Ιστορική πρώτη νίκη για την Δήμητρα στη Γ’ Εθνική με εξαιρετική εμφάνιση

Ιστορική πρώτη νίκη για την Δήμητρα στη Γ’ Εθνική με εξαιρετική εμφάνιση

Ιστορική πρώτη νίκη για την Δήμητρα στη Γ’ Εθνική! Και τι νίκη!!! Συνδυάστηκε με εξαιρετική απόδοση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, επί ενός αντιπάλου, της Αταλάντης, με τους ίδιους στόχους, ιδιαίτερα καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στη μάχη της παραμονής. Το «χρυσό» γκολ το σημείωσε ο Κώστας Κρανάς στο 19ο λεπτό.

Πέρα για πέρα δίκαιο το τρίποντο για την ομάδα της Ευξεινούπολης που ήταν καταιγιστική από το ξεκίνημα. Το τελικό σκορ αδικεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Μιχάλη Ανδρωνά. Φοβερή εμφάνιση από τον Τζοβάρα στο ντεμπούτο του, έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες με τους υψηλόσωμους αμυντικούς, κρατώντας την μπάλα και τροφοδοτώντας τους Κρανά, Φουρκιώτη. Οι προαναφερθέντες μαζί με τον Δημητρίου, δημιουργό του γκολ, ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για τους «πράσινους» στο επιθετικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε πως στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Δήμητρα έφθασε πέντε-έξι φορές κοντά στο γκολ πριν το πετύχει, απόρροια της πίεσης που άσκησαν οι παίκτες της, κυρίως οι Δημητρίου, Φουρκιώτης, του πάθους και της αποφασιστικότητας που έδειξαν.

Μόλις στο 3’ από έξυπνη πάσα του Φαράντου, ο Κρανάς από πλάγια θέση τελείωσε τη φάση με το μυτάκι και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Αταλάντης. Τρία λεπτά αργότερα, σουτ του Δημητρίου εκτός μεγάλης περιοχής εξουδετέρωσε ο Ανδρούτσος πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, δεν συγκράτησε την μπάλα, ο Τζοβάρας πλάσαρε αλλά πεσμένος ο τερματοφύλακας έβαλε …στοπ στον επιθετικό των γηπεδούχων. Στο 7’ ο Βούλγαρης, ο οποίος έκανε μερικές εξαιρετικές ατομικές προσπάθειες δείχνοντας την απαράμιλλη τεχνική του, απέφυγε με ντρίμπλες δύο αντιπάλους, σέντραρε και ο Τζοβάρας απείλησε με κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 9’ ήταν η σειρά του Φουρκιώτη να τελειώσει μια φάση με σουτ από το ημικύκλιο που μπλόκαρε ο Ανδρούτσος. Στο 10’, κι ενώ όπως προαναφέραμε η Δήμητρα ήταν καταιγιστική, σουτ του Τζοβάρα κόντραρε σε αμυνόμενο και στρώθηκε στον Φουρκιώτη, ο οποίος από καλή θέση είχε άστοχο σουτ. Το 1-0 ήρθε, φυσιολογικά βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, στο 19ο λεπτό: ο Δημητρίου διεκδίκησε την μπάλα, την κέρδισε από δύο αντιπάλους και πέρασε κάθετη πάσα, ο Κρανάς πετάχθηκε στην πλάτη των στόπερ και με σουτ έγραψε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών πριν αναπαυτεί στα δίχτυα.

Και οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν… Στο 29’ από φάουλ του Βούλγαρη, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν έδιωξε και ο Θωμαΐδης έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού το σουτ του από το ύψος του πέναλτι πήρε φάλτσο και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 39’ ο Βούλγαρης εξαπέλυσε έναν “κεραυνό” από περίπου 25 μέτρα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ο Τζοβάρας πήρε κοντινή κεφαλιά που απέκρουσε ο Ανδρούτσος και μετά η φάση κόπηκε για οφσάιντ, σε διπλή ευκαιρία για δεύτερο τέρμα.
Μάλιστα, στην τελευταία στιγμή του α’ μέρους  οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη φάση όταν από κόρνερ του Βούλγαρη, ο Φουρκιώτης πήρε κεφαλιά στη μικρή περιοχή που πέρασε άουτ. Όσον αφορά στην Αταλάντη, είχε δύο σουτ του Κ. Μαλισσόβα, στο 31’ με ανάποδο ψαλιδάκι και στο 41’ από μακρινή απόσταση που μπλόκαρε ο ευρισκόμενος στη σωστή θέση Σταυράκης. Ο τελευταίος δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση στον αγώνα, αλλά ήταν σε ετοιμότητα, «καθάρισε» όλες τις μακρινές μπαλιές διαβάζοντας τις φάσεις.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και στο πρώτο τέταρτο είχαν κατοχής της μπάλας, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους.

Στο 59ο λεπτό, από σέντρα του Φαράντου, ο Ανδρούτσος έδιωξε προ του Τζοβάρα και στην εξέλιξη, σουτ του Φουρκιώτη ανέκοψε αμυντικός με τάκλιν. Διαγώνιο σουτ του Δουβάρα μπλόκαρε ο πορτιέρε της Δήμητρας (72’), κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο επόμενο λεπτό, λίγο μέσα από το πέναλτι, πέρασε άουτ.

Στο 85’ ο Α. Μαλισσόβας είχε συρτό σουτ που μπλόκαρε ξανά ο Σταυράκης στην καλύτερη ίσως φάση της Αταλάντης και στο 86’, από κόρνερ του Καρρά, ο Τσαβόλι έπιασε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας που πέρασε άουτ. Η Δήμητρα αμύνθηκε σωστά στο φινάλε, δεν κινδύνευσε και πανηγύρισε μια μεγάλη επιτυχία. Με το σφύριγμα της λήξης, ο Βασίλης Καραμπάσης έκανε σπριντ για να πανηγυρίσει με τον Μιχάλη Ανδρωνά! Όλοι οι παίκτες μια αγκαλιά για την πρώτη νίκη στη Γ’ Εθνική.

Δήμητρα: Σταυράκης, Φαράντος, Καρράς, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς (79’ Κλουκουτάρας), Δημητρίου, Φουρκιώτης (90’+2’ Στεργιόπουλος), Βούλγαρης (67’ Τσαβόλι), Τζοβάρας (79’ Καραγιώργος), Τσιάτσιος.
ΑΠΟ Αταλάντη: Ανδρούτσος, Τσακανίκας, Πάππος, Τριανταφυλλόπουλος (50’ Σακκάς), Μακρόπουλος, Λυτάκης (78’ Μαλέρδος), Α. Μαλισσόβας (67’ Κατσιούλας), Κ. Μαλισσόβας, Σούλκα, Δουβάρας (78’ Τζιβελέκης), Χαϊκάλης.


Σχετικά Άρθρα

Επτά γκολ η Αγχίαλος με την Δήμητρα

Επτά γκολ η Αγχίαλος με την Δήμητρα

Στα επτά γκολ σταμάτησε η Αγχίαλος στον αγώνα με την Δήμητρα. Ο Αγιασλάρι, ο παίκτης που…
Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο

Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο

Αίας και ΓΣΑ στη Σούρπη το Σάββατο, ενώ την ίδια ώρα ντέρμπι μεταξύ Αγίας Άννας και…
Επτά γκολ η Ακρόπολη με την Δήμητρα

Επτά γκολ η Ακρόπολη με την Δήμητρα

Η Ακρόπολη νίκησε 7-1 την Δήμητρα. Τα δύο πρώτα γκολ ο Παγώνης στο 8ο και 15ο…