• 28 Ιανουαρίου, 2021

Πρέσβειρα της Ελλάδος σε διεθνές φεστιβάλ στην Κίνα η Βασιλική Καρακώστα

Πρέσβειρα της Ελλάδος σε διεθνές φεστιβάλ στην Κίνα η Βασιλική Καρακώστα

Με ένα παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι του 1700 από τον Πόντο …ταξίδεψε σε διεθνές φεστιβάλ στην Κίνα η Βασιλική Καρακώστα! Η καταξιωμένη τραγουδίστρια συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση του ελληνικής Πρεσβείας του Πεκίνου, στο φεστιβάλ μουσικής Chengdu International Sister Cities Youth Music Festival που έχει παγκόσμια εμβέλεια κι αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση που φιλοξενεί καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο.

Η δική μας Βασιλική απηύθυνε χαιρετισμό με φόντο την Ακρόπολη και συμμετείχε με βίντεο –μιας και λόγω COVID η διοργάνωση έγινε με virtual μορφή- που γυρίστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μάλιστα όπως μας είπε η κα Καρακώστα, «το εγχείρημα είχε πολύ θετική ανταπόκριση, με τη μουσική να αποτελεί μια γέφυρα σύνδεσης μεταξύ Ελλάδος και Κίνας που έχουν πολλά κοινά σημεία. Μπορούμε μέσω της μουσικής να χτίσουμε μία σχέση πολιτισμού, είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να πρεσβεύω τη χώρα μου σε αυτή τη συνεργασία», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα κο Ηλιόπουλο και τους κ.κ. Κωνσταντινίδη, Αθανασιάδη.

Σε κινέζικη ιστοσελίδα σχετικά με το φεστιβάλ (να ΄ναι καλά …η τεχνολογία που με ένα πάτημα κουμπιού γίνεται αυτόματη μετάφραση…), διαβάζουμε τα παρακάτω: η Βασιλική Καρακώστα έχει πραγματοποιήσει πολλές διεθνείς συναυλίες και κυκλοφορήσει άλμπουμ. Η VK String Orchestra αποτελείται από πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς, οι οποίοι είναι επίσης μέλη της «Ορχήστρας της Αθήνας» και της «Camerata Junior Band».
Η μουσική της Βασιλικής και της ομάδας του στοχεύει να μεταδώσει το πνεύμα και την ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού και τέχνης, με ιδιαίτερη έμφαση στο να σκάβουμε τις ρίζες του ελληνικού πολιτισμού και τέχνης. Επιπλέον, ένα καλό ομαδικό πνεύμα είναι επίσης απαραίτητο για το μουσικό τους ταξίδι. Για το Chengdu International Sister Cities Youth Music Festival, έφεραν αυτό το τραγούδι του PARTHEN που ηχογραφήθηκε σχολαστικά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο προέρχεται από ένα παραδοσιακό ελληνικό ιδίωμα από τον Πόντο στον Εύξεινο Πόντο το 1700 π.Χ. Το τραγούδι του PARTHEN είναι ένα τραγούδι για την αναγέννηση, από το τίποτα έως την αναγέννηση, όπως το ιερό πουλί στην αρχαία ελληνική μυθολογία-Φοίνιξ Νιρβάνα που αναγεννάται μέσα από τις στάχτες!


Σχετικά Άρθρα

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η «γυμνή» αλήθεια για το προσφυγικό»

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η «γυμνή» αλήθεια για το προσφυγικό»

Το θέμα της  τουρκικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας στο προσφυγικό  ανέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…
Στα μέσα Ιουλίου οι πληρωμές για το Powerpass

Στα μέσα Ιουλίου οι πληρωμές για το Powerpass

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις στη σχετική πλατφόρμα PowerPass για την επιδότηση ρεύματος και σύμφωνα με πληροφορίες, οι…
Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 5/2/22

Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 5/2/22

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης όπως δημοσιεύθηκε στον “Λαό”, έκδοση Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου…