• 26 Απριλίου, 2021

Οι πρόεδροι της κοινότητας Πτελεού, του Πρωτεσιλάου και του Λαογραφικού Ομίλου στην εκπομπή Λαός online

Οι πρόεδροι της κοινότητας Πτελεού, του Πρωτεσιλάου και του Λαογραφικού Ομίλου στην εκπομπή Λαός online

Την περασμένη  Δευτέρα στην εκπομπή μας «Λαός online», φιλοξενούμενοί μας ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτελεού κ. Κώστας Μπουκοβάλας, ο κ. Γερογιάκομος, πρόεδρος του Αθλητικομορφωτικού Συλλόγου Πρωτεσίλαου και η Λένα Παπαλεξοπούλου Βαλωμένου Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Πτελεού.

Ο κ. Μπουκουβάλας αναφέρθηκε αρχικά στις ομορφιές του Πτελεού, στις «δαντελωτές» του παραλίες και έπειτα ανέπτυξε τα αιτήματα του Τοπικού Συμβουλίου.

Ανεπίλυτο παραμένει για τον Πτελεό το ζήτημα του ιατρού-επισκέπτη. Όπως περιέγραψε ο Πρόεδρος, από τον Σεπτέμβριο, μέχρι και σήμερα, με ένα μικρό διάλειμμα τριών περίπου επισκέψεων τον χειμώνα, οι κάτοικοι στερούνται τις υπηρεσίες εξέτασης και συνταγογραφήσεων.

Αποχετευτικό  και βιολογικός,  κατασκευή μαρίνας και παραθαλάσσιοι δρόμοι, η ασφαλτόστρωση της διαδρομής από τις Νηες μέχρι τη Λεύκη Πτελεού, η ηλεκτροδότηση στο νεκροταφείο και την παιδική χαρά, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πτελεού, η εσωτερική αγροτική οδοποιία σε Πτελεό και Γαύριανη, η ασφαλτόστρωση στο χώρο του πάρκινγκ στο Πηγάδι,  η σήμανση στο χωριό, η αντικατάσταση φθαρμένων σχαρών στους δρόμους, η νέα χάραξη του δρόμου Σούρπης-Πτελεού στην παλιά ΠΑΘΕ, είναι μερικά από τα αιτήματα που συζητήσαμε και μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στο βίντεο της εκπομπής, στην ιστοσελίδα μας e-almyros.gr, που θα αναρτήσουμε τη Μεγάλη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνει ο κ. Μπουκοβάλας στον Δήμο, για την επίλυση του θέματος των αδέσποτων ζώων, ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι. Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος, πέρυσι, κάποια από τα σκυλιά, δάγκωσαν πέντε ανθρώπους. Είναι ανάγκη να δουλέψουν τα τουριστικά καταστήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η παρουσία αδέσποτων δεν βοηθάει.

Τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας, δια του προέδρου τους, ζητούν μέχρι τέλος Μαΐου να γίνουν οι παρεμβάσεις σε παραλίες που σήμερα δεν είναι προσβάσιμες οδικά, μαζί με τις υπόλοιπες εργασίες (ομπρέλες, καθαριότητα κλπ) για την προετοιμασία υποδοχής επισκεπτών για το καλοκαίρι.

Ο Πρόεδρος, επανέφερε το αίτημα ίδρυσης γραφείου στον Δήμο Αλμυρού που θα άπτεται των αγροτικών θεμάτων και θα μπορούσε να λειτουργήσει με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων την ενημέρωση των αγροτών και την αξιοποίηση του ελαιόλαδου.

Τέλος ο κ. Μπουκοβάλας, έκλεισε λέγοντας «τον σφυγμό τον έχουμε πιάσει… χρειαζόμαστε τον Δήμο δίπλα μας… ο ρόλος των προέδρων είναι κυρίως εισηγητικός… όλα περνούν από τον Δήμο, αυτός έχει τους πόρους, εμείς κινούμαστε εθελοντικά σε ό,τι κάνουμε».

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους  στη σύζυγο του Ιατρού Αποστόλου Κατσόγιαννου για την δωρεά της προσωπικής του βιβλιοθήκης στην κοινότητα και στους κατοίκους της, αλλά και τους εθελοντές που συνδράμουν για εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού.

Η κα Λένα Παπαλεξοπούλου, Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού, μας καλωσόρισε στη Λέσχη του Ομίλου και στο βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή μας αναφερθήκαμε στα προβλήματα της λειτουργίας του λόγω της πανδημικής κρίσης. Η κα Παπαλεξοπούλου τόνισε ότι εμποδίζεται ακόμη και ο σχεδιασμός δράσεων, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά παρά ταύτα, συνεχίζουν οι δράσεις για την έκδοση δεύτερου βιβλίου για τον Πτελεό, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και μεγάλο κομμάτι της ντοπιολαλιάς του Πτελεού. Τέλος, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός Συλλόγου στις μικρές κοινωνίες και τη μεγάλη προσφορά που συνεισφέρει σ’ αυτές, η πρόεδρος παρουσίασε την ανάγκη στήριξης του πολιτισμού και οικονομικής στήριξης των Συλλόγων.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικομορφωτικού Συλλόγου Πρωτεσίλαου Πτελεού κ. Γεώργιος Γερογιάκομος και ο υπεύθυνος υλικού και γηπέδου κ. Αγριδόπουλος μας υποδέχθηκαν στο γήπεδο για μια σύντομη συζήτηση γύρω από την ομάδα. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την σύσταση της ομάδας και στην έλλειψη παικτών σε ηλικίες μεταξύ των ακαδημιών και των παικτών που ήδη αγωνίζονται. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες ομάδες, των χωριών του πρώην Δήμου Πτελεού, προτείνοντας την επιλογή αυτή ως λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην επαρχία μας. Διαδικαστικά, ο κ. Γερογιάκομος, ζητά να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των αθλητικών συλλόγων, καθώς για ένα έγγραφο που δεν μπόρεσαν να πάρουν στα χέρια τους λόγω των συνθηκών της πανδημίας, έχασαν τη δυνατότητα επιδότησης. Ο Πρωτεσίλαος, αλλά και άλλες ομάδες που έτυχαν της ίδιας κατάστασης, πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την αίτησή τους. Και ο αθλητισμός χρειάζεται στήριξη, τόνισε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές που βοηθούν τον Σύλλογο. Ο κ. Αγριδόπουλος αναφέρθηκε στις ελλείψεις των εγκαταστάσεων, όπως κερκίδες, νερό και ηλεκτροδότηση, ενώ ζήτησε τη μόνιμη διάθεση χορτοκοπτικού από τον Δήμο και παρουσίασε την επίπονη εργασία που χρειάζεται η συντήρηση του γηπέδου.

Ευχαριστούμε τους φορείς του Πτελεού και υποσχόμαστε να επιστρέψουμε για ένα καλοκαιρινό live και να παρουσιάσουμε σ’ αυτό και τους υπόλοιπους φορείς, το συνεταιρισμό «Φτελιά», την Κίνηση Νέων Πτελεού και τα δραστήρια μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Ένας 49χρονος από τον Πτελεό, ο οποίος διέμενε μόνος στη Λεύκη, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής…
Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το…
Σημαντικός βαθμός για Πρωτεσίλαο

Σημαντικός βαθμός για Πρωτεσίλαο

Και οι δύο ομάδες έπαιζαν «τελικό» σήμερα στο βοηθητικό του ΕΑΚ και το ισόπαλο 1-1 χαροποίησε…