• 18 Απριλίου, 2021

Φιλί ζωής από τον Θωμά Μυργιώτη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Φιλί ζωής από τον Θωμά Μυργιώτη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Φιλί ζωής για τον ΓΣΑ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Θωμάς Μυργιώτης ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για την κυανόλευκη ομάδα και σκοράροντας στο φινάλε, χάρισε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για τον Αλμυρό…2-1 απέναντι στον Φωκικό.

Φουλ επίθεση από το ξεκίνημα για τον Θάνο Θεοδώρου που είχε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Χαλάτσης, στην άμυνα δεξιά ο Λάμπος, αριστερά ο Παπαεμμανουηλίδης και στόπερ οι Κυριάκος, Πλαβός (αμφότεροι με πολύ καλή απόδοση, ειδικότερα ο  δεύτερος …τα έκοβε όλα!). Ο Θεοδωρόπουλος ως ανασταλτικός χαφ, έχοντας δίπλα του τον Καραλούλη, στα πλάγια οι Κοντοβάς, Βαγενάς και προωθημένοι οι Αλαμάνης, Αραπίτσας (ο οποίος όταν πετούσε μπροστά την μπάλα, κόβονταν μόνο με φάουλ!).

Πρώτο γκολ στη σεζόν από την άσπρη βούλα
Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο, χωρίς καμία ευκαιρία ή επικίνδυνη στιγμή στα καρέ μέχρι το 16ο όταν έγινε η φάση του πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΓΣΑ. Ο Καραλούλης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφυγε πίσω και έβγαινε από τη μεγάλη περιοχή όταν πήγε να την διεκδικήσει ο Λάμπος. Τον έριξε κάτω, από πίσω, ο Αλτάνης και αμέσως ο ρέφερι υπέδειξε την καθαρή παράβαση. Την μετέτρεψε σε γκολ ο Καραλούλης. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Αλμυρού στο φετινό πρωτάθλημα!

Στο 24’ οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ ωραίο σουτ του Βήτου, τρία-τέσσερα μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής, που πέρασε λίγο άουτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό, από σέντρα του Αραπίτσα, ο Κοντοβάς έπιασε κοντινή κεφαλιά, από πλάγια θέση, που δεν είχε στόχο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι παίκτες του Θάνου Θεοδώρου θα μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο τέρμα εάν ο Αλαμάνης είχε καλύτερη επιλογή. Συγκεκριμένα, από κεφαλιά-πάσα του Αραπίστα, ο υψηλόσωμος επιθετικός βρέθηκε σε πλεονεκτικό σημείο, με πλάτη όμως στο τέρμα. Αντί να γυρίσει το σώμα του και να σουτάρει, προτίμησε να κάνει τακουνάκι προς τον Κοντοβά, που υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ κι έτσι η φάση έμεινε ημιτελής για τους «κυανόλευκους» παρά τις καλές προϋποθέσεις.
Στο 37ο λεπτό άλλη μία καλή στιγμή. Ο γκολκίπερ Φαλαγγίτης έπιασε κεφαλιά του Αραπίτσα που πήγε να περάσει από πάνω του την μπάλα κι ενώ ο παίκτης του Φωκικού ήταν αρκετά μακριά από την εστία του.

Έσπασαν καρδιές στο φινάλε…
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο αλλά γρήγορα έγιναν οι κινήσεις από τον κόουτς του ΓΣΑ καθώς έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Μυργιώτη, Κουτσούκη και τον Δημουλά στη θέση του τραυματία Κυριάκου. Στο 61’ σουτ του Αλτάνη από πλάγια αριστερά πέρασε ψηλά άουτ και στο 73’ έγινε το 1-1. Ο Γκούρα εκτέλεσε φάουλ και ο Κωστακιώτης με κεφαλιά στη μικρή περιοχή, έχοντας ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα, μόνος στην καρδιά της άμυνας, έγραψε το 1-1. Από εκεί και πέρα, ο ΓΣΑ πέρασε στην επίθεση. Στο 82’ ο Κατσαβριάς χωρίς να βλέπει τέρμα, έκανε γυριστό βολ-πλανέ που κατέληξε στην αγκαλιά του Φαλαγγίτη, καλύτερη στιγμή αυτή στο 87ο λεπτό όταν η μπάλα πέρασε από όλους και ο Κοντοβάς έπιασε κεφαλιά-ψαράκι από ευνοϊκή θέση που πήγε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Και φθάσαμε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, γέμισμα από αριστερά, ο Κατσαβριάς πέρασε πάσα και ο Μυργιώτης πλάσαρε με τη μία στην απέναντι γωνία, ευρισκόμενος λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, γράφοντας το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς όπως μπορείτε να φανταστείτε… Ήταν το φιλί ζωής για τον ΓΣΑ που πανηγύρισε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και βλέπει πλέον τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία!

ΓΣΑ: Χαλάτσης, Λάμπος (63’ Πρ. Κουτσούκης), Παπαεμμανουηλίδης (85’ Κασιούρας), Πλαβός, Κυριάκος (63’ Δημουλάς), Θεοδωρόπουλος, Αραπίτσας (63’ Κατσαβριάς), Καραλούλης, Αλαμάνης (55’ Μυργιώτης), Κοντοβάς, Βαγενάς.
Φωκικός: Φαλαγγίτης, Δάρρας, Ζιώγας, Κουμουτσέας, Κουρέλης, Βήτος, Τοπούζι (66’ Γκούρα), Ακασού (66’ Βύνιας), Αλτάνης (87’ Πολίτης), Κωστακιώτης, Ζαφειρόπουλος.

Δείτε LIVE – τώρα στο e-almyros.gr – Γ.Σ.Α. – Φωκικός


Σχετικά Άρθρα

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
ΓΣΑ Στίβος: Μετάλλια για Κωτούλα και Μπαγλατζή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16

ΓΣΑ Στίβος: Μετάλλια για Κωτούλα και Μπαγλατζή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16

Δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη για τις αθλήτριες του ΓΣΑ Οι διασυλλογικοί αγώνες της κατηγορίας…
ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

Το φωτορεπορτάζ από τη σημερινή νίκη του ΓΣΑ με σκορ 1-0 επί του Πυράσου.