Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με φορείς των Δασικών Υπηρεσιών

Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με φορείς των Δασικών Υπηρεσιών

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Ιουνίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, σύσκεψη με φορείς των Δασικών Υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Διεύθυνση Δασών Ν. Μαγνησίας ο κος Πινακάς Πάντος, από την Διεύθυνση της Δασικής Υπηρεσίας Βόλου η κα Δημητρακοπούλου Ελένη, από την Διεύθυνση της Δασικής Υπηρεσίας Αλμυρού ο κος Ανδριανός Σπύρος και από την Δασική Υπηρεσία Σκοπέλου ο κος Παπαγιάννης Αθανάσιος.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ότι βάση πλέον των νέων διατάξεων της Γ.Γ.Π.Π. οι αποφάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΣΟΠΠ) απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και εν γένει δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας του ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών (ευπαθείς ομάδες) κατά την αντιπυρική περίοδο 2021, θα πρέπει να συνοδεύονται και από σχετικό χάρτη που θα συνταχθεί σε συνεργασία των Περιφερειακών Ενοτήτων με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες.

Στο συγκεκριμένο χάρτη θα απεικονίζονται τα όρια της περιοχής στην οποία ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης. Η απόφαση και ο σχετικός χάρτης θα δημοσιεύονται για λόγους πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης όλοι φορείς συμφώνησαν ότι οι Δασικές Υπηρεσίες άμεσα θα διαβιβάσουν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων τις δασικές περιοχές σε χαρτογραφική μορφή, που θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να συνοδεύουν την σχετική απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικά οικοσυστήματα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τους φορείς των δασικών υπηρεσιών του Νομού μας, αλλά και των διατάξεων της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε αυτή η σύσκεψη, για τις δασικές πυρκαγιές. Από την πλευρά μας έχουμε προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύψουν κατά τη θερινή περίοδο σε σχέση με τις πυρκαγιές. Αυτό που θεωρώ βασικό είναι η συνεργασία όλων και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δασάρχες που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη».


Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία Αγοραστού στον κόμβο Αλμυρού – Δηλώσεις

Αυτοψία Αγοραστού στον κόμβο Αλμυρού – Δηλώσεις

Στον κόμβο που παραδόθηκε εδώ και λίγο καιρό σε χρήση, στην είσοδο του Αλμυρού, βρέθηκαν το…
Δ. Κολυνδρίνη: «Ήμασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κάρλα»

Δ. Κολυνδρίνη: «Ήμασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κάρλα»

Από την κα Δωροθέα Κολυνδρίνη λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: Με αφορμή την ανακοίνωση…
Παραχώρηση απινιδωτών από την Δωροθέα Κολυνδρίνη, προς Κοινότητα Σέσκλου και συλλόγους

Παραχώρηση απινιδωτών από την Δωροθέα Κολυνδρίνη, προς Κοινότητα Σέσκλου και συλλόγους

Στη δωρεάν παραχώρηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών προχώρησε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και…