• 27 Μαΐου, 2021

Ρετρό: Αλμυριώτες στους τελικούς Κυπέλλου: επτά συμμετοχές με δύο κατακτήσεις

Ρετρό: Αλμυριώτες στους τελικούς Κυπέλλου: επτά συμμετοχές με δύο κατακτήσεις

Με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, στην έκδοση του “Λαού” στις 22 Μαΐου κάναμε αναδρομή στους Αλμυριώτες ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σε τελικούς, σε ακόμη ένα ρετρό ποδοσφαιρικό θέμα στην εφημερίδα μας…

Ο Βασίλης Βασιλάκος αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς χωρίς να κατακτήσει το Κύπελλο. Ο πρώτος ήταν το 1981 όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και ο Αλμυριώτης μέσος μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά, στο 75’ στη θέση του Κούδα. Δύο χρόνια αργότερα, το 1983, στην ήττα του «Δικεφάλου του Βορρά» από την ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε και το 1985, στην ήττα από τη Λάρισα ξεκίνησε βασικός αλλά αποβλήθηκε στο 19ο λεπτό για χτύπημα εκτός φάσης στον Άνταμτσικ (καθοριστική αποβολή για την εξέλιξη του τελικού για τον τότε πρωταθλητή ΠΑΟΚ). Η τελευταία του συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου ήταν με τη φανέλα του Πανιωνίου, σε αυτόν του 1989 όταν μπήκε αλλαγή στο 51’ αντί του Καναρά.

Στο θεσμό του Κυπέλλου και συγκεκριμένα στις 20/2/1985, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία του με 9-1 στη Λαμία, σε αγώνα που ο Αλμυριώτης μέσος είχε σημειώσει χατ-τρικ!

Ο Κώστας Σταματίου δεν έχει συμμετοχή σε τελικό αλλά ήταν στην αποστολή της Λάρισας που συμμετείχε το 1982 στη Φιλαδέλφεια, ενώ το 1984-85 είχε πάρει αρκετές συμμετοχές στην πορεία της ΑΕΛ μέχρι τον τελικό.

Ο Θανάσης Κωστούλας αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του τελικού 2001 που βρήκε τον Ολυμπιακό να χάνει στη Φιλαδέλφεια με σκορ 4-2 από τον ΠΑΟΚ. Ήταν βασικός στόπερ των «ερυθρολεύκων» και την επόμενη σεζόν, παίζοντας 86 λεπτά. Τον είχε αντικαταστήσει τότε ο Οφορίκουε, λίγο αφότου ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ με το οποίο η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο. Το 2004 δεν έπαιξε στον χαμένο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως κατέκτησε το πρώτο του Κύπελλο το 2005, στο 3-0 επί του Άρη στην Πάτρα όπου ήταν βασικός σε όλο το ματς. Δεν αγωνίστηκε στο 3-0 των «ερυθρολεύκων» επί της ΑΕΚ το 2006. Άρα, κατά τη διάρκεια τις επταετούς θητείας του στον Ολυμπιακό, η ομάδα του έπαιξε σε πέντε τελικούς και ο ίδιος, όπως προαναφέραμε, στους τρεις.

Όσον αφορά στον Τάσο Λαγό, το 2014 στέφθηκε Κυπελλούχος στο 4-1 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, στο προσωπικό σόου του Μάρκους Μπεργκ. Ο Αλμυριώτης μέσος μπήκε αλλαγή στο 75ο λεπτό στη θέση του Αμπέντ και ήταν η μοναδική αλλαγή σε εκείνο το ματς από τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Λαγός έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αγώνα Κυπέλλου, σε ηλικία 19 ετών. Ήταν στις 20 Δεκεμβρίου 2011 στον Εύοσμο όταν ο Γιώργος Καραγκούνης είχε πρόβλημα τραυματισμού κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα και ο Τάσος τον αντικατέστησε παίρνοντας το «βάπτισμα πυρός» με το «τριφύλλι».


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…