• 29 Ιουνίου, 2021

Απολογισμός της σεζόν 2020/21 για τον ΓΣΑ / Στατιστικά

Απολογισμός της σεζόν 2020/21 για τον ΓΣΑ / Στατιστικά

 Η τετραετής παρουσία του ΓΣΑ στη Γ’ Εθνική ολοκληρώθηκε με το πέρας της αγωνιστικής σεζόν 2020-21. Η κυανόλευκη ομάδα σημείωσε μόνο μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε εννιά αγώνες, με συντελεστή τερμάτων τέσσερα υπέρ και δέκα κατά. Σίγουρα διαφορετικοί ήταν οι στόχοι στο ξεκίνημα της περιόδου και διαφορετικά εξελίχθηκε το πρωτάθλημα.

Η κακή ημέρα φάνηκε από την αρχή και συγκεκριμένα από την περίοδο της προετοιμασίας όταν υπήρξε καθυστέρηση στη συγκρότηση του ρόστερ. Στις δύο αναμετρήσεις που έδωσε ο ΓΣΑ τον Οκτώβριο, γνώρισε ισάριθμες ήττες μένοντας εξ αρχής καθηλωμένος χαμηλά στην κατάταξη. Οι αρκετές μεταγραφές που έγιναν πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με πολλούς παίκτες από τον Αίαντα Σούρπης και τρεις από την Καρδίτσα, γέμισαν αισιοδοξία τους φιλάθλους για καλύτερη πορεία. Όμως, ήταν εμφανής η ανομοιογένεια. Η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Ψαχνών θα μπορούσε να αποφευχθεί, ακολούθησε η νίκη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων επί του Φωκικού που ήταν το φιλί της ζωής στη μάχη της παραμονής και το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο χαμογέλασαν για τη νίκη οι «κυανόλευκοι». Καθοριστικό το ματς στην Αταλάντη στην εξ αναβολής αγωνιστική που διεξήχθη μετά το Πάσχα και στην τελική ευθεία, ο ΓΣΑ μέτρησε τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες. Όλα πήγαν στραβά: με την Αρτάκη χάθηκε μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του αγώνα κι ενώ ο αντίπαλος δεν απείλησε σε καμία περίπτωση, με την Δήμητρα στην Ευξεινούπολη ακυρώθηκε καθαρό γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το Ύπατο η ισοπαλία μάλλον κρίνεται δίκαιη και στο φινάλε στην Αγριά, το χαμένο πέναλτι στο 36ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 0-1, στην ουσία άλλαξε την τελική έκβαση της σεζόν για τον ιστορικό σύλλογο.

Παρά την αδυναμία του να κερδίσει, ο ΓΣΑ έφθασε να κρατάει την τύχη στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική. Προηγήθηκε με γκολ …από τα αποδυτήρια και μέχρι το 81ο λεπτό κρατούσε γερά τη νίκη που του εξασφάλιζε την παραμονή. Δεν άντεξε μέχρι τέλους, ισοφαρίστηκε κι έκλεισε έτσι ο κύκλος τεσσάρων ετών στη Γ’ Εθνική.

Σίγουρα η ανομοιογένεια ήταν καθοριστικός παράγοντας. Η επιθετική δυστοκία επίσης. Μόνο τέσσερα γκολ στο 1/3 των αναμετρήσεων, δεν στάθηκαν αρκετά για τη σωτηρία, ενώ ο ΓΣΑ θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα σε ορισμένα παιχνίδια. Πλήρωσε αμυντικά λάθη που στοίχισαν, εντός έδρας αγώνες που οι φιλοξενούμενες ομάδες παραβίασαν την εστία του με μία φάση. Συν τοις άλλοις να αναφέρουμε το δύσκολο πρόγραμμα καθώς μπορεί η μοναδική έξοδος εκτός Μαγνησίας να ήταν στην Αταλάντη, όμως ο ΓΣΑ έπαιξε εντός με δυνατούς αντιπάλους κι εκτός έδρας με αντιπάλους που είχαν τους ίδιους στόχους και πάλεψαν μέχρι το φινάλε για τη σωτηρία.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια προπονητής ήταν ο Αλέξανδρος Κούρτογλου και στα υπόλοιπα επτά ο Θάνος Θεοδώρου. Σε όλες τις σεζόν στη Γ’, η κυανόλευκη ομάδα είχε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία εν μέσω της περιόδου. Αλλά και στη διοικητική της ηγεσία. Φέτος ο Δήμος Περπερίδης με το αδερφό του ήταν αυτοί που ανέλαβαν να οργανώσουν το τμήμα και να το στηρίξουν οικονομικά, τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια καθώς έμειναν να παλεύουν μόνοι και αβοήθητοι, κατά δήλωση του προέδρου Δ. Περπερίδη στην ιντερνετική μας εκπομπή Λαός Online.

Το γκολ στο φινάλε με τον Φωκικό ήταν το φιλί ζωής για έναν ΓΣΑ που από νωρίς μπήκε στην εντατική, το καθαρό τέρμα που ακυρώθηκε στην Ευξεινούπολη θα μπορούσε να έχει αλλάξει την ιστορία, όπως και το χαμένο πέναλτι στην Αγριά. Και σαν να μην έφτανε η αγωνιστική πτώση της ομάδας, η σεζόν χαρακτηρίστηκε από σοβαρούς τραυματισμούς. Στην περίοδο της προετοιμασίας πριν την έναρξη της κατηγορίας, υπέστη ρήξη χιαστού ο Καναβός, ενώ την δεύτερη αγωνιστική μετά την επανέναρξη, ο αρχηγός Αργύρης Κυριάκος είδε να κόβεται η αχίλλειος πτέρνα, ανακοινώνοντας έτσι άδοξα το φινάλε της μεγάλης του καριέρας στα γήπεδα.

 Συμμετοχή από 28 ποδοσφαιριστές
Είκοσι οκτώ ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν, εκ των οποίων οι δέκα είχαν από τρεις συμμετοχές και κάτω. Δύο παίκτες έπαιξαν σε όλα τα ματς, οι Παναγιώτης Κοντοβάς και Πρόδρομος Κουτσούκης, ενώ ο Αλμυριώτης επιθετικός ήταν αυτός που παρέμεινε περισσότερα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο για τους «κυανόλευκους». Τους ακολούθησαν σε αγώνες οι Αλαμάνης, Παπεμμανουηλίδης και Λάμπος με οκτώ, ενώ επτά ποδοσφαιριστές κατέγραψαν από επτά συμμετοχές. Παρακάτω η πλήρης λίστα (μέσα στην παρένθεση οι αγώνες ως βασικός Β και αναπληρωματικός Α).
Αγγελής Βαγγέλης : 2 συμμετοχές-135 λεπτά (1Β-1Α)
Αλαμάνης Κώστας: 8 συμμετοχές-489 λεπτά (6Β-2Α)
Αραπίτσας Γιάννης: 7 συμμετοχές-486 λεπτά (6Β-1Α)
Βαγενάς Βάιος: 7 συμμετοχές-429 λεπτά (5Β-2Α)
Βούλγαρης Παναγιώτης: 2 συμμετοχές-34 λεπτά (2Α)
Δημουλάς Βασίλης: 5 συμμετοχές-259 λεπτά (3Β-2Α)
Θεοδωρόπουλος Γιώργος: 7 συμμετοχές-585 λεπτά (7Β)
Καραλούλης Βασίλης: 7 συμμετοχές-482  λεπτά (6Β-1Α)
Κασιούρας Κώστας: 3 συμμετοχές-42 λεπτά (3Α)
Κατσιαβριάς Θανάσης: 7 συμμετοχές-203 λεπτά (1Β-6Α)
Κόκκας Βαλάντης: 4 συμμετοχές-346 λεπτά (4Β)
Κοντοβάς Παναγιώτης: 9 συμμετοχές-716 λεπτά (9Β)
Κουκουτής Θοδωρής: 2 συμμετοχές -17 λεπτά(2Α)
Κουτσούκης Γιάννης: 1 συμμετοχή-15 λεπτά (1Α)
Κουτσούκης Πρόδρομος: 9 συμμετοχές-557 λεπτά (6Β-3Α)
Κυριάκος Αργύρης: 4 συμμετοχές-333 λεπτά (4Β)
Λάμπος Αποστόλης: 8 συμμετοχές-506 λεπτά (6Β-2Α)
Μακανίκας Στάθης: 1 συμμετοχή-8 λεπτά (1Α)
Μιχόπουλος Ραφαήλ: 5 συμμετοχές-406 (4Β-1Α)
Μυργιώτης Θωμάς: 7 συμμετοχές-357 λεπτά (3Β-4Α)
Νταρακλίτσης Σάκης: 2 συμμετοχές-120 λεπτά (1Β-1Α)
Παπαεμμανουηλίδης Νίκος: 8 συμμετοχές-652 λεπτά (7Β-1Α)
Πλαβός Φώτης: 7 συμμετοχές-630 λεπτά (7Β)
Πότσι Φαμπρίτσιο: 2 συμμετοχές-180 λεπτά (2Β)
Φλίγκος Νίκος: 3 συμμετοχές-270 λεπτά (3Β)
Χαλάτσης Σπύρος: 6 συμμετοχές-540 λεπτά (6Β)
Χολέβας Χρήστος: 1 συμμετοχή-90 λεπτά (1Β)
Χρηστίδης Περικλής: 1 συμμετοχή-34 λεπτά (1Α)
Στο ρόστερ χωρίς να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα ήταν επίσης οι Ηλίας Τιμπλαλέξης, Βαγγέλης Κοντογεωργάκης, Γιάννης Σίδερης, Χρήστος Ντόντα, Μάρτιν Πατσέκο, Κριστιάκο Γκιόκα, Γιάννης Κέκιας, Θανάσης Καναβός.

Μόνο τέσσερα γκολ με τρεις σκόρερ
Τα τέσσερα γκολ σε εννιά αγωνιστικές ήταν η χειρότερη επίθεση στον 4ο όμιλο. Μόνο σε τρία ματς βρήκαν δίχτυα οι παίκτες του ΓΣΑ, σε αυτό με τον Φωκικό όπου σκόραραν οι Καραλούλης, Μυργιώτης και στα δύο τελευταία όπου ο Φώτης Πλαβός σημείωσε δύο γκολ. Ο έμπειρος αμυντικός με αυτά τα 2 γκολ έχει τον τίτλο του αρχισκόρερ της σεζόν στη Γ’ Εθνική για την αλμυριώτικη ομάδα!!!

1η αγωνιστική, 11 Οκτωβρίου 2020: ΓΣΑ-Αμβρυσσέας 0-1 (52’ αυτ. Κόκκας)
ΓΣΑ: Φλίγκος, Λάμπος, Αγγελής, Κόκκας, Κυριάκος, Πότσι, Πρ. Κουτσούκης (75′ Γ. Κουτσούκης), Καραλούλης, Αλαμάνης (56′ Χρηστίδης), Κοντοβάς, Βαγενάς.
Αμβρυσσέας: Πάππος, Ματσοτάι, Ζυγογιάννης, Μπότσης (84′ Γκούρα), Αλμπάνης (46’ Βλάχος), Μπαλτάς, Γεωργουσόπουλος (90’+3′ Κουβέλης), Παπαχαραλάπους, Πελτέκης, Βιέννας, Κυπραίος.

 2η αγωνιστική, 18 Οκτωβρίου 2020 : Διαγόρας-ΓΣΑ 2-0 (48’ Γ. Κυρίτσης, 76’ Αναστασίου)
Διαγόρας: Αποστολίδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος (46’ Ναουμίδης), Λάιος, Σπαθής, Αθ. Κυρίτσης, Κουβελάς (72’ Σιόβας), Παπαγεωργίου (46’ Ζενούνης), Αναστασίου, Μπλέντι, Γ. Κυρίτσης.
ΓΣΑ: Φλίγκος, Λάμπος (71’ Πρ. Κουτσούκης), Παπαεμμανουηλίδης, Κόκκας, Κυριάκος, Χολέβας, Πότσι, Κοντοβάς, Καραλούλης, Βαγενάς, Αλαμάνης (83’ Κουκουτής).

 4η αγωνιστική, 5 Μαΐου 2021: Αταλάντη-ΓΣΑ 2-0 (18’ Κ. Μαλισσόβας, 45’+2΄ Μαλέρδος)
Αταλάντη: Ανδρούτσος, Τσακανίκας, Αλ. Μαλισσόβας, Πάππος, Μακρόπουλος, Λυτάκης, Μαλέρδος (62’ Τζιβελέκης), Κ. Μαλισσόβας (75’ Γκριτζάπης), Σούλκα, Δουβάρας (84’ Καρακούσης), Χαϊκάλης.
ΓΣΑ: Χαλάτσης, Παπαεμμανουηλίδης, Κόκκας, Πλαβός, Λάμπος (46’ Πρ. Κουτσούκης), Θεοδωρόπουλος (46’ Αγγελής), Μυργιώτης (82’ Μακανίκας), Καραλούλης (60’ Νταρακλίτσης), Κατσαβριάς, Κοντοβάς (60’ Κασιούρας), Αραπίτσας.

 5η αγωνιστική, 11 Απριλίου 2021: ΓΣΑ-Ηρακλής Ψαχνών 0-2  (2’ Καραντάκης, 77’ Βεζυρτζόγλου)
ΓΣΑ: Φλίγκος, Παπαεμμανουηλίδης, Μιχόπουλος (46’ Λάμπος), Πλαβός, Κυριάκος, Κόκκας (76’ Αλαμάνης), Καραλούλης (65’ Αραπίτσας), Θεοδωρόπουλος, Πρ. Κουτσούκης (65’ Μυργιώτης), Κοντοβάς, Βαγενάς (65’ Κατσαβριάς).
Ηρακλής Ψαχνών: Ντουμάνης, Ζουλιώτης, Μπαλαμπάνης, Μπατζέκης, Σπανός, Ρεπετσάς, Σταματάκος (87’ Ρεσβάνης), Σπυράκης (75’ Γεωργίου), Καραντάκης (75’ Λάμπρου), Βεζυρτζόγλου (87’ Ζαχαριάς), Τσούτσης (61’ Σκριβάνος).

 6η αγωνιστική, 18 Απριλίου 2021: ΓΣΑ-Φωκικός 2-1 (16’ πέν. Καραλούλης, 90’+5’ Μυργιώτης-73’ Κωστακιώτης)
ΓΣΑ: Χαλάτσης, Λάμπος (63’ Πρ. Κουτσούκης), Παπαεμμανουηλίδης (85’ Κασιούρας), Πλαβός, Κυριάκος (63’ Δημουλάς), Θεοδωρόπουλος, Αραπίτσας (63’ Κατσαβριάς), Καραλούλης, Αλαμάνης (55’ Μυργιώτης), Κοντοβάς, Βαγενάς.
Φωκικός: Φαλαγγίτης, Δάρρας, Ζιώγας, Κουμουτσέας, Κουρέλης, Βήτος, Τοπούζι (66’ Γκούρα), Ακασού (66’ Βύνιας), Αλτάνης (87’ Πολίτης), Κωστακιώτης, Ζαφειρόπουλος.

8η αγωνιστική, 9 Μαΐου 2021: ΓΣΑ-Νέα Αρτάκη 0-0
ΓΣΑ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Παπαεμμανουηλίδης, Πλαβός, Νταρακλίτσης, Θεοδωρόπουλος, Αραπίτσας, Δημουλάς (66’ Λάμπος), Αλαμάνης (78’ Μυργιώτης), Κοντοβάς, Πρ. Κουτσούκης (76’ Κατσιαβριάς).
ΑΟ Ν. Αρτάκης: Τζουβάρας, Χατζηστάμου, Τσατσαρώνης (4’ λ.τρ. Τσίγκας), Μιρτέζα, Καραμπάς, Στασινόπουλος, Παπαδάκης (83’ Κωνσταντάγκας), Ζαχαρόπουλος (83’ Λειβαδίτης), Μεγάλος, Δήμου, Σκριβάνος (70’ Πατερίτσας).

9η αγωνιστική, 16 Μαΐου 2021: Δήμητρα-ΓΣΑ 0-0
Δήμητρα: Σταυράκης, Φαράντος, Καρράς, Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης (90’+4’ Τσαβόλι), Κρανάς (86’ Κλουκουτάρας), Δημητρίου, Φουρκιώτης (63’ Στεργιόπουλος), Ν. Βούλγαρης (63’ Αλ. Αραπίτσας), Τζοβάρας (86’ Μεντί).
ΓΣΑ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Παπαεμμανουηλίδης (87’ Δημουλάς), Πλαβός, Λάμπος (78’ Π. Βούλγαρης), Θεοδωρόπουλος, Αλαμάνης (60’ Καραλούλης), Μυργιώτης, Γ. Αραπίτσας (60’ Κατσιαβριάς), Κοντοβάς (78’ Βαγενάς), Πρ. Κουτσούκης.

 10η αγωνιστική, 23 Μαΐου 2021: ΓΣΑ-Ύπατο 1-1 (10’ Πλαβός-66’ Ζυγκερίδης)
ΓΣΑ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Παπαεμμανουηλίδης, Πλαβός, Δημουλάς (83’ Κασιούρας), Θεοδωρόπουλος, Μυργιώτης (83’ Κατσαβριάς), Καραλούλης (37’ λ.τρ. Αλαμάνης), Αραπίτσας (68’ Βαγενάς), Κοντοβάς (68’ Βούλγαρης), Πρ. Κουτσούκης.
Ύπατο: Διαμαντής, Αργυρίου, Σπηλιώτης (76’ Κατσέλης), Παπαδόπουλος, Βέρτζος, Δέδες, Νιφορόπουλος (65’ Ζαρντίμ), Χατζηδημητρίου, Ζυγκερίδης, Καράι (46’ Μπέλιτς), Κορέτα (46’ Γκούφας).

 11η αγωνιστική, 6 Ιουνίου 2021: Θησέας-ΓΣΑ 1-1 (81’ Βλάχος-2’ Πλαβός) Χαμένο πέναλτι: 36’ Κοντοβάς
Θησέας: Κουτσιρίμπας (65’ λ.τρ. Κεφαλάς), Ιακωβίδης, Βαν Ντε Γουίχε (30’ Τσιανάκας), Γκάγκας, Ρακής, Χατζησταμάτης, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Δεληγιαννίδης (65’ Δουλάς), Λίτσος, Βλάχος.
ΓΣΑ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Δημουλάς (80’ Κατσαβριάς), Πλαβός, Λάμπος, Θεοδωρόπουλος, Αραπίτσας, Πρ. Κουτσούκης (80’ Κουκουτής), Κοντοβάς (60’ Παπαεμμανουηλίδης), Βαγενάς (60’ Μυργιώτης), Αλαμάνης.

 ***Την 3η αγωνιστική ο ΓΣΑ είχε ρεπό, ο αγώνας της 4ης μεταφέρθηκε από την 1η Νοεμβρίου στις 5 Μαΐου, ενώ την 7η πήρε νίκη στα χαρτιά στο ματς με τον Οπούντιο Μαρτίνου.

***Για το Κύπελλο ΕΠΣΘ, στις 28 Οκτωβρίου 2020, ο ΓΣΑ απέκλεισε εκτός έδρας τον Σαρακηνό με σκορ 1-2. Σκόρερ ο Γκλαβίνης για τη βολιώτικη ομάδα στο 3’ και οι Καραλούλης στο 25’, Λάμπος στο 52′ για τον ΓΣΑ.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…