώνα, μετά όμως οι Αγχιαλίτες έβγαλαν μερικούς ωραίους συνδυασμούς. Σε αντεπίθεση ωραία αναπτυγμένη, ο Ζάχος τροφοδότησε τον Αραπίτσα σε θέση για γκολ, το σουτ όμως του τελευταίου έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (39’), ατομική ενέργεια του Ζάχου ολοκληρώθηκε με σουτ σε θέση τετ-α-τετ που έφυγε άουτ (43’) και στις καθυστερήσεις είχαμε τα γκολ.

Στο 1ο λεπτό, από σέντρα του Οικονόμου, ο Βλάχος έπιασε εναέριο σουτ που απέκρουσε ο Χαλάτσης και στο ριμπάουντ από κοντά ο Ζάχος με δυνατό σουτ το 0-1. Στο 3ο όμως η ισοφάριση σε μια φάση που δεν …μύριζε γκολ καθώς ο Παναγιώτης Βούλγαρης ήταν κάτοχος της μπάλας περίπου 6-7 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ίσως και παραπάνω, σούταρε και σκόραρε αφού ο Κεφαλάς δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

Στην επανάληψη, μεγαλύτερη ένταση και λιγότερες φάσεις. Στο 48’ κεφαλιά του Αραπίτσα από καλή θέση έφυγε άουτ, στο 57’ μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Πύρασο καθώς σουτ του Αραπίτσα από πλάγια εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Αίαντα και στο ριμπάουντ ο Ζάχος μέσα από τη μικρή περιοχή είχε κακό τελείωμα πάνω στον Χαλάτση.

Ακολούθησαν αρκετά λεπτά χωρίς στιγμές στα καρέ των δύο αντιπάλων και φθάσαμε στο 78’ όταν υποδείχθηκε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μιχόπουλου στον Χειλά για το οποίο εξέφρασαν διαμαρτυρίες οι φιλοξενούμενοι. Μετά από δίλεπτη διακοπή στη ροή της αναμέτρησης, ο Θανάσης Κατσαβριάς μετέτρεψε την εσχάτη των ποινών σε γκολ κι έτρεξε στα πλάγια του γηπέδου να πανηγυρίσει με τον πρόεδρο Χρήστο Κωστούλα ανεβαίνοντας πάνω στη σήτα!

Ο Πύρασος δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, στο 90’+2’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μιχόπουλος για διαπληκτισμό και ύστερα από αρκετές καθυστερήσεις, είχαμε το φινάλε στο ματς, με σύρραξη παικτών έξω από τα αποδυτήρια…

Ήταν η τέταρτη νίκη του Αίαντα στο φετινό πρωτάθλημα (συν μία ισοπαλία) και με 13 βαθμούς, η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά αποσπάστηκε στην κατάταξη. Για τον Πύρασο, τα πρώτα γκολ που δέχθηκε και η πρώτη ήττα, καθοριστική καθώς το αποτέλεσμα αυτό μεταφέρεται στα πλέι οφ εφόσον, όπως εκτιμάται,  βρεθούν οι δύο ομάδες.

H επιτυχία του Αίαντα σήμερα ήταν σίγουρα το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του Χρήστου Κωστούλα, προπονητής και παίκτες τού την αφιέρωσαν κι έσβησαν τούρτα μετά τη λήξη του αγώνα σε καφετέρια!

Αίας: Χαλάτσης, Ράπτης, Παπανικολόπουλος, Τσάμης, Γ. Ξηροκώστας, Μπιρτσάι, Βούλγαρης (90’ Χριστέλος), Αραπίτσας (63’ Κ. Κατσαβριάς), Θ. Κατσαβριάς, Χειλάς, Μακανίκας (81’ Τσόγκας).

Πύρασος: Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος, Αλμασίδης (68’ Ρακής), Μπούτλας, Αραπίτσας, Κατής (68’ Αγιασιώτης), Βλάχος, Οικονόμου, Ζάχος, Δημητριάδης (87΄Νίνος).


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το διήμερο 22-23 Απριλίου

Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το διήμερο 22-23 Απριλίου

Επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση οι ομάδες της ΕΠΣΘ, με την 24η αγωνιστική στην Α’ Τοπική, την…
ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

Το φωτορεπορτάζ από τη σημερινή νίκη του ΓΣΑ με σκορ 1-0 επί του Πυράσου.
Αγία Άννα-Αίας: ρεσιτάλ Παπαδημητρίου στο δεύτερο ημίχρονο

Αγία Άννα-Αίας: ρεσιτάλ Παπαδημητρίου στο δεύτερο ημίχρονο

Το αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο στην επανάληψη.…