• 7 Φεβρουαρίου, 2021

Μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρού σε Μαυρόλοφο, Αργιλοχώρι και Φυλάκη

Μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρού σε Μαυρόλοφο, Αργιλοχώρι και Φυλάκη

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι τριών χωριών του Δήμου Αλμυρού για την έλλειψη γιατρού. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον Μαυρόλοφο, το Αργιλοχώρι και τη Φυλάκη όπου η γιατρός τους τελευταίους μήνες δεν πηγαίνει συχνά και οι κάτοικοι μάζεψαν υπογραφές σε επιστολή διαμαρτυρίας.

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα φαίνεται πως δόθηκε ύστερα από πρόσφατη επικοινωνία του προέδρου της κοινότητας Αλμυρού κ. Επίσκοπου με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Ξηραδάκη. Αποφασίστηκε όπως η γιατρός πηγαίνει μία φορά το μήνα σε Αργιλοχώρι και Μαυρόλοφο, μία στη Φυλάκη και τις άλλες δύο Παρασκευές –μιας και ένα τετραήμερο είναι αποσπασμένη στο Κ.Υ. Βόλου λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης με τον covid- να παραμένει στο χώρο του Κέντρου Υγείας.

Σχετικά με αυτό το ζήτημα μάλιστα, στις 3 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού κι εστάλη στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια έγγραφο το οποίο υπογράφουν περίπου 90 κάτοικοι των χωριών και το δημοσιεύουμε αυτούσιο: «Από τον Οκτώβριο του 2020 η γενική γιατρός έπαψε να έρχεται στα χωριά μας Αργιλοχώρι και Άνω Μαυρόλοφο από μία φορά την εβδομάδα στο καθένα όπως έρχονταν πριν λόγω covid-19. Οι κάτοικοι έμειναν ακάλυπτοι σε κάθε ανάγκη τους, κάποιοι από αυτούς έχουν βαριές ασθένειες και χρειάζονται συνεχόμενα παρακολούθηση. Η σύνδεση των χωριών με λεωφορείο διακόπηκε λόγω covid-19 και για να τους εξετάσει ένας γιατρός ή για να κάνουν μια εξέταση πρέπει να παίρνουν ταξί. Υπάρχουν οικογένειες που άφησαν τα παιδιά τους εδώ στους παππούδες λόγω της καραντίνας των πόλεων με τη γνώση ότι υπάρχει γιατρός. Η κυρία … (αναφέρεται το όνομα της γιατρού) μάς έχει πάντα εξυπηρετήσει. Απευθυνόμαστε λοιπόν στην κατανόησή σας και στην κοινή λογική πως είναι αδύνατο να μείνουμε χωρίς καμία ιατρική περίθαλψη.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…