• 29 Απριλίου, 2021

Αντιπροσωπεία Επιμελητηρίου και ΟΕΒΕΜ στην αγορά του Αλμυρού

Αντιπροσωπεία Επιμελητηρίου και ΟΕΒΕΜ στην αγορά του Αλμυρού

Δηλώσεις Προέδρου της Ένωσης για την αγοραστική κίνηση στην αγορά μας

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της ΟΕΒΕΜ βρέθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στον Αλμυρό και μοίρασε δώρα στους καταστηματάρχες κι επιχειρηματίες της πόλης. Ήταν μια δράση στο πνεύμα των ημερών που διανύουμε, με συμβολικό χαρακτήρα για τους ντόπιους.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του Επιμελητηρίου ήρθαν στον Αλμυρό ο γενικός γραμματέας Βασίλειος Ζαχείλας και ο οικονομικός επόπτης Νίκος Αγγελέτος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) η πρόεδρος Δώρα Καναβιτσά, ο α’ αντιπρόεδρος Νίκος Πλουμιστός, η αναπλ. γραμματέας Ευαγγελία Διανελλάκη. Παρόντες επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματικού κι Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης και η αντιπρόεδρος του εμπορικού τομέα Νάνσυ Κεραμίδα καθώς κι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κυλικείων Αλμυρού, Φρόσω Γιαννιού, Αθηνά Μαχά.

Όλοι οι προαναφερθέντες γύρισαν πόρτα-πόρτα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις στην κεντρική αγορά του Αλμυρού μοιράζοντας «πακετάκια» με δώρα των ημερών, όχι μόνο στους ιδιοκτήτες τους αλλά και στους καταναλωτές-πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στα μαγαζιά, ενώ παράλληλα άκουσαν τους προβληματισμούς των ντόπιων καταστηματαρχών.

«Ήταν μια ωραία σκέψη του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με άλλους φορείς που είχε κοινωνικό αντίκτυπο όσον αφορά στις επιχειρήσεις μας. Είναι πολύ θετικό να πραγματοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες και το Επιμελητήριο, με το οποίο έχουμε αγαστή συνεργασία, να βρίσκεται στην αγορά του Αλμυρού και να την εκδηλώνει τη στήριξή του σε αυτή. Θέλουμε να είναι πιο τακτικά στην περιοχή μας. Με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας τη Μεγάλη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΜ άκουσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών του Αλμυρού» δήλωσε στο «Λαό» ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματικού κι Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια κίνηση τις ημέρες του Πάσχα.

Ρωτήσαμε τον κ. Μπούντη επίσης σχετικά με την κίνηση των τελευταίων ημερών στην αγορά. Όπως μας είπε: «Η κίνηση χαρακτηρίζεται υποτονική, ωστόσο θεωρούμε ότι θα αυξηθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο κόσμος προς το παρόν περιορίζεται στα απαραίτητα, δηλαδή τα δώρα προς τα βαφτιστήρια και τα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι και παρουσιάζεται διστακτικός να προχωρήσει σε προσωπικές αγορές. Είναι φαινόμενο πανελλαδικό, αλλά εκτιμούμε ότι σε λίγες ημέρες, με το άνοιγμα της εστίασης, τις καλύτερες καιρικές συνθήκες και τους εμβολιασμούς, η αγορά θα επανέλθει σιγά σιγά σε ρυθμούς κανονικότητας. Πρέπει η Πολιτεία να στηρίξει τους κλάδους που επλήγησαν τόσο πολύ την περίοδο της πανδημίας με μέτρα ουσίας, στοχευμένα που θα αφορούν το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό, όχι αποσπασματικά ή με οριζόντιες παρεμβάσεις».


Σχετικά Άρθρα

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.) πραγματοποίησε μια ξεχωριστή και με ιδιαίτερη επιτυχία επετειακή…
Εκλογές για την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού

Εκλογές για την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Καλούνται τα μέλη τη ΕΝΩΣΗΣ να προσέλθουν στις εκλογές του ΣΥΛΛΟΓΟΥ που θα…
ΟΕΒΕΜ: Κινητοποίηση κουρέων-κομμωτών

ΟΕΒΕΜ: Κινητοποίηση κουρέων-κομμωτών

Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων Μαγνησίας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου: