• 29 Ιουνίου, 2021

Υπόγειους κάδους απορριμάτων προμηθεύεται ο Δήμος Αλμυρού

Υπόγειους κάδους απορριμάτων προμηθεύεται ο Δήμος Αλμυρού

Θα τοποθετηθούν σε δώδεκα σημεία σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Κρόκιο και Πλάτανο

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, συζητήθηκε το θέμα σχετικά με την έγκριση μελέτης και καθορισμό όρων διακήρυξης της δημόσιας σύμβασης «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αλμυρού, μέσω της υπόγειας αποθήκευσης κι αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων».

Πρόκειται για υπόγειους κάδους που θα προμηθευτεί ο Δήμος Αλμυρού και θα τοποθετηθούν σε δώδεκα σημεία, σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Κρόκιο και Πλάτανο. Θα είναι μία όμορφη παρέμβαση, με στόχο τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής μέσω της αντικατάστασης υφιστάμενων κοινών υπέργειων τροχήλατων κάδων απορριμμάτων του Δήμου από υπόγειους κάδους.

Η προμήθεια των 12 τεμαχίων συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση τους, είναι προϋπολογισμού 187.608 ευρώ, ενώ παράλληλα ο Δήμος θα προμηθευτεί έναν υδραυλικό γερανό που θα τοποθετηθεί επί ενός υπάρχοντος απορριμματοφόρου οχήματος προκειμένου να διασφαλίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών, προϋπολογισμού 31.006 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει τη μελέτη της δημόσιας σύμβασης «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αλμυρού, μέσω της υπόγειας αποθήκευσης κι αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων», η οποία συντάχθηκε από την Δ/νσης Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού.

Οι υπό προμήθεια υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστα σημεία των οικισμών του Δήμου που η περισυλλογή των απορριμμάτων δημιουργεί προβλήματα τόσο λόγω της ποσότητας όσο και λόγω της ρύπανσης που δημιουργείται στο περιβάλλον, από την απόθεσή τους. Θα εγκατασταθούν σε «συστοιχίες» δύο τεμαχίων.

Ενδεικτικές υποψήφιες θέσεις εγκατάστασης των υπό προμήθεια υπόγειων κάδων είναι: Στον Αλμυρό: Β. Παύλου-Βόλου, Αθήνας-Μαραθώνος (πάρκο), Ερμού-Αγ. Βαρβάρας, Αχιλλέως-Οικονομίδου, Βασ. Παύλου-Χρυσ. Σμύρνης, Αργυροπούλου-Ελλησπόντου (πάρκο), Βασ. Παύλου (νησίδα)-Αγ. Νικολάου, Αθηνών (πάρκο)

Στην Ευξεινούπολη: Ηρώων Πολυτεχνείου-Γρηγορίου Ε’ (υδραγωγείο), Ηρ. Πολυτεχνείου-Χρ. Πάντζιου (πάρκο), Ηρ. Πολυτεχνείου-Αθαν. Διάκου (Ιερός Ναός), Αντωνιάδη-Υψηλάντη, Εθν. Αντιστάσεως-Πανέρη, 25ης Μαρτίου-Ερμού.

Στο Κρόκιο: Πλησίον τσιπουράδικου, στο κοινοτικό κατάστημα και στη στάση λεωφορείου.

Στον Πλάτανο: Κ. Καραμανλή-Αγίου Αθανασίου.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Αλμυρού έχει εδώ και τρεις μήνες προμηθευτεί κάδους ανακύκλωσης και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να τεθεί σε λειτουργία το πλήρες σύστημα ανακύκλωσης -κάτι βεβαίως που περιμένουν οι δημότες της πόλης-, ενώ συν τοις άλλοις, με την προμήθεια γερανού για το απορριματοφόρο, θα τεθούν σε λειτουργία και οι υπάρχοντες υπόγειοι κάδοι που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…