• 30 Οκτωβρίου, 2021

Φοβερό ματς στο κλειστό, μεγάλη νίκη για τον ΓΣΑ στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής Γυναικών!

Φοβερό ματς στο κλειστό, μεγάλη νίκη για τον ΓΣΑ στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής Γυναικών!

Νικηφόρος πρεμιέρα για τον ΓΣΑ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών ύστερα από φοβερό σε εξέλιξη παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Αλμυρού με αντίπαλο την Άθλεση Λάρισας που κράτησε δύο ώρες. Με 3-1 σετ η επικράτηση για τα κορίτσια του Χρήστου Μακρή.

Στο πρώτο σετ, μετά το αρχικό 5-3, η Κωτούλα σε πρώτο χρόνο το 7-5 και η Καραγιάννη με καρφί το 8-5. Η δεύτερη με επιτυχημένη προσπάθεια στην επίθεση έκανε το 10-6 και η διαφορά διατηρήθηκε στους τέσσερις με καρφί της Κωτούλα, 13-9. Στο +5 για πρώτη φορά ο ΓΣΑ με φοβερή επίθεση της Καραγιάννη όταν το ταμπλό έδειξε σκορ 15-10, με μπλοκ της Κούτε το 17-12, στη συνέχεια παίχθηκε ένα μεγάλο σε διάρκεια ράλι πόντων που χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους και με άσο της Αραμπατζή το 20-13. Με το σκορ στο 23-16, η ομάδα της Λάρισας «έτρεξε» σερί 0-5 κι άγχωσε κάπως τις «κυανόλευκες», ωστόσο όταν πλησίασε η Άθλεση, ένα λάθος στο σερβίς (φιλέ) και ένα καρφί της Τσιγάνη τελείωσαν το σετ με 25-21.

Το δεύτερο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στις φιλοξενούμενες που προηγήθηκαν 0-4 κι αργότερα 3-9. Στους δώδεκα αυτούς πόντους που παίχθηκαν, είχαν γίνει ήδη έξι λάθη στο σερβίς, κυρίως από πλευράς ΓΣΑ. Η διαφορά κυμάνθηκε από τους τρεις μέχρι τους επτά πόντους μέχρι το 13-20, μετά άνετα η Άθλεση «καθάρισε» με 16-25.

Στο τρίτο σετ, το 2-0 με καρφιά από τις Καραγιάννη, Τσιγάνη, το 4-2 με μπλοκ της Καραγιάννη και το 6-5 με καρφί της Μπουκουβάλα. Να σημειώσουμε ότι στο σημείο εκείνο η γραμματεία έβαλε έναν πόντο παραπάνω στην Άθλεση που δεν διορθώθηκε! Έτσι, οι Λαρισαίες προηγήθηκαν μετά 7-10 και 15-18. Μάλιστα έφθασαν τη διαφορά στο +5 όταν το σκορ έγινε 16-22. Ο κερδισμένος πόντος από το καρφί της Ιωάννας Μπουκουβάλα σήμανε την αντεπίθεση. Ο ΓΣΑ πήρε το σετ με σερί 9-1!!! Για να φθάσει σ’ αυτή τη μεγάλη ανατροπή, παίκτρια-κλειδί ήταν η Παπακωνσταντίνου. Η πασαδόρος του Αλμυρού είχε συνεχόμενα πετυχημένα σερβίς. Μάλιστα με σερβίς που δεν μπόρεσαν να βγάλουν άμυνα κέρδισε τον 19ο, 21ο και 23ο πόντο για την ομάδα της! Με το σκορ στο 23-23, η Κούτε με καρφί σε πρώτο χρόνο έδωσε το προβάδισμα και η Τσιγάνη με καρφί ολοκλήρωσε το σετ, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς (φωτό) παικτριών και φιλάθλων!!!

Στο τέταρτο σετ, μετά το αρχικό 0-2 ισοφάρισε η Κυρίτση, η Καραγιάννη το 4-2 και η Τσιγάνη με καρφί το 7-5. Οι γηπεδούχες διατηρούσαν μικρό προβάδισμα στο σκορ της τάξης των δυο-τριών πόντων. Με το σκορ στο 14-9, η Άθλεση ανέβασε την απόδοσή της στο σημείο εκείνο, σημείωσε σερί 0-6, προσπέρασε. Το ματς στα ίσα με ωραία επίθεση της Καραγιάννη και στη συνέχεια ανέλαβε δράση η Μπουκουβάλα. Όταν το σκορ διαμορφώθηκε στο +3 για τις φιλοξενούμενες (16-19), η ψηλή αθλήτρια με το νούμερο 7 στην πλάτη είχε τρεις συνεχόμενες πετυχημένες επιθέσεις με καρφί. Στις φάσεις αυτές σέρβιρε η Ελεάννα Κούτε η οποία με άσο έκανε το 20-19. Προσπέρασε ξανά η Άθλεση, η Μπουκουβάλα το 21-21 κι αργότερα το 22-22, ακολούθησε δικός της άστοχο σερβίς (22-23), όμως η ισοφάριση έγινε με λάθος στην επίθεση της Άθλεσης. Το 24-23 με άστοχο καρφί από πλευράς παικτριών Άθλεσης κι αφού αυτές του ΓΣΑ είχαν βγάλει τρεις άμυνες και το τελικό 25-23 με καρφί της Καραγιάννη κι ενώ η Κωνσταντίνου είχε «χαλάσει» με το σερβίς της την άμυνα.

Πρεμιέρα λοιπόν με νίκη για τον ΓΣΑ (σετ 25-21, 16-25,25-23, 25-23) σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι …και πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια στη Β’ Εθνική Γυναικών!!!


Σχετικά Άρθρα

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα βόλεϊ ΓΣΑ-Νίκη

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα βόλεϊ ΓΣΑ-Νίκη

Δεν ευχαριστήθηκαν τον σημερινό αγώνα όσο θα το ήθελαν τα κορίτσια του ΓΣΑ καθώς πήραν λίγους…
Με επτά παίκτριες, ο ΓΣΑ πήρε βαθμό στα Τρίκαλα!

Με επτά παίκτριες, ο ΓΣΑ πήρε βαθμό στα Τρίκαλα!

Επτά παίκτριες του Αλμυρού ταξίδεψαν στα Τρίκαλα για τον αγώνα βόλεϊ της Β’ Εθνικής Ασκληπιός-ΓΣΑ το…
Ίδιο σενάριο στο κλειστό Αλμυρού: ήττα στο τάι μπρέικ για τα κορίτσια του ΓΣΑ (φωτορεπορτάζ)

Ίδιο σενάριο στο κλειστό Αλμυρού: ήττα στο τάι μπρέικ για τα κορίτσια του ΓΣΑ (φωτορεπορτάζ)

Ο ΓΣΑ έχασε τρίτο εντός έδρας παιχνίδι με το ίδιο σκορ, 2-3 σετ, ύστερα από πολλές…