• 4 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς γιατρό τα χωριά του Δήμου Αλμυρού – Διαμαρτυρίες πολιτών

Χωρίς γιατρό τα χωριά του Δήμου Αλμυρού – Διαμαρτυρίες πολιτών

Έκδοση 31/12/2020

Η διαμορφωθείσα κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας και η έλλειψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού έχουν ως απόρροια να μην πηγαίνει γιατρός στα χωριά του Δήμου Αλμυρού. Έτσι, τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή από τη στιγμή που ξεκίνησε το lockdown του Νοεμβρίου, οι κάτοικοι που εξυπηρετούνταν από το γιατρό σ’ όλα τα χωριά είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, είτε για εξετάσεις είτε αναφορικά με το «γράψιμο» φαρμάκων.

Οι ηλικιωμένοι, στην πλειοψηφία τους, κάτοικοι των περιοχών αυτών για μεγάλο διάστημα έχουν πρόβλημα σχετικά με τη συνταγογράφηση και την περίθαλψή τους. Χαρακτηριστικά μάς είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, κ. Κωνσταντίνου, ότι η εξυπηρέτηση γίνεται από κάποιον κάτοικο διπλανού χωριού ο οποίος εργάζεται στον Αλμυρό και έχει αναλάβει να διεκπεραιώνει τα αιτήματα που σε διαφορετική περίπτωση θα έκανε ο γιατρός που πήγαινε στο χωριό. Αναφερόμαστε σε άτομα ηλικιωμένα, που είτε δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα μέρη τους στον Αλμυρό είτε δεν μπορούν να περιμένουν στο Κέντρο Υγείας με τις συνθήκες που επικρατούν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ευάλωτες ομάδες την περίοδο της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Δέκτες διαμαρτυριών γίναμε από κατοίκους της περιοχής Μαυρολόφου, Αργιλοχωρίου, Φυλάκης. Όπως μας είπαν, η γιατρός που πήγαινε στα χωριά κάθε Παρασκευή, έχει να εμφανιστεί από τα τέλη Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, προχωρημένης ηλικίας, να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στον Αλμυρό καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση.

Για το θέμα αυτό, επικοινωνήσαμε με τον κο Δημήτριο Ξηραδάκη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ο οποίος είναι ενήμερος για την κατάσταση. Μιλώντας στο «Λαό» δήλωσε: «Η εποχή αυτή είναι δύσκολη, δίνουμε μάχη με τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί δυστυχώς για τα χωριά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, καθώς οι ανάγκες είναι τρομερές. Στη Βρύναινα, η γιατρός που πήγαινε έχει άδεια εγκυμοσύνης, στον Πτελεό περιμένουμε να έρθει καινούργιος αγροτικός το επόμενο διάστημα, ενώ για την περίπτωση του Μαυρολόφου και των άλλων οικισμών στην περιοχή εκείνη, η γιατρός έχει αποσπαστεί τέσσερις ημέρες να εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Βόλου. Προσπαθούμε να βολέψουμε κάπως τα πράγματα, να φύγει αυτό το μεγάλο κύμα με τον κορωνοϊό ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Πιστεύω ότι με το νέο έτος θα βελτιωθεί η κατάσταση ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες όλων των πολιτών».

Ο κ. Ξηραδάκης ανέφερε ότι κάποιοι γιατροί νόσησαν με κορωνοϊό, οπότε για δύο εβδομάδες βρίσκονταν σε καραντίνα και εκτός εργασίας, ενώ ως μια προσωρινή λύση πρότεινε για να τους κατοίκους στο κάτω μέρος του Δήμου, την εξυπηρέτηση από γιατρό στη Σούρπη. Κάποια άλλα χωριά, όπως είπε, μπορούν να εξυπηρετούνται από προέδρους ή κατοίκους που μετακινούνται προς την πόλη γράφοντας φάρμακα, όπως γίνεται στην περίπτωση των Αγίων Θεοδώρων. Τέλος, επισήμανε ότι στην υπηρεσία των πολιτών του Δήμου Αλμυρού είναι και η «Βοήθεια στο σπίτι», την οποία οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν για να καλύπτουν τις ανάγκες τους.


Σχετικά Άρθρα

Ευρετήριο Ιατρών

Ευρετήριο Ιατρών

Βρείτε ιατρούς στο “ευρετήριο ιατρών” του e-almyros.gr. Μια προσθήκη στην ιστοσελίδα μας, που πιστεύουμε ότι θα…
Αλμυρός: Επίθεση αγέλης σε 3χρονο και τη μητέρα του – Μήνυση και αίτημα για αυτόφωρο

Αλμυρός: Επίθεση αγέλης σε 3χρονο και τη μητέρα του – Μήνυση και αίτημα για αυτόφωρο

Σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και την εκκλησία του…
Κέντρο Υγείας Αλμυρού: Αγέλη σκύλων εμποδίζει την πρόσβαση ασθενών – Διαμαρτυρίες – video

Κέντρο Υγείας Αλμυρού: Αγέλη σκύλων εμποδίζει την πρόσβαση ασθενών – Διαμαρτυρίες – video

Χωρίς τέλος είναι τα παράπονα των δημοτών για τις αγέλες που έχουν σχηματιστεί στην πόλη του…