• 21 Ιουλίου, 2021

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ολοσχερούς κατάσβεσης στη Βρύναινα – νεώτερα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ολοσχερούς κατάσβεσης στη Βρύναινα – νεώτερα

Περίπου στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης, φύγαμε από το μέτωπο της φωτιάς και ήδη δεν φαινόντουσαν φλόγες. Τυπικά δεν μπορούν οι υπηρεσίες να δώσουν ακόμη είδηση για τον έλεγχο της φωτιάς (στις 7 το πρωί της Πέμπτης έδωσαν το μερικό έλεγχο της φωτιάς).

Δεν έγινε εκένωση του χωριού, παρά μόνο από την πολιτική προστασία του Δήμου για λίγη ώρα σε κάποια σπίτια στην αρχή των επεμβάσεων, όταν η φωτιά είχε πλησιάσει στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια.

Στην πυρόσβεση συμμετέχουν περισσότεροι από 80 άνδρες, με 19 οχήματα και τουλάχιστον 3 εναέρια μέσα, από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Δρυμώνος, το Βόλο, τη ΒΙΠΕ Βόλου, την Πύλη Τρικάλων, την Καρδίτσα και την 8η ΕΜΑΚ.

Η φωτιά φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις ότι έχει κατακάψει 250 στρ. δασικής έκτασης, κυρίως με χαμηλή πυκνή βλάστηση και πουρνάρια αλλά και δέντρα.

Οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμυρού, της Αντιπεριφέρειας, της κεντρικής υπηρεσίας της περιφέρειας, έδωσαν το παρόν, ενώ δυνάμεις επιστρατεύτηκαν και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και ο Αντιδήμαρχος Βούλγαρης Λεωνίδας, μαζί με τον πρόεδρο της Βρύναινας και πολλούς χωριανούς, βοήθησαν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες για την πρόσβαση σε σημεία που μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα, ενώ η αστυνομία βοήθησε στον συντονισμό και ανέμενε εντολές για το κακό σενάριο της εκκένωσης του χωριού, που τελικά δεν χρειάστηκε.

Το παρόν έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη, η οποία ενημερωνόταν συνέχεια για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά και περιμένουμε το πρώτο φως της ημέρας για την εκτίμηση της κατάστασης και την απόδοση ευθυνών.

Συγχαίρουμε τους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και συνεχίζουν ακούραστα…

Δημοσιεύουμε φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Αποκριάτικη λαμπαδηφορία και σοκολατοπόλεμος στο κέντρο του Αλμυρού

Αποκριάτικη λαμπαδηφορία και σοκολατοπόλεμος στο κέντρο του Αλμυρού

Με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού και των πολιτιστικών συλλόγων της Ευξεινούπολης.…
Προχωράει σε προσλήψεις ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας ο Δήμος Αλμυρού

Προχωράει σε προσλήψεις ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας ο Δήμος Αλμυρού

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την υποβολή δύο αιτημάτων πρόσληψης μόνιμου…