• 28 Ιουλίου, 2021

Π. Νάνης: «Να δώσουμε στον κόσμο του Αλμυρού μία ομάδα που αντιπροσωπεύει την πόλη»

Π. Νάνης: «Να δώσουμε στον κόσμο του Αλμυρού μία ομάδα που αντιπροσωπεύει την πόλη»

Ο Παναγιώτης Νάνης μιλάει στο «Λαό» για τις προοπτικές του αλμυριώτικου μπάσκετ , τον κύκλο που ο ίδιος έχει ανοίξει στην πόλη και την πίστη του στη δουλειά που γίνεται την τελευταία διετία

Διοίκηση και προπονητής του ΓΣΑ σχεδιάζουν την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το κυριότερο όμως είναι ότι προετοιμάζουν το έδαφος για να αναδειχθούν νέοι αθλητές, να βελτιωθούν αυτοί που ανήκουν στο κυανόλευκο ρόστερ και να δοθεί συνέχεια στο πλάνο εργασίας που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Βασική προϋπόθεση για όλα τα προαναφερθέντα, η σταθερή διοικούσα επιτροπή και η παρουσία του κόουτς Παναγιώτη Νάνη.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, συναντηθήκαμε με τον 41χρονο Βολιώτη προπονητή ο οποίος μάς μίλησε για τον κύκλο που έχει ανοίξει στον Αλμυρό και τις προσωπικές του φιλοδοξίες για αυτή την ομάδα.

Πριν αποτυπώσουμε στο χαρτί τις απόψεις του, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το μπάσκετ του ΓΣΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετείχε σε εθνική κατηγορία το 2020-21. Πρόλαβε να παίξει μόνο τρεις αγώνες (δύο νίκες-μία ήττα) πριν διακοπεί το πρωτάθλημα και ύστερα από μια μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν προπονήσεις από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Όσον αφορά στο ρόστερ, ενόψει νέας σεζόν, υπάρχουν αποχωρήσεις (Γιωτόπουλος, Χαρχαρής), ενώ μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί μία μεταγραφή, αυτή του αξιόλογου σέντερ Φώτη Τάσσου.

«Είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ που διαθέτουμε, επιδιώκουμε όμως να βάλουμε ακόμη έναν παίκτη στην οικογένεια του ΓΣΑ» ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Νάνης και συνέχισε μιλώντας για τους παίκτες που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό: «Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια, με μεγάλο ζήλο, κίνητρο και είναι έτοιμα αυτά τα παιδιά να δείξουν την προσπάθειά και τη δουλειά τους στο παρκέ όταν γίνει το πρωτάθλημα. Έχουν όλοι αμέριστη εμπιστοσύνη από εμένα, πιστεύω αυτούς τους παίκτες, όπως το ίδιο κάνουν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο του Αλμυρού μία ομάδα που θα αντιπροσωπεύει την πόλη, θα παλεύει μες στο γήπεδο κάθε παιχνίδι. Στόχος μας είναι να ξαναφέρουμε τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ, τους γονείς να ξεπεράσουν ό,τι άφησε αυτή η πανδημία και να προβάλουμε την πόλη του Αλμυρού που έχει πολλά να δώσει σ’ όλον τον νομό».

Σε ερώτηση σχετικά με τις προπονήσεις που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, μερικές μάλιστα πολύ νωρίς το πρωί, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για το μπάσκετ του ΓΣΑ, ο κόουτς Νάνης απάντησε:  «Είδα φοβερό ενδιαφέρον και είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να δώσω κίνητρο στα παιδιά του Αλμυρού, από 15 ετών μέχρι στους μεγαλύτερους. Προσωπικά είναι μεγάλη ικανοποίηση για έναν προπονητή να βλέπει τους παίκτες του να δουλεύουν σκληρά στην offseason, δέκα αθλητές να κάνουν ατομική προπόνηση τις πρωινές ώρες. Όταν ήρθα στον Αλμυρό το καλοκαίρι του 2019, άνοιξα έναν κύκλο στον οποίον πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή του σχεδιασμού μας. Αν παίζονταν πέρυσι το πρωτάθλημα, η ομάδα θα ήταν πιο έτοιμη για να «δημιουργήσει» μεγαλύτερες απαιτήσεις. Μόνος αντίπαλος για τον ΓΣΑ είναι η έλλειψη παιχνιδιών. Έχω ατελείωτη πίστη ότι θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ ελκυστικό όταν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα».

Φέτος ο Βολιώτης τεχνικός είχε την καθοδήγηση και του παιδικού τμήματος, που μετά την καραντίνα και την άρση των περιορισμών, πρόλαβε να παίξει μερικά λιγοστά παιχνίδια το καλοκαίρι. Για το εάν υπάρχουν ταλαντούχοι αθλητές στον Αλμυρό, επισήμανε: «Σίγουρα υπάρχουν ταλαντούχοι αθλητές και το σκεπτικό μας είναι να απαρτίζεται η ομάδα με γηγενείς παίκτες, να υφίσταται έντονα το ντόπιο στοιχείο και οι μεταγραφές που κάνουμε από τον Βόλο, να αφορούν παίκτες αξίας που θα ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία μας. Την προετοιμασία της νέας σεζόν θα ακολουθήσουν 3-4 παίκτες από το εφηβικό τμήμα ώστε σιγά-σιγά να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα».

Για το τέλος, ο Παναγιώτης Νάνης σχολίασε ότι η παρουσία στη Γ΄ Εθνική δεν αποτελεί ταβάνι για αυτό το σύλλογο και τόνισε: «Πιστεύω στο έργο που κάνουμε, όπως προείπα άνοιξα έναν κύκλο εδώ και θέλω να τον κλείσω. Είναι πολύ μεγάλος ο δρόμος αλλά προσπαθούμε όλοι να αλλάξουμε επίπεδο ώστε να χτίσουμε κάτι καλό και να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για το μπάσκετ του Αλμυρού. Είμαι σίγουρος ότι θα φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, η πρόοδος, είμαι χαρούμενος να είμαστε δημιουργικοί, να βοηθήσουμε κάποιους παίκτες να εξελιχθούν. Εξελίσσομαι κι εγώ στον Αλμυρό. Είναι πολύ σημαντικό  μέσα από τη δουλειά να καταλαβαίνεις ότι έχεις εξελιχθεί ως άνθρωπος και μετά ως προπονητής. Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές. Νιώθω ευλογημένος διότι ο ΓΣΑ μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ, να εργαστώ με τις δικές μου ιδέες, να μπορέσω μέσα από κατάλληλες συνθήκες να βγάλω τη θετική πλευρά σ’ ό,τι κι αν κάνω».

Συν τοις άλλοις, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της διοικούσας επιτροπής για την άριστη συνεργασία, τους Θανάση Σπανό, Χάιδω Καραπτσιά κι Αλέξανδρο Κοντοστάθη που αποτελούν μέλη του τεχνικού-ιατρικού επιτελείου, καθώς επίσης και την κα Βιβή Τσιντσίνη, εκδότρια της εφημερίδας μας για την προβολή της ομάδας μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Οι ημερομηνίες των τελικών ΑΟ Τρίκαλα-ΓΣΑ

Οι ημερομηνίες των τελικών ΑΟ Τρίκαλα-ΓΣΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΓΣΑ έκλεισε θέση στους τελικούς του ομίλου μετά τη χθεσινή φοβερή…
Ώρα ημιτελικών για την κυανόλευκη ομάδα – Δηλώσεις Ανδρέα Πελεκούδα

Ώρα ημιτελικών για την κυανόλευκη ομάδα – Δηλώσεις Ανδρέα Πελεκούδα

Ώρα ημιτελικών για τον ΓΣΑ στη National League 2, με δύο παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών…
Οι ημερομηνίες των πλέι οφ στη National League 2

Οι ημερομηνίες των πλέι οφ στη National League 2

Με αγώνα στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του 4ου ομίλου για τον ΓΣΑ που αντιμετωπίζει…