• 18 Οκτωβρίου, 2021

Πανελλήνια διάκριση για Αλμυριώτη μαθητή σε διαγωνισμό φυσικής

Πανελλήνια διάκριση για Αλμυριώτη μαθητή σε διαγωνισμό φυσικής

Σημαντική διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής σημείωσε ο 12χρονος Άγγελος Αρβανίτης από το Αϊδίνιο. Ο μαθητής της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού συμμετείχε στον διαγωνισμό που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και κατέκτησε πρώτο βραβείο έχοντας την 6η καλύτερη επίδοση σε σύνολο 270 παιδιών της ίδιας ηλικίας που έλαβαν μέρος!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο έγινε κατά την περσινή σχολική χρονιά όταν ο Άγγελος ήταν μαθητής της Ε’ τάξης και το δεύτερο για όσους πέτυχαν την πρόκριση, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Φυσικά για τον Αϊδινιώτη μαθητή με δασκάλα την κα Γούλα Αικατερίνη, η συμμετοχή και η διάκριση θα λέγαμε ότι δεν ήρθε τυχαία… Από πολύ μικρή ηλικία έχει δείξει την κλίση που έχει στις θετικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τη φυσική, καθώς είναι γιος καθηγητών φυσικής… Μάλιστα παλιότερα είχε διακριθεί σε μαθηματικό διαγωνισμό ο ίδιος, και ο αδερφός του Παύλος επίσης σε διαγωνισμό φυσικής.

Συνομιλώντας με τον Άγγελο, μας είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος, του αρέσει πολύ η φυσική και ότι θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική.
Στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, www.eef.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το αρχείο με τα θέματα του διαγωνισμού.

Από όλους εμάς στον «Λαό», θερμά συγχαρητήρια στον Άγγελο Αρβανίτη για αυτή την πανελλήνια διάκριση, τη δασκάλα του κα Γούλα και τους γονείς του!


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…