Επιστολή Δωροθέας Κολυνδρίνη σε Μάκη Βορίδη για την υποστελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Επιστολή Δωροθέας Κολυνδρίνη σε Μάκη Βορίδη για την υποστελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, σε συνέχεια αντίστοιχης πρόσφατης επιστολής του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, αναφορικά με το σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια των ανωτέρω υπό α. και β. σχετικών συνημμένων εγγράφων, επανέρχομαι με την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας επισημάνω το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων που οξύνθηκε μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Προϊστάμενου της μόλις πριν από δύο εβδομάδες.
Ο αριθμός των μόνιμων κτηνιάτρων που υπηρετούν στην Περιφερειακή μας Ενότητα ανέρχονται πλέον σε τρεις, οι οποίοι ειδικά την περίοδο που διανύουμε αδυνατούν να εκπληρώσουν εγκαίρως όλες τις υποχρεώσεις εκ της θέσης ευθύνης την οποία κατέχουν και να ικανοποιήσουν τα ποίκιλλα αιτήματα των πολιτών.
Εξάλλου, από τους τρεις κτηνιάτρους, ο ένας εξ αυτών είναι τοποθετημένος στο Βελεστίνο Δ. Ρήγα Φεραίου για τις αυξημένες κτηνοτροφικές ανάγκες της εν λόγω περιοχής και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί. Οι λοιπές δύο κτηνίατροι, εκ των ο οποίων η μία είναι πολύτεκνη μητέρα 4 τέκνων, έχουν πλέον υπ’ ευθύνη τους όλα τα σφαγεία της υπόλοιπης Μαγνησίας, καθώς και τα σφαγεία των νήσων των Σποράδων.

Παράλληλα, είναι καθημερινά τα αιτήματα των πολιτών στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπως ενδεικτικά για λειτουργία σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων, για αδειοδότηση εγκαταστάσεων, για θερινή μετακίνηση κτηνοτρόφων, για έγκριση οχημάτων μεταφοράς ζώντων ζώων και μεταφοράς προϊόντων ζωικής προέλευσης (τυριά, γάλακτα κλπ) και πολλά άλλα, στα οποία είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία τουλάχιστον ενός κτηνιάτρου.

Επιπρόσθετα, οφείλουν να ενημερώνουν το ΥπΑΑΤ για την εφαρμογή των προγραμμάτων, τις ενέργειες σε τυχόν παραβάσεις καθώς να διεκπεραιώνουν λοιπές διοικητικής φύσεως πράξεις.

Κύριε Υπουργέ, ύστερα από όλα τα ανωτέρω είναι σαφές ότι η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων αδυνατεί να λειτουργήσει υπό τις έστω στοιχειώδεις και βασικές συνθήκες. Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια μετακίνηση τουλάχιστον δύο κτηνιάτρων από άλλη Υπηρεσία της περιοχής προς την Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι την εύρεση οριστικής λύσης και ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Ή άλλως όπως δοθεί με ειδική ρητή διάταξη το δικαίωμα υπογραφής στο εποχικό κτηνιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην Υπηρεσία μας, του οποίου βέβαια η σύμβαση λήγει περί τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Παρακαλώ θερμά για τις συντομότερες δυνατές ενέργειές σας.»


Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη στον Αλμυρό – Ποια έργα σχεδιάζονται στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη στον Αλμυρό – Ποια έργα σχεδιάζονται στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, στα πλαίσια περιοδειών σε…
Χρ. Τριαντόπουλος: 2,7 εκατ. ευρώ κρατικής αρωγής για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος: 2,7 εκατ. ευρώ κρατικής αρωγής για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Η υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής συνεχίζεται για τους δικαιούχους, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές…
Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την…